Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÖKDENİZ'E KURŞUN SIKAN'A MÜEBBET HAPİS
GÖKDENİZ E KURŞUN SIKAN A MÜEBBET HAPİS
 
Milli futbolcular Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz ile eşlerinin otomobilleri ve iş yerlerinin kurşunlanması olayına ilişkin davada sanıklardan Hakan Süleyman, Müjdat Üçüncü'nün öldürülmesi olayından müebbet hapis cezası ve diğer suçlardan 44 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Erdem Kılıç'a 22 yıl, Şenol Kaya'ya 26 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
 
8.2.2008 - 12:25
Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar, Hakan Süleyman, Erdem Kılıç ve Şenol Kaya katılırken, tutuksuz sanık Fatih Bulut gelmedi.Sanık Hakan Süleyman son savunmasında, mahkeme heyetinin “talimatla hareket ettiğini” ileri sürerek, şunları söyledi:“İki senedir içerideyim. Birileri 'Hakan Süleyman'ı alın' dedi ben de alındım. Gökdeniz Karadeniz 1 milyondan az şike oynamaz. Menajeri de Sedat Peker'dir. Tüm olayı yapan Fatih Tekke'dir. Şike olaylarından dolayı Gökdeniz'in sıkıntıda olduğunu söyleyen, beni arayan ve para teklif eden de kendisidir. Hatta ben bu olay yüzünden akrabam olan Oflu İsmail tarafından İstanbul'a çağrıldım ve olaya neden karıştığım için fırçalandım. Fatih Tekke futbolcu mu, kabadayı mı? Bana televizyonda silah gösteriyor. Yediğim fırçanın etkisiyle Fatih'i bir kez aradım 'sen ne biçim abisin' dedim. Sadece bu kadar tepki gösterdim.”Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak'ın yaşanan bazı olayları ört bas etmeye çalıştığını, sonrasında konunun medyaya yansımasıyla olayların kendisine mal edildiğini anlatan Süleyman, şöyle devam etti:“Ben Trabzonspor sevgisinden dolayı gelmiş yatıyorum. Cinayet nasıl bana mal edilir? Emniyette paralar dağıtıldığına inanıyorum. Ben buradan beraat edersem skandal olacak ve beraat etmemem için her şey yapılıyor. Size devleti şikayet ediyorum. Bu futbolcular benim dışarı çıkmamam için ellerinden geleni yapıyorlar.”

MAHKEME BAŞKANINA SUÇLAMA...

Süleyman savunmasında, Ömer Yeşilyurt isimli bir avukatın Gökdeniz Karadeniz, Fatih Tekke ve tutuksuz sanık Fatih Bulut'un beraati için garanti verdiğini ileri sürerek, Mahkeme Başkanı Gökmen Demircan'la Erzurum'da Dedeman Otel'de bir araya gelerek, yemek yediklerini iddia etti.Bunun üzerine Başkan Demircan, Dedeman Otel'e bugüne kadar bir kez gittiğini belirterek, “Onda da hakim ve savcıların yemeğine katıldım. Dedikodularla uğraşma. Ben öyle bir adamı tanımam. O Ömer Yeşilyurt dediğin adam beni tanısın bu işi bırakır giderim” diye konuştu.Ardından Süleyman, bu bilginin kendisine Fatih Tekke'nin ortakları ve ceza evinde isimlerini vermek istemediği bazı arkadaşları tarafından verildiğini ifade ederek, “İşlemediğim suçlardan dolayı ceza almak istemiyorum. Ben iki yıldır kendimi savunmuşum ama havaya konuşmuşum” dedi.

DİĞER SANIKLAR

Şenol Kaya savunmasında, sabıka kaydındaki iki suçtan başka suça karışmadığını ifade ederek, “İddialarla en ufak bir alakam yok. Şikayetçileri tanımıyorum. Hakan Süleyman ve Erdem Kılıç'ı ise akrabalarım oldukları için tanıyorum. Suçsuzum” şeklinde konuştu.

Sanık Erdem Kılıç ise tek suçunun Hakan Süleyman'ı tanımak olduğunu ileri sürerek, suçsuz olduğunu ve iddia edilen olaylarla ilgisi bulunmadığını olmadığını söyledi ve tahliyesini talep etti.

SANIK AVUKATLARININ SAVUNMALARI

Sanıklardan Hakan Süleyman'ın avukatı Ali Sürmen savunmasında, müvekkilinin üzerine atılan suçlarda, tanık S.A'nın ifadelerinin etkili olduğunu belirterek, diğer konulara gereken hassasiyetin mahkeme süresince gösterilmediğini söyledi.
Mahkeme Başkanı Gökmen Demircan'ın tahliyeye ilişkin beyanlarda bulunması uyarısı üzerine Sürmen, “O zaman savunma yapmayalım. Anlıyorum çok yoruluyorsunuz. Ancak bizler de Trabzon'dan buraya geliyoruz. Bizi dinlemenizi rica ediyorum” dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Demircan, savunma yapmaktan vazgeçen Sürmen'den savunmasına devam etmesini istedi.

Erdem Kılıç'ın avukatı Erol Gür de müvekkilinin 2 yıldır yargılandığını ancak ortada net bir kanıt bulunmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Müvekkilim hakkında yapılan suçlamaların ispatı yok. Gökdeniz Karadeniz ile Fatih Tekke'nin sözleri vahiy gibi kabul ediliyor. İki senedir dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. Eski savunmalarımızı tekrar ederek, Erdem Kılıç'ın tahliye ve beraatini ise mahkeme heyetinin takdirine bırakıyoruz.”

Şenol Kaya'nın avukatı Şükrü Koçak ise müvekkilinin diğer sanıklarla akraba olduklarını ve görüşmelerinin doğal olduğunu belirterek, “Müvekkilim hakkında soyut olarak Hakan Süleyman'ın kurduğu çeteye üye olduğu ve suç işlediği iddia ediliyor” dedi.

Müvekkilinin Hakan Süleyman'ın adının karıştığı 14 olayda da adının geçmediğine dikkat çeken Koçak, “Dosyada inandırıcı ve yeterli delil bulunmuyor. Müvekkilimin tahliye ve beraatine karar verilmesini talep ediyorum” diye konuştu.

KARAR

Mahkeme heyeti duruşmaya verdiği aranın ardından, sanık Hakan Süleyman'ın sabit olan örgüt faaliyeti çerçevesinde maktul Müjdat Üçüncü'yü kasten öldürme suçundan, TCK'nın 81. maddesi gereğince müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildiğini açıkladı. Hakan Süleyman'a diğer suçlardan toplam 44 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Sanıklardan Erdem Kılıç 22 yıl 1 ay, Şenol Kaya 26 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Tutuksuz sanık Fatih Bulut da 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DTP'Lİ 3 KADIN MİLLETVEKİLİNİN YARGILANMASI SÜRECEK

DİYARBAKIR'DAKİ AĞAYA KIZDILAR İSTANBUL'DA EYLEM YAPTILAR

SAHTE KADIN DOKTOR 10 YIL GÖREV YAPMIŞ
»  İÇKİ HARAM DEDİ AMA KADIN İSTEDİ
»  YOUTUBE YİNE YAYIN YASAĞI GELDİ
»  İŞTE ANNESİ'NİN KAFASINI KESİP SOKAĞA ATAN ADAM
»  EMNİYET'İN DİBİNDE OTOMOBİL KUNDAKLADILAR
»  İÇKİ İÇMEYEN BÜROKRAT'A KADIN RÜŞVETİ
»  SUİKASTÇİ, TECAVÜZCÜ ÇIKTI!
»  300 KİŞİYLE YATAN KADINA ÇOCUK DAVASI
»  VELİ BABA TÜRBESİNİN 150 KİLOLUK KASASINI ÇALDILAR
»  BOŞANMAK İÇİN KARIM DİYE SEVGİLİSİNİ MAHKEMEYE GETİRDİ
»  İSTANBUL'DA KESİK KADIN BAŞI DEHŞETİ
»  BU DA NÖBETÇİ ESRARCI
»  MAAŞINA HACİZ GELEN EMEKLİ İNTİHAR ETTİ
»  POLİSTEN ŞİKAYETÇİ OLUNABİLECEK
»  ERGENEKON, ÖĞRENCİLERE SIÇRADI
»  KATALOĞDAN İTHAL KADIN SİPARİŞİ SERVİSİ
»  ÇOCUKLARA MUZ DAĞITAN EMNİYET AMİRİ KONUŞTU
»  BARMEN, PORTAKAL SUYU DİYE ASİT VERDİ
»  NİL DEMİRKAZIK, DELİ ÇIKTI
»  10 YIL ÖNCE MİLLETİ TİTEN TİTANCILAR SERBEST
»  TELEKOM GÖREVLİLERİNE REKOR CEZA İSTEMİ
»  ALATTİN ÇAKICI HASTANEYE KALDIRILDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.