Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÜL'ÜN OĞLUNUN SİGORTASI 'BABACAN'DAN
GÜL ÜN OĞLUNUN SİGORTASI  BABACAN DAN
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün 14.5 yaşındaki oğlu Mehmet Emre Gül 'ün 24 günlük sigortalılık girişinin yapıldığı şirketin Dışişleri Bakanı Ali Babacan' ın ailesine ait Ali Babacan Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olduğu ortaya çıktı.
 
6.5.2008 - 13:28

M.Emre Gül'ün 24 günlük sigortası Babacan'dan!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün 14.5 yaşındaki oğlu Mehmet Emre Gül 'ün 24 günlük sigortalılık girişinin yapıldığı şirketin Dışişleri Bakanı Ali Babacan' ın ailesine ait Ali Babacan Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olduğu ortaya çıktı. Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre küçük Gül, 24 günlük sigortalılığı sayesinde, erken emeklilik hakkı kazandı ve emekli olduktan sonra çalışması durumunda maaşındaki kesintiden kurtulmuş oldu.

Emeklilik yaşı ve emeklilikte alınacak ücreti belirleyen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı, 17 Nisan 2008 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Yasa yürürlüğe girmeden önce (30 Nisan) sigorta girişi yapılanlar ile yürürlük tarihinden sonra sigortalı olacaklar arasında çok ciddi kayıplar yaşanacaktı.

Çocuklarına bir günlük de olsa sigortalılık girişi yaptırabilmek için anne ve babalar arayışa yöneldi. Çünkü 30 Nisan 2008'e kadar sigorta girişi yapılanlar, emekli olurlarken yüzde 20 daha fazla emekli aylığı alacak, emekli olduktan sonra başka işte çalıştıklarında emekli aylıkları kesilmeyecekti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün küçük oğlu Mehmet Emre Gül de 14 yaş 7 ay 24 günlükken "0601200622215" sigorta sicil numarasıyla sigortalı oldu. Böylece AKP'nin yasalaştırdığı düzenlemenin "mağduru" olmaktan kurtuldu. İşe giriş tarihi kayıtlara 1 Temmuz 2006 olarak geçen Emre Gül'ün 21 günlük çalışmasının prime esas kazancı 371 YTL olarak kayıtlara yansıdı. Ağustos ayında da 3 günlük çalışması karşılığında Gül adına 53 YTL kazanç beyan edildi.

Soslu mısır ticareti

Gül, 3 Ağustos 2007 tarihinde ise işten çıktı. Böylece Dışkapı Sigorta Müdürlüğü'ne tabi Emre Gül, toplam 24 gün sigortalı olarak çalışarak ilerki yıllarda erken emeklilik hakkı kazandı, yüksek emeklilik aylığı kazancını ve emekli olduktan sonra çalışması durumunda maaşının kesilmesini de önlemiş oldu.

Mehmet Emre Gül'ün sigortalı olarak çalıştığı görünen işyerinin Ali Babacan Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olduğu ortaya çıktı. Babacanların sahibi olduğu şirkette, Dışişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Babacan da bir dönem yüzde 45 paya sahipti. Babacan milletvekili olduktan bir süre sonra payını ailesine devrederek şirketle organik bağını kopardı.

Emre Gül, 7 Kasım 2006 tarihinde Adresime Gelsin Bilişim Teknolojisi ve Ticaret Limited Şirketini kurmuştu. Şirketin sermayesi 15 bin YTL idi. Emre Gül, ayrıca bardakta soslu mısır ticaretine de girmişti. (Cumhuriyet)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN, İŞÇİLERE ÇOK KIZDI

İŞTE AKP'NİN SAVUNMA METNİ

BAHÇELİ'DEN ERKEN SEÇİM'E 'HODRİ MEYDAN'
»  GENELKURMAY'DAN 'ÇOK İVEDİ' İBARELİ EMİR
»  ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ'A ZAM KAPIDA
»  ERDOĞAN'IN YERİNE ÜÇ ADAY!
»  SIZMA'YA KARŞI SINIRDA KIRMIZI ALARM
»  TRAFİK CEZANI ÖDE, BONUS'LARI TOPLA
»  ÖZEL HAREKAT İÇİN YENİ KADRO
»  ERTUĞRUL ÖZKÖK, CAN PAKER'İN EVİNDEKİ YEMEĞİ YAZDI
»  ÇÜRÜK RAPORU BAHANE
»  TESEV'DEKİ İLGİNÇ YEMEK...!
»  O EKİP YİNE SAHNEDE
»  DTPMİLLETVEKİLLERİ PKK'LININ TAZİYE EVİNDE
»  AKP'Yİ GÜL YAKTI...
»  ANTALYA'DA MUTLU BİR ÇANKAYA'LI
»  VAN'DA 51 ÖĞRENCİ YEMEKTEN ZEHİRLENDİ
»  PAMUKOĞLU PAŞADAN YİNE ŞOK SÖZLER...
»  AKP, ŞENER VE ÇÖMEZ'E FENA GICIK KAPIYOR...
»  KÜSTAH LAGENDİJK'E AĞZININ PAYI VERİLDİ
»   TALANA BAKANLIK İZNİ
»  ARAP BAKAN'DAN İLGİNÇ DEMOKRASİ DERSİ
»  ÖZEL BİRLİKLERDEN MAĞARA OPERASYONLARI
»  İP LİDERİ PERİNÇEK'İ ÇILDIRTAN SÖZLER
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.