Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1689
EURO
38,1912
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.914,620
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HASRALLAH,"TELAVİV'İ VURURUZ"
HASRALLAH, TELAVİV İ VURURUZ
 
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in Beyrut'un merkezine saldırması halinde, gerillalarının da Tel Aviv'e roket saldırısı düzenleyebilecekleri uyarısında bulundu.
 
4.8.2006 - 03:42
Lübnan televizyonlarında yayınlanan ve önceden kaydedilmiş konuşmasında Hizbullah lideri, ayrıca İsrail'in Lübnan'ın sivil bölgelerine yönelik saldırılarına son vermesi halinde, kendilerinin de İsrail'in kuzeyine düzenledikleri roket saldırılarına son vereceklerini söyledi.
 
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ''Lübnan, yeni Ortadoğu için üslerden biri olmayacak'' dedi.
 
İsrail ise Nasrallah’ın ‘Tel Aviv’e saldırı’ tehdidine karşı tehditle cevap verdi. İsrail devlet televizyonu Kanal 1, üst düzey bir İsrail askeri kaynağın, ''eğer Tel Aviv'e saldırılırsa, Lübnan'ın ulusal altyapısı imha edilir'' dediğini aktardı.
 
İran roketleri uzun menzilli
 
Lübnan'daki Hizbullah'ın kurucularından olan eski İran İçişleri Bakanı Hüccetülislam Ali Ekber Muhteşemi Pur, Hizbullah'ın İsrail'in her yerini vurabilecek kapasitede füzelere sahip olduğunu söyledi.
 
Şark gazetesine açıklama yapan Muhteşemi, Hizbullah'ın sadece Katyuşa roketlerine değil, 250 kilometreye kadar mesafedeki hedeflere ulaşabilecek ve İsrail'in her yerini vurabilecek kapasitede olan ve İran yapımı olduğu belirtilen Zelzal-2 füzelerine de sahip olduğunu kaydetti.
 
Hizbullah'ın askeri deneyiminin bir kısmını İran-Irak savaşında İran saflarında savaşarak kazandığını söyleyen Muhteşemi, İran güvenlik güçlerinin Lübnan'da Hizbullah militanlarıyla birlikte savaştığı şeklindeki açıklamaları yalanladı, ancak militanların İran tarafından eğitildiğini kabul etti.
 
Son çatışmalar...
 
İsrail, 10 bin askeriyle tampon bölge oluşturmak için Lübnan'ın güneyindeki Litani nehrine doğru ilerlemeye hazırlanıyor.
 
İsrail ordusunun açıklamalarına göre, İsrail kara kuvvetleri, Lübnan içine en çok 7 km'ye kadar yerleşti. Litani nehri ise 30 km kadar kuzeyde bulunuyor.
 
İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, Lübnan'daki kara harekatında yeni bir aşamaya geçeceklerini belirterek, komutanlardan, gerekli hazırlıkları yapmalarını istedi.
 
İsrail, Beyrut'un güneyinde yaşayan halkı, üç Şii mahallesini boşaltmaları yönünde uyardı.
 
İsrail savaş uçakları tarafından atılan ve İsrail Devleti imzası taşıyan bildirilerde, El Ruveys, Haymedi, El Abed mahallelerinde oturanların buraları terk etmesi istendi.
 
Bildirilerde, ayrıca Lübnanlılara, Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah'ın onlar için bir tehlike oluşturduğu uyarısı yer aldı.
 
İsrail ordusunun, Hizbullah gerillalarıyla çatışmalarında dünkü askeri kaybının dörde yükseldiği açıklandı.
 
Hizbullah'ın dün İsrail'in kuzeyine düzenlediği roket saldırılarında ölen İsrailli sivillerin sayısı ise sekize yükseldi.
 
İran'ın planında İsrail'e yer yok
 
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, kendilerinin de yeni Ortadoğu planının gerçekleşeceğini dile getirdiklerini, ancak bu planda İsrail'e yer olmadığını söyledi.
 
Ahmedinecad, Malezya'da düzenlenen İslam Konferansı Örgütü olağanüstü toplantısından sonra düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesine gönderme yaparak, ''ABD hükümeti yeni Ortadoğu peşinde. Biz de yeni Ortadoğu planı gerçekleşecek diyoruz, ama İsrail olmayacak'' dedi.
 
''İsrail rejimi yok olmak üzere. Siyonist rejimin Lübnan'da yaptığı cinayetler de artık bu rejimi kurtaramayacak'' diyen Ahmedinecad, Hizbullah'a mali yardımda bulunup bulunmayacakları sorusuna, ''biz dünyadaki bütün özgür ve mazlum milletleri koruyacağız'' yanıtını verdi.
 
Nazi kampından kurtulanlar barış çağrısı yaptı
 
İkinci Dünya Savaşı’nın ünlü Nazi ölüm kampı Auschwitz'ten kurtulanlar, çatışmaların nefret yarattığını ve insanlığı tehdit ettiğini belirterek, Ortadoğu'da barış çağrısı yaptılar.
 
Soykırım kurbanları ile bilim adamları ve dini liderlerin oluşturduğu Auschwitz Uluslararası Konseyi, barış girişimlerinin başlatılması yönünde dünya liderlerine çağrıda bulundu. 
 
Konseyin açıklamasında, Orta Doğu'daki savaşta insanların öldüğüne, insanca yaşam ve kalkınma ümitlerinin yok edildiğine, ev, köprü ve yolların yıkıldığına dikkat çekildi.
 
Naziler, Polonya'daki Auschwitz-Birkenau toplama kampında, çoğu Yahudi yaklaşık bir buçuk milyon kişiyi öldürmüştü.
 
Auschwitz Uluslararası Konseyi, toplama kampının korunmasını gözetmek ve eğitsel çalışmalar amacıyla 1990 yılında kurulmuştu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İSRAİL'DEN NASRALLAH'A JET YANIT GELDİ

BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN!

AİLESİNİ KÜREKLE TOPLADI!
»  ADA ASKSERLE DOLDU!
»  YEDİĞİ ÇOCUĞU TİMSAHIN KARNINDAN BÖYLE ÇIKARTTILAR
»  İŞTE HİZBULLAH'IN ROKETLERİ
»  İSRAİL ORDUSUNUN KURDUĞU LAMA BİRLİKLERİ
»  İRAN, LADİN'İN OĞLUNU SERBEST BIRAKTI
»  HİZBULLAH TV'SİNE MAYOLU SABOTAJ
»  İSRAİL BÜYÜK BİR OPERASYON BAŞLATTI
»  İSRAİL, EL MANAR'IN YAYININA GİRDİ
»  İKÖ: "İSRAİL, İNSANLIK SUÇU İŞLEDİ"
»  BLAİR'DEN YENİ ORTADOĞU POLİTİKASI
»  AB:İSRAİL BAŞARAMAYACAK!
»  CASTRO BIRAKTI, ABD'LİLER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ!
»  BARZANİ:'PKK ZOR DURUMDA'
»  IRAK'TA KAN'SIZ GÜN YOK
»  VE CASTRO GÖREVİ BIRAKTI...
»  HİSTORY CHANEL, İSTANBUL'UN FETHİ'Nİ NASIL ÇARPITTI?
»  HİZBULLAH İSRAİL'E AİT BİR SAVAŞ GEMİSİNİ VURDU
»  BM'NİN GÜCÜ ANCA İRAN'A YETİYOR!
»  IRAK'TA 26 KİŞİ PALİS GİYSİLİ KİŞİLERCE KAÇIRILDI
»  BM İSRAİL'E SERT ÇIKTI!
»  KİLİSE'DE ORTADOĞU'DA BARIŞ DUASI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.