Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3795
EURO
34,7136
IMKB
10.004,000
ALTIN
2.421,920
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan ve Trump Buluştu
Erdoğan ve Trump Buluştu
 
Erdoğan ve Trump BM Kurulu'ndaki konuşmaları öncesinde bir araya geldi.
 
25.9.2018 - 18:54

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın BM Genel Kurulu'nda bir araya geldiğini ve görüştüğünü sosyal medya hesabından attığı mesajla paylaştı. "Cumhurbaşkanımız Sayın @RT_Erdogan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitapları öncesinde ABD Başkanı Donald Trump ile kısa bir sohbet gerçekleştirdi" diye yazan Fahrettin Altun, Erdoğan ve Trump'ın fotoğraflarını paylaştı. İşte o mesaj:

SALONDA NELER OLDU

ABD Başkanı Donald Trump, BM Genel Kurulu'ndaki ikinci sıradaki konuşmasına geç kaldı. Trump geç kaldığı için konuşması sırası Ekvator'a geçti.

Hürriyet'in New York ve BM Temsilcisi Razi Canikligil durumu şöyle yorumladı:

"ABD Başkanı Donald Trump, BM Genel Kurulu'ndaki ikinci sıradaki konuşmasına geç kaldığı için sırayı Ekvator'a kaptırdı.  Biraz daha gecikirse 4.sıradaki Erdoğan daha önce konuşacak. Bu ilk defa oluyor."

TRUMP KONUŞMASINA BAŞLADI


 
 Sosyal Lig Kazandırıyor!
Her hafta Samsung S9 kazanma ve lig sonu Copa America’ya gitme şansı PO Sosyal Lig’de!
Sosyal Lig Kazandırıyor!
 Fonksiyonel Mini Rende
Toplama hazneli, entegre kapaklı mini rende 54.95 TL'ye Tchibo'da!
Fonksiyonel Mini Rende
 Bitmeden hemen al!
Sınırlı sayıda Dacia Duster, hurda teşvikiyle 77.000 TL’den başlayan fiyatlarla.
Bitmeden hemen al!
 Renault MEGANE Sedan
Şimdi hurda teşvikiyle 91.500 TL’den başlayan fiyatlarla MEGANE Sedan sahibi olun!
Renault MEGANE Sedan
Trump sırasını kaybetmesinin ardından Genel Kurul salonuna geldi. Ekvator temsilcisinin konuşmasının ardından Trump konuşmasını başladı. Trump şunları söyledi:

"Benim yönetimim altında ABD tarihinde en fazla gelişmeyi kaydetti. (Salondan tepkiler geldi) Bu tepkinizi beklemiyordum. ABD'nin ekonomisi gelişiyor. Güvenliğimizi gittikçe arttırdık. Askeri gücümüzü en güçlü hale getirdik. ABD daha güçlü, daha güvenli, daha zengin bir ülke. İki yıl önce ben göreve başlamadan öncesine kıyasla. Biz bunları sadece ABD halkı için değil dünya için yapıyoruz. Ulusların komşularının haklarını koruduğu ortamlarda, güvenlik, barış ve özgürlük yükselişte olur.

Geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiğim ziyaretten sonra Körfez ülkeleri bizimle çalışarak, terörizmle daha ciddi şekilde mücadele ediyor. Yemen'deki korkunç iç savaşın son bulması için elinden geleni yapıyorlar. Nihai karar bu bölgelerdeki ülkelerin vereceği kararlardır. Bu bölgelerde Ürdün ve Mısır'la bölgesel ittifaklar kurduk. ABD'nin askeri güçleri sayesinde ve buradaki birçok ulusun işbirliğiyle, şu ana kadar kana susamış DEAŞ bitmek üzere. Radikal İslami terörizmin destek bulmasını engelleyeceğiz.

“KİMYASAL SİLAH KULLANIRSA ABD HAREKETE GEÇECEKTİR”

Suriye'deki çatışmalar bizi çok üzüyor. Yapmamız gereken çatışmaların bitirilmesi. Esad rejimi tarafından bir kez daha kimyasal silah kullanılırsa ABD harekete geçecektir. Ürdün'de gördüğümüz üzere en merhametli politika, bu mültecileri evlerine en yakın yere yerleştirmektir.

İran'daki diktatörlük konusunun ele alınması lazım. Bu ülke komşularına saygı duymamaktadır. İran kendisini zenginleştirmek için buldukları kaynakları yağmalamaktadır. İran'ın hazinesinden çalınan milyonlarca dolar vardır. Dini kullanarak insanları savaşa teşvik etmek iyi bir şey değildir. Bu ülkenin genişleme politikaları vardır. İşte bu yüzden Ortadoğu'daki ülkeler kararımız destekledi ve bende nükleer anlaşmadan çekildim. Bu anlaşma 2015 yılında yapılmıştı. Bu anlaşmadan sonra İran'ın askeri bütçesi yüzde 40'dan fazla arttı. Suriye ve Yemen'de kaosa neden olundu. ABD bu çalışmada ekonomik bir yaptırım başlattı. Böylece bu ülkenin kanlı gündeminin önüne geçmeyi planlıyor. Geçtiğimiz ay yaptırımlar yürürlüğe girdi ve önümüzdeki tarihlerde daha fazlası yürürlüğe girecek. Biz ülkelerin terörü finanse etmesine izin veremeyiz. Dünyadaki hiçbir şehirde nükleer füze başlığı bulunmamalıdır. Biz bütün ülkelerden İran'ı izole etmesini bekliyoruz.

ABD aynı zamanda Latin Amerika'da kontrolsüz göçün önüne geçmeye çalışmaktadır. Kaçakçılık çok korkunçtur. Çok acımasız bunlar. Suç ağları, merhametsiz çeteler, uyuşturucunun artışı kırılgan toplumları etkilemekte, çalışkan halkları mahvetmektedir.

“TÜM ÜLKELER SOSYALİZME KARŞI ÇIKMALIDIR”

ABD göç konusundaki yeni küresel anlaşmaya katılmayacaktır. Göç krizi sonucundaki nihai sonuç halklara kendi ülkelerinde aydınlık gelecek inşa ederek yapılabilir. Şu an bir insani krizle karşı karşıyayız Venezuela'da. 2 milyondan fazla kişi, Maduro rejiminden ve onun Küba'daki sponsorlarından kaçmaktadır. Sosyalizm petrol zengini ülkeleri yoksullaştırmıştır. Sosyalizm, güç açlığına neden olmaktadır. Tüm ülkeler sosyalizme karşı çıkmalıdır. Bu yüzden de BM üyeleri olarak Venezuela'da demokrasinin yeniden tesis edilmesini istiyoruz. Bugün Venezuela'nın ezici rejimine karşı yeni yaptırımlar yaptığımızı açıklamaktan dolayı gurur duyuyorum.

BM, tüm dünyada en çok dış yardım sağlayan kurumdur. Bu yardımlar ülkelerin fonlarıyla oluyor. Biz ABD'nin verdiği fonları yakında inceleyeceğiz. Bu noktadan sonra sadece dostlarımıza dış yardımda bulunacağız. Biz diğer ülkelerden de kendi savunma maliyetlerini hesaplamalarını istiyorum. BM'nin sınırsız bir potansiyeli var."

ERDOĞAN SALONU TERK ETTİ İDDİASI

Bu arada Milliyet gazetesi Trump'ın konuşması sırasında Erdoğan'ın salonu terk ettiğini yazdı. AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da sosyal medya hesabından "Milletin Cumhurbaşkanı Reis, Trump konuşurken salonu terk etti" paylaşımında bulundu.

"PROTESTO GİBİ BİR DURUM YOK"

AKP'li isimlerin açıklamalarının doğruyu yansıtmadığı ortaya çıktı. Rıza Canikligil salonda yaşananlarla ilgili şunları aktardı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, BMGK'da Trump'tan sonraki konuşmacı olduğu için yerinden kalkıp, arkadaki bekleme salonuna geçti. Protesto gibi bir durum yok. Her şey normal."

Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından AKP'li Çamlı "Sıranın Reiste olmasından dolayı çıkış bazı beklentilere hitap etmiş" diye yazdı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Meclis'in sitesi CHP'li vekili 'öldürdü'

AKParti-MHP İttifak Görüşmeleri Başlıyor

FETÖ, 100 Bin Örgüt Üyesini Evlendirmiş
»  Erdin Bircan'ın Ailesinden Açıklama
»  Aralarında Gizli Mutabakat mı Var?
»  Milli Eğitim'de Çok Konuşulacak İddia
»  Kadıköy'de Ersun Yanal Sesleri
»  Gelin Adayları Birbirlerine Aşık Oldu!
»  CHP'de Yönetimi Kızdıracak İstifa
»  Flaş.. MHP'nin Af Teklifi Mecliste
»  FETÖ, Emniyeti A'dan Z'ye Fişlemiş!
»  PKK'nın Hain Planı
»  MHP'nin Kafa Karıştıran Af Teklifi
»  Fırat'ın Doğusuna Operasyon Sinyali
»  21 Öğretmene FETÖ Gözaltısı
»  Buğra Gülsoy ile Nilüfer Gürbüz Evlendi
»  Galatasaray'a Akhisar Darbesi 3-0
»  "17 Kere Tecavüze Uğradım"
»  Doğalgaz'da Ön Ödeme Şoku!
»  İmar Barışında Hesaplar Değişti
»  Sarıgüi Şişli İçin Kolları Sıvadı
»  Kanlı Saldırı Sonrası İrandan
»  Fetö Zanlısı Rodos'a Kaçarken Yakalandı
»  PKK İle İlgili İğrenç Detayları Anlattı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.