Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,1942
EURO
34,9924
IMKB
10.881,000
ALTIN
2.513,400
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FETÖ’nün ‘Mahrem Defteri’ Ortaya Çıktı
FETÖ’nün ‘Mahrem Defteri’ Ortaya Çıktı
 
FETÖ’nün üst düzey yöneticileri arasında başlayan ‘gizli kasalar, yolsuzluk ve karanlık servetler’ kavgası tabana da sıçradı. Ankara’da bir operasyonda, gizli toplantılarda konuşulan konuların not alındığı defter ele geçirildi.
 
29.3.2021 - 12:19

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, teknik ve fiziki takibin ardından FETÖ’nün yeniden yapılanma çalışması içinde kamudan ihraç olan 2’si polis 4 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan incelemelerde şüphelilerin, örgüt adına yeniden toplantılar yaptıkları, tutuklanan FETÖ’cülerin ailelerine maddi yardımda bulundukları, başkası adına çok sayıda ‘patates hat’ olarak tabir edilen telefon hatları çıkartarak örgüt üyelerine dağıttıkları, firari FETÖ’cülerin yurtdışına kaçışlarını organize ettikleri belirlendi.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ile mahrem toplantılarında konuşulanların not edildiği ‘defter’ ele geçirildi. FETÖ’den ihraç edilen polis memuru A.B.’nin el yazıyla yazdığı notlarda özetle şu ifadeler yer alıyor:

“AŞAĞILIK KOMPLEKSİNE MAHKÛM ABİ SİLSİLESİ”

“Süreç iyi yönetilmedi, neden çıkıp açıklama yapılmıyor? Sürekli ‘Bir abi demiş ki’, ‘HE (Hoca efendi) demiş ki’ hep rivayet, kaynak yok. Aymaz abi, Yusuf Pekmezci abi, İsmail Büyükçelebi abi, Suat Yıldırım abi, Hacı Kemal abi, M. Ali Şengül abi. ‘Bu kişiler hakkında ileri geri konuşursanız imanınızdan olabilirsiniz’ deniliyor. Böyle abiler çıktı, böyle bir aşağılık kompleksine mahkûm abi silsilesi.

“ADANMIŞ AMA İŞ BİLMEZ AŞAĞILIK ABİLER”

Adanmış ama iş bilmez ve aşağılık kompleksi olan abiler, bir şey bilmedikleri için kendilerine gelen konuları kendilerine göre yorumluyorlar. İma ile namaza müsaade varsa kendisine gelen her konuda ‘Buna da müsaade vardır’ diyerek ahkam kesecek durumda görüyor kendini. Dolayısıyla soruların çalınmasına onay veriyor, içtihat ediyor. ‘Biz yukarıya sorduk tamam’ diyor. O da HE’ye (hoca efendi) soruldu sanıyor, soruları getiren de hizmet ettim sanıyor. İmamlara sorular geliyor, özgüven eksikliği de var, kendine güvenmiyor. Kendisi yükselmeyince başkasını aşağıya çekmeye çalışıyor.

Kendisine güvenmeyen imam cemaatine de güvenmiyor. Şu arkadaş giderse bozulur gider diye endişe ediyor. Kendisini o arkadaşın sahibi gibi görüyor, oysa endişe ettiği arkadaş ondan daha kaliteli. Her konuya gizem katıp ‘itaat’ deyip kapatıyor. Bir konu oluyor açıklamak yerine ‘tepeye kadar soruldu’ deyip kestiriyor. İmam efendi havasını atıyor…

“KAÇANLAR ÖVÜLÜYOR PEKİ BURADA KALANLAR?”

HE ‘Hicrete gidin’ diyordu ama kimse dinlemiyordu. Yabancı ülkelere gidişler övülüyor. Peki ya burada kalanlar? Önceden ev imamları bilgiliydi, donanımlıydı. Sonradan imamlar sığ kaldı, hizmet büyümeye başlayınca, maddi büyümenin yanında manevi büyüme olmayınca artık kötünün iyisi seçilmeye başlandı. Ev imamı yapılacak kimse bulunmadıkça ‘Bu yapar’ denilerek birileri imam yapıldı. Böyle idare edildi, sonra bu da kesmedi itaat ediyorsa tamam denilip imam yapıldı.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


G.Saray'dan İstanbul Sözleşmesi Bildiris

Kavcıoğlu'ndan Faiz Açıklaması

Gözler Bugün Yine Risk Haritasında
»  Müzik Korolarında ‘Türk’ İsmi Kaldırıldı
»  Atatürk Büstüne Çirkin Saldırı
»  AKP’li Vekil Coronaya Yakalandı
»  Erzurumspor'da İsmail Kartal Depremi
»  "Aşıya Güvenip Önlemler Gevşetilmemeli"
»  YPG/PKK'ya Azez'de Büyük Darbe
»  Kılıçsaroğlu'undan Faiz Silme Sözü
»  Prof. Dr. Pala:Tam Kapanmaya İhtiyaç Var
»  Biden'dan Erdoğan'a Mektup
»  Koca'dan Altaylı'ya Belgeli Yanıt
»  Milletvekili Sayılarına Yeni Düzenleme
»  Biden'den Erdoğan'a Davet
»  MHP'de A Takımı Belli Oldu
»  Kılıçdaroğlu'ndan Montrö Tepkisi
»  ''Erken Seçime Gitmek Zorundalar''
»  Kılıçdaroğlu’dan “Lebaleb Kongre” Yorumu
»   Aym'den 6-7’lik ‘Gezi’ Kararı
»  Hamza Yerlikaya da Gitti!
»  Belediyelere 'Yardım' a Engel Tebliği
»  Ramazan'da "Tam Kapanmaya" Doğru!
»  Biden’dan Miçotakis’e Türkiye Telefonu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.