Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,1981
EURO
34,9899
IMKB
10.720,000
ALTIN
2.493,590
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Fatih Portakal'a 3 Yıl Hapis İstemi
Fatih Portakal a 3 Yıl Hapis İstemi
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Fatih Portakal hakkında, "Tekalif-i Milliye"yi hatırlatarak paylaştığı twitter mesajı nedeniyle Bankacılık Kanunu'nun "İtibarın Korunması" başlıklı 74'üncü maddesini ihlal suçlamasıyla iddianame düzenledi. Başsavcılık, Portakal'ın sosyal medya paylaşımının, bankalarda mevduatı veya tasarrufu bulunan mudilerin paralarının devlet tarafından corona virüsü salgını bahane edilerek istenebileceğine, salgın sonrası ise geri ödenebileceğine yönelik algı ve kanaat oluşturmaya yönelik olduğu değerlendirilmesi yaptı
 
30.4.2020 - 14:15

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüsü ile mücadele kapsamında başlattığı “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyasının tanıtımında ‘Tekalifi Milliye' benzetmesi yapmış, Erdoğan’ın bu sözleri kamuoyunda çokça konuşulmuştu.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından “Tekalifi Milliye hatırlatılıp ‘zor günlerden geçiyoruz' denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermiş bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef” diye tweet atan FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal hakkında soruşturma başlatılmıştı.

3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Soruşturmayı tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih Portakal hakkında, Bankacılık Kanunu’nu ihlal ettiği gerekçesiyle bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi.

İddianamede Portakal'ın, Bankacılık Kanunu’nun “Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz” hükmüne ilişkin hazırlandığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede soruşturmanın, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’nın suç duyurusu üzerine başlatıldığı belirtildi.

ALGI OLUŞTURMAYA YÖNELİK OLDUĞU KANAATİNE VARILDI

İddianamede Fatih Portakal’ın sosyal medyadan yaptığı paylaşımla algı oluşturmaya çalıştığı vurgulanarak şöyle denildi: “Bankacılık Kanunu 74’ncü madde gerekçesi ve ülkemizin Covid-19 ile yaptığı mücadele ortamı dikkate alındığında, şüphelinin yaptığı paylaşımın bankalarda mevduatı ve tasarrufu bulunan mudilerin paralarını devlet tarafından korona virüs salgını bahane edilerek istenebileceğine, salgın sonrası ise geri ödenebileceğine yönelik algı ve kanaat oluşturmaya yönelik olduğu kanaatine varılmıştır.”

“İRONİ YAPTIM”

İddiaları kabul etmeyen Portakal'ın ifadesine “Paylaşımım tamamen ironi niteliğindedir” dediği belirtildi.

NE OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın corona virüsüyle mücadele kapsamında yaptığı açıklamada Tekalifi Milliye'yi hatırlatmasından sonra Fatih Portakal, sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmıştı.

Portakal, “Tekalifi Milliye hatırlatılıp ‘zor günlerden geçiyoruz' denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermiş bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef” diyerek eleştiri yapmıştı.

ERİŞİM ENGELİ GETİRİLMİŞTİ

Soruşturma kapsamında Portakal'ın şikayete konu twitter linkine İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, 8 Nisan tarihinde erişimin engellenmesi kararı vermişti.

 BANKACILIK KANUNU 74. MADDE
'Basın Kanunu'nda belirtilen araçlarla ya da radyo, televizyon, video, internet kablolu yayın veya elektronik bilgi iletişim araçları ve benzeri yayın araçlarından biri aracılığıyla bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz'



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Sabah Yazarından Flaş Dolar İddiası!

Anadolu Ajansı'nın Acı Kaybı

Sözcü'den 'İlan Cezası ' Tepkisi
»  ParlamentoMuhabirleri Derneği 56 Yaşında
»  Cnntürk'te O İznin Geri Dönşü Olmadı
»  MHP'den Fatih Altaylı'ya Çok Sert Tepki
»  Ünlü Spiker Coronavirüs'ü Yendi
»  Hıncal Uluç'tan Ahmet Hakan'a Şok Teklif
»  Ahmet Hakan Atatürk'ü kKeşfediyor!
»  Ahmet Hakan'nan Limon Kumpası Tepkisi
»  Gazeteci Raşit Gürdilek Yaşamını Yitirdi
»  O Video'yu Mizah Olsun Diye Çekmiş!
»  Yargıtay'dan Eren Erdem'e Kötü Haber
»  Faruk Bildirici'den Kötü Haber!
»  Canlı Yayında Çıplak Görüntü Kazası
»  FOX TV'ye 'yeni Samanyolu Benzetmesi
»  Dev Medya Grubunda Corona Salgını
»  Hürriyet'ten 'Parayla Röportaj' Tepkisi
»  Candaş Tolga Işık Bombayı Patlattı
»  Posta Candaş Tolga Işık'ın BiletiniKesti
»  İBB'den Habertürk'e Videolu Yalanlama
»  Dilipak'tan Oje Süren Öğretmen Tepkisi!
»  Yeniçağ 2 Gün Basılmayacak
»  Halk TV'de Suat Toktaş dönemi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.