Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2585
EURO
37,6793
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.910,620
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GENEL KURUL'DA GERGİNLİK
GENEL KURUL DA GERGİNLİK
 
Meclis'te gergin anlar yaşanıyor. DSP milletvekili Tayfun İçli'nin söz hakkını önce kullanmak istemesine Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil 'kura çekilecek' diyerek itiraz etti. İçli'nin bu karara tekrar itiraz etmesi üzerine Meclis'te istenmeyen görüntüler yaşandı.
 
6.2.2008 - 16:45

16:35 - Meclis'te gergin anlar yaşanıyor. DSP milletvekili Tayfun İçli'nin söz hakkını önce kullanmak istemesine Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil 'kura çekilecek' diyerek itiraz etti. İçli'nin bu karara tekrar itiraz etmesi üzerine Meclis'te istenmeyen görüntüler yaşandı. Ortam yatışmayınca Pakdil oturuma 5 dakika ara verdi.

16:19 - AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdoğan, lehte konuşma yaptı.

16:13 - Genç'in konuşmasından sonra Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil, Genç'i uslübundan dolayı uyardı: Hanımlarımızı incitecek bu üslubu Meclis'e yakıştıramadım.

16:07 - Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç, aleyhte konuşmak üzere söz aldı. Genç, "Binanın taşıyıcı kolonunu keserseniz bina yıkılır. Siz Anayasa'nın taşıyıcı kolonu olan laiklik ilkesini yıkıyorsunuz." dedi. Genç, türban sorunun çözümü için Emine Erdoğan ve Hayrünnisa Gül'ün başını açmasını önerdi. Kızlara da örtünmenin İslam'ın gereği olmadığını söylemelerini istedi.

15:53 - MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, lehte konuşmak üzere söz aldı. Şandır," Bu iyi niyetli girişimi başka alanlara çekme girişimini halkımız değerlendirecektir. Bu kanun teklifinin laikliğe aykırı olduğunu ortaya atmak başka kavgalara bahane oluşturmaktır. Bu teklifin laikliğe aykırı olduğunu söylemek maksadı aşar. Bu tartışma üzerinden siyaset yapılmasına karşıyız. Bu sorunu 40 yıldır tartışıyoruz bir 40 yıl daha mı tartışalım? Eğitim özgürlüğünün önündeki yasakları asla savunamayız. Hiç kimse niyet okuyarak toplumu germesin." şeklinde konuştu.

15:45 - Sav, "Türban tartışmalarıyla Cumhuriyet değerleri yıpratılmaya çalışılıyor. Türbana karşı olmamız dini inancı gereği örtünenlere de karşıyız anlamına gelmez. Teklif anayasaya karşı hile niteliği taşımaktadır." dedi.

15:41 - CHP Ankara Milletvekili Önder Sav, ''teklifin Anayasaya aykırı olduğu'' gerekçesiyle önerge verdi. Bunun üzerinde usul tartışması açıldı. Önerge üzerinde ilk sözü Sav aldı.

15:39 - Başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren düzenlemenin Genel Kurul gündemine alınmasına dair tasarı kabul edildi.

15:35 - CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol aleyhte konuşmak için söz aldı. Anadol, "Dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de zor günler bekliyor. Bizim tartışmamız gereken ekonomik tsunamidir ama biz bunları tartışmıyoruz, biz laikliğin 71. yılında türbanı tartışıyoruz. AKP Grup Başkanvekili, anayasanın 2. maddesine aykırı olmadığını söyledi. Fakat gündem türban falan değil asıl hedef laikliktir." dedi.

15:33 - MHP İzmir milletvekili Oktay Vural lehte konuşmak üzere söz aldı.

15:26 - Aleyhte konuşmak üzere 12 milletvekili söz istedi. Meclis Başkanlığı yaptığı kura çekiminde Kemal Kılıçdaroğlu, Kemal Anadol, Atilla Kart ve Halil Ünlütepe konuşma yapmak üzere belirlendi. Ancak Kılıçdaroğlu konuşma hakkını DSP'li Emrehan Halıcı'ya devretti. Halıcı, "Siyaset türbandan elini çeksin. Her iki tarafta çeksin. Biz sosyal demokrat parti olarak özgürlüklerden yanayız. Ben şahsen örtülü kızlarımızın üniversitede eğitim hakkının engellenmesine karşıyım." dedi.

15:21 - İlk konuşmayı AK Parti adına Grup Başkanvekili Sadullah Ergin yapıyor. Ergin, anayasa değişikliğini görüşmek için toplanan, Meclis gündemi ve çalışma saatlerinin değiştirilmesi ile ilgili, Meclis Genel Kurulu'na hitap etti. Ergin, "Getirilen teklif anayasamızın 5. maddesinin gereğidir. Hiç kimseye inançlarından dolayı farklı muamele yapılamaz. Bu tam da laiklik ilkesinin gereğidir." şeklinde konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DAĞDA TAHRİK

TÜRBAN GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

MECLİS'TE KRİTİK OTURUM BAŞLADI
»  SANDIK GÖREVLİLERİNE ZAM DOPİNGİ
»  BAYKAL'DAN OYLAMA ÖNCESİ BİR UYARI DAHA
»  FETULLAH GÜLEN'DEN TÜRBAN DEĞERLENDİRMESİ
»  İSTANBUL'DAKİ İŞ YERLERİNE MÜFETTİŞ BASKINI
»  ''JAMMER'LER ANAYASA'YI İHLAL EDİYOR''
»  CİA'DAN ABD'YE PKK UYARISI
»  MÜŞTERİLERE DOMUZ ETİ YEDİRDİLER
»  ALMAN POLİSİ, FAŞİST NAZİ PEŞİNDE
»  CHP'Lİ ARITMAN ÇOK ÖFKELİ
»  SUUDİ TELEVİZYONU EZBER BOZDU
»  BAŞBAKAN'A SUİKAST İDDİASI
»  "TÜRBAN TARTIŞMASI SUN'İ GÜNDEM"
»  "DEMOKRASİ, NASIL BİR CANAVAR YARATTI"?
»  ORGENERAL SAYGUN'DAN ABD'YE TEŞEKKÜR
»  CANLI KALKANLARI F-16'LAR KARŞILADI
»  HAKKARİ'DE POLİSE SALDIRI
»  İŞTE GÜL'ÜN AFFETTİĞİ PKK'LI
»  "O ADAMLA YEMEK YENMEZ"
»  TÜRKİYE İRAN OLMAK ÜZEREDİR GÖRECEKSİNİZ
»  GÜL:"TÜRKİYE'DE BAZI MESELELR ÇOK ABARTILIYOR"DEDİ
»  NEDEN CUMHURİYET MİTİNGİNE KATILDIN DAVASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.