Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2635
EURO
37,4031
IMKB
8.741,000
ALTIN
2.923,490
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HİLMİ ÖZKÖK'Ü YERİN DİBİNE SOKAN MEKTUP
HİLMİ ÖZKÖK Ü YERİN DİBİNE SOKAN MEKTUP
 
Bana ‘Sözde Atatürkçü’ diyen Özkök, siz çuvala ses çıkaramayan komutan olarak tarihe geçtiniz
 
11.10.2007 - 10:51
Hilmi Özkök sonunda halka açıldı

ESKİ Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ün Milliyet gazetesinde Fikret Bila’ya yaptığı açıklamalar bir hayli ilginç ve düşündürücü. Ancak, 5 Ekim 2007 günü Milliyet’te yer alan sözleri ise, kendisine tam anlamı ile yakışıyor ve dahası genelkurmay başkanı iken sergilediği tutum ve davranışlarının nedenlerini hiçbir kuşkuya yol açmayacak biçimde gözler önüne seriyor.

Diyor ki, “Görev süresince beni en çok üzen, kendilerini Atatürkçü diye niteleyen bir kısım takiyeci Atatürkçüler’in, gerçek Atatürkçülüğe ihanet edercesine hükümetle kamuoyu önünde kavga eden bir genelkurmay başkanı istemeleri, kavga etmiyorum diye benimle kavga etmeleridir.”

Sözlerini Atatürk’ün asla böyle bir şey istemeyeceğini söyleyerek sürdürüyor. Üstelik diyor ki, bu çeşit Atatürkçüler “sözde Atatürkçüler” imiş. Bu da yetmezmiş gibi, “Ben Atatürkçüyüm diyenlerin mutlaka kendi Atatürkçülüklerinden şüphesi vardır” diye eklemiş. Bunların gerçek Atatürkçülüğe ne kadar zarar verdiklerini ise zaman onlara ve çocuklarına öğretecekmiş.

Suçladıklarından biri de benim

ÖZKÖK’Ü ciddi biçimde ve açıkça eleştirenlerden biri de bendim. Hatta bu konuda kendisine seslenerek “Genelkurmay Başkanı Sayın Orgeneral Hilmi Özkök’e Açık Mektup” başlığı altında yayınladığım, eleştirilerim Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk dergisinin Ekim 2004 tarihli 73.sayısında yer almasının hemen arkasından Emin Çölaşan, Hürriyet’te bu mektubun geniş bir özetini köşesine almış, ertesi gün Gözcü Gazetesi birinci sayfadan manşet olarak tümünü yayınlamış, arkasından Yeniçağ’da tam metin olarak sayfalarına almıştı. Bunu izleyen günlerde, bu mektup vatandaşlarımızın duygularını dile getirmiş olmalı ki, Anadolu’da çıkan birçok gazetede de yayınlandığı gibi çeşitli internet sitelerine de konulmuştu. Beni ülkenin birçok yerinden vatandaşların yanı sıra emekli ve hatta muvazzaf subaylarda bu mektup nedeniyle telefonla ya da elektronik posta ile kutlamış bulunuyorlar.

Kimler Özkök’ü destekledi

BUNA karşılık, bu mektubu yazmış olmamdan dolayı beni eleştirenlerin başında Ertuğrul Özkök ve Nazlı Ilıcak ve malum bazı gazeteler geliyordu. Bu durum bile Hilmi Özkök’ü düşündürmeli, kendisinin kimlerle birlikte aynı çizgide olduğunu ona anlatmalıydı.

Ben o açık mektupta kendisine saygıda hiç kusur etmedim. Son derece ölçülü ve o yüce makamı işgal eden bir kişiye nasıl seslenilmesi gerekirse o anlamı kullandım. Ona Başbakan Recep Tayip Erdoğan gibi kamunun ve TV kanallarının önünde “Hocam” diye de hitap etmedim. Ama o, hiç çekinmeden bizleri ihanetle, yani hainlikle, takiyeci sözde Atatürkçü olmakla suçluyor. Şu anda emekli de olsa, bir dönem için TSK’nın genelkurmay başkanlığı görevini yaptığı ve sırtında babamında otuz üç yıl taşıdığı üniformayı taşımış olduğu için kendisine bu çirkin sözleri aynen iade etmiyorum.

Sözleri ne anlama geliyor bilmiyor mu?

ANCAK ne hazindir ki, kendisi bugünkü Genelkurmay Başkanımızı da aynı sözcüklerle suçladığının farkında değil. En azından ben farkında olmadığını umuyorum. Çünkü Sayın Orgeneral Yaşar Büyükanıt onun tutum ve davranışlarının tümüyle tersini izlemektedir. O, sizin gibi TSK’nın AKP iktidarı ile “şiir gibi uyum içinde” olduğunu söylemiyor.

Hilmi Özkök, ayrıca diyor ki, “Rejimi koruma ve kollama görevi Silahlı Kuvvetler’e kanunla verilmiş bir görevdir.” Doğrudur. Ama aynı Özkök değimliydi, TSK’nın siyasal iradenin emrinde olduğunu sık sık dile getiren?

Tarihe nasıl geçecek?

ÖZKÖK’Ü söz konusu açıklamalarına ve suçlamalarına karşı söylenecek çok şey var. Ne ki, Türklük ve vatandaşlık bilincim, dediğim gibi TSK’nde süt makama çıkmış olması, dilimin ucuna gelenleri yazmama engel oluyor. Ancak, Özkök’ün asılsız, yersiz, çirkin suçlamalarına karşı kendisine seslenerek sözlerime son vereceğim.

Sayın Özkök, sizi eleştirenler değil ama siz emir ve komutası altındaki Türk subayının başına çuval geçirilen fakat buna karşı sesini çıkaramayan tek Genelkurmay Başkanı olarak tarihe geçtiniz.

Bizler değildik, sizdiniz Kara Kuvvetleri’nin bünyesinden Atatürk’ü çıkarmaya kalkışan!

Benim kesinlikle “iftira” olduğuna emin olduğum bir söylentiyi yalanlamanızı, bunun kötü niyetli kimseler tarafından ortaya atıldığını açıklamanızı sizden dilemekteyim. O da şudur: Askeri okulda okurken arkadaşlarınızın size taktıkları ad “imam” değildi değil mi? Ben bunun doğru olmadığını biliyorum. Ancak, bunu yalanladığınız, bir iftira olduğunu açıkladığınız taktirde müfteriler utanacaklar, en ufak kuşkusu olanlar bile biz Atatürkçülüğe yönelttiğiniz suçlamaları daha bir anlayışla karşılayacaklardır.


Çetin YETKİN
11.10.2007



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TOPKAPI SARAYINI YENİÇERİ'LİLER KORUYACAK

OPERASYONA AKP'Lİ VEKİL NEDEN KARŞI ÇIKIYOR?

VATAN GAZETESİ'NE GÖRE OPERASYON ŞÖYLE YAPILACAK
»  AKP'Lİ VEKİL'DEN İLGİNÇ UYARI
»  İNGİLİZ BAKAN MEHMET ŞİMŞEK NE YAPACAK?
»  GABAR'DA OPERASYON HIZ KESMİYOR
»  FİKRET OTYAM BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ
»  " HATAYI DÜZELTMEDE AMERİKALILARA GÖREV DÜŞMEKTE"
»  DİASPORA NEYİN PEŞİNDE
»  ''PROFOSYONEL OLMAYAN ASKER, TERÖRLE MÜCADELE EDEMEZ''
»  KÜBRA GÜL'ÜN DÜĞÜNÜNÜN FATURASI 107 BİN YTL
»  ERMENİ TASARISI OTURUMU SÜRÜYOR
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN CNN TÜRK'ÜN CANLI YAYININDA
»  ABD'DEN SINIR ÖTESİ AÇIKLAMASI
»  ERDOĞAN'DAN İÇİŞLERİ BAKANI'NA BAŞSAĞLIĞI MESAJI
»  ''SEÇİLEMEZSEM İNTİHAR EDECEĞİM''
»  ''TEZKERE YARIN MECLİS'TE''
»  DİYARBAKIR'DA POLİS ARACINA BOMBALI SALDIRI
»  GÜL FORMULÜ MECLİS'TEN GEÇTİ
»  PROFOSYONEL ORDU'YA 15 BİN BAŞVURU
»   "HALK OYLAMASINDA GÜL’Ü GEÇERİM"
»  CHP, TEZKEREYE DESTEK İÇİN DOYURUCU BİLGİ İSTİYOR
»  ANKARA BU DÜĞÜNDE BULUŞACAK
»  ŞEHİT VERİLİRKEN BORSA YÜKSELİYOR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.