Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2670
EURO
37,6801
IMKB
9.065,000
ALTIN
2.911,210
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HABER7 VE SAMANYOLU'NUN PROVOKATÖRLÜĞÜ
HABER7 VE SAMANYOLU NUN PROVOKATÖRLÜĞÜ
 
Atatürk'ün AKP Kongresi'nde düşen posteri için Eski Bakan Koç `Provokatör', İlçe Başkanı İbrahim Üstün `Kaza' dedi Atatürkçüleri kötülemek için haber7 ve Samanyoluda Provokasyon diye manşet attı.
 
5.2.2008 - 00:17

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde dün yapılan AKP Kadın Kolları kongresinde, salonda asılı Atatürk posterinin indirildiği iddialarıyla ilgili cumhuriyet savcılığı soruşturma başlattı. Salon ve parti görevlileriyle bu olayı haber yapan gazetecilerin ifadesi alındı. AKP İlçe Başkanı İbrahim Üstün, posterin kaza sonucu düştüğünü, bir provokasyonun sözkonusu olmadığını söyledi. Polisin kamera görüntülerinde, posterin iki ucundan naylon iple bağlanıp sarkıtıldığı, ancak bir ucunun kopması sonucu posterin düştüğü testip edildi.

AKP Aydın milletvekilleri Atilla Koç ve Ahmet Ertürk, AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın katıldığı AKP Kuşadası Kadın Kolları kongresinde salonun sol köşesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, sağ köşesine de Atatürk'ün bir posteri asıldı. Kongrede konuşmalar yapılırken Atatürk posteri önündeki türbanlı kadınların fotoğraflarını çeken gazeteciler daha sonra konuşmaların yapıldığı kürsüye yöneldi. Ancak bir süre sonra Atatürk posterinin yerinde olmadığı görüldü. Atatürk posterinin yerinde olmadığını görenler, Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ı uyardı. Atatürk posterini kimin indirmiş olabileceğini de soran gazetecilere, Başkan Akdoğan, kasıt aranmaması gerektiğini söyledi. İplerinin kopmuş olabileceğini belirten Akdoğan'ın talimatıyla Atatürk posteri yeniden yerine asıldı.

ATİLLA KOÇ: PROVOKASYON

Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, olaydan sonra yaptığı açıklamada, Atatürk posterinin indirilmesini bir provokasyon olarak nitelendirdi. Bu provokasyonu yapanı bildiklerini söyleyen Koç şunları söyledi:

"Küçük provokasyonlarla işi idare etmeye çalışıyorlar. O provokasyonları yapanlar bilsin ki tuttukları partiler iddialı değilse, o tuttukları parti onlara ancak zaaf getirir. Belki farkına vardınız belki farkına varmadınız ama biz farkına vardık. Bir provokasyon hadisesi oldu. O provokasyonu yapan arkadaşımıza teessüflerimizi bildiririz. Bu ülkenin yüzde 47 oyunu alan ve yapılan son anketlerde yüzde 52'sinin üzerinde oy alan bir partiye provokasyon yapmak ve bu ülkenin kutsalları üzerinde provokasyon yapmak onun haddine değildir. Haddini bilmeyene haddini bildiririz."

Toplantı çıkışında gazetecilerin "Sözünü ettiğiniz provokatör kim" sorusuna Koç, "O kendini iyi biliyor" yanıtını verdi.

SAVCILIK SORUŞTURMA AÇTI

Konunun gazetelerde yayımlanması üzerine Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. Salon ve parti görevlileriyle bu olayı haber yapan gazetecilerin ifadesi alındı.

AKP İlçe Başkanı İbrahim Üstün, posterin kaza sonucu düştüğünü, bir provokasyonun sözkonusu olmadığını söyledi. Üstün "Kongremizin yapıldığı düğün salonunda duvarlara çivi çakmamız mümkün olmadığı için poster ve bayrak asarken bant kullandık. Atatürk posterinin kaza snucu düştüğünü gören arkadaşlarımız var. Bir kasıt yok. Atatürk posteri dışında da partimizin çeşitli bayrak ve posterleri düştü ve yerine asıldı" dedi.

ASIL HABER 7 ve SAMANYOLU iNTERNET SİTELERİ POROVAKATÖR

Habercilikte dürüstlüğü kimselerebırakmayan HABER 7 sitesi  ile Samanyolu bu konuda da Tahrik ve Povakosyon  yaptı asıl provokatör bu sitelerdir..

Halkı birbirine düşürmek ve kin nefret tohumları ekmek için sanki olayı yapanı biliyormuş gibi haberi manşetten verdi ve PROVOKASYON diyerek başlık attılar.

Soruyoruz kendilerine bu provakasyonu yapan veya yapanlar kimdir açıklayın?

Eski bakan  Atilla Koç, bildiği varsa açıklasın ve muallakta konuşmasın yapan varsa cezasını çeksin. Eğer Koç, suçluyu bildiği halde  söylemiyor ve saklıyorsa onun yaptığıda suç değilmi? Güvenlik güçlerine kimin yaptığına dair bir bilgi vermişliği varmı?

Başkalarına habercilik öğretmeye kalkanlar bu kezde yolda kaldılar  suç üstü yakalandılar ve kendilerinin bir tahrik sitesi olduğunu güvenilir habercilik yapmadıklarını kendileri ispatladılar.

Buradan kendilerine soruyoruz sizin attığınız mahşetler asıl PROVOKASYON değilde nedir? Bunun gazetecilikteki karşılığını yazın. Başkaları yapsa yapmadığınızı bırakmazdınız. İşte asıl provokatör sizler oldunuz .Sayın provokatörler



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


6 TAHRİK OTOBÜSÜ YOLA ÇIKTI..!

FLAŞ..FLAŞ.. YARGITAY'DAN TÜRBAN'A İKİNCİ SERT ÇIKIŞ

EMEKLİ SUBAYLARDAN, MHP'YE SİYAH ÇELENK
»  YARGITAY'DAN TÜRBAN EYLEMCİLERİNE 5 YIL HAPİS İSTEMİ
»  MHP’DEN KAÇAK ELEKTRİK İÇİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ
»  CUMHURBAŞKANI GÜL'E "CUMHURİYET" KİTABI
»  900 DTP'Lİ CANLI KALKAN OLARAK ŞIRNAK'A GİTTİ
»  KORUCU, PKK'LI ÇIKTI
»  AKP'DEN DSP'YE JET YANIT
»  "LAİKLİK GİDERSE KADILAR GELİR"
»  PKK'YA TELSİZ TUZAĞI
»  ERDOĞAN'A 'GİDİŞATTAN KAYGI DUYUYORUZ' ZİYARETİ
»  F-16'LAR PKK'NIN ERBİL KARARGAHINI VURDU
»  TEKERLEKLİ SANDALYELİ ALMAN BAKAN
»  ERSEN MARTİN, İLK MAÇINDA KIRMIZI KART GÖRDÜ
»  CHP, PARTİ MECLİSİ TÜRBAN GÜNDEMİYLE TOPLANIYOR
»  CHP'NİN KALELERİNE YIĞINAK
»  REKTÖRLERDEN FIRAT'A YANIT
»  AHMET ALTAN VE YASEMİN ÇONGAR, KANDİL DAĞI'NDA
»  ERDOĞAN'IN FALINA BAKINCA DAVA AÇILDI
»  "BARİ BABAMIN KİTABINI OKU"
»  DAĞLICA KOMUTANI DİRİK'E ŞOK İDDİALAR
»  905 BELEDİYE'NİN KAPISINA KİLİT VURULACAK
»  POLİS'E HEDİYE YASAĞI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.