Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9677
EURO
37,1790
IMKB
9.952,000
ALTIN
3.308,250
 
Hava Durumu ANKARA
-4 / 4 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HOLDİNG PATRONUNUN ŞAŞIRTAN AYLIK BEYANI!
HOLDİNG PATRONUNUN ŞAŞIRTAN AYLIK BEYANI!
 
Almanya’da 2000-2001 yılında 272 gurbetçiyi yüksek kár payı vaadiyle 13 milyon mark dolandırmaktan sanık Demirkaya Holding’in patronu Halil Demirkaya emekli geliriyle geçindiğini öne sürerek, "Aylık gelirim 560 YTL" dedi.
 
23.3.2007 - 09:50
Asliye Ceza’nın ’nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla Ağır Ceza’ya gönderdiği davada kardeşi ve iki oğluyla birlikte yargılanan Demirkaya’nın, mahkemede verdiği açlık sınırının altındaki (2007 Şubat ayı açlık sınırı 629 YTL) gelir beyanı şaşkınlık yarattı.

10 ŞİRKETİ VAR: Halen 10 şirketi bulunan, 2 yıl önce boşandığı 30 yıllık eşine Çengelköy’deki 10 milyon dolarlık havuzlu köşkü boşaltması karşılığında, 220 bin dolar tazminat ve aylık 11 bin dolar tedbir nafakası ödemeyi kabul eden İSO eski başkan vekili ve TOBB eski yönetim kurulu üyesi Demirkaya, gurbetçileri, Türk siyasetinde etkin, tanınmış isimlerle dostluğundan söz edip, ’hakiki Müslüman’ dini motifini de kullanarak dolandırmakla suçlanıyor.

SINIRIN ALTINDA YAŞIYORMUŞ: Halil Demirkaya’nın, kardeşi İbrahim, oğulları Barış ve Göksel Demirkaya ile birlikte yargılandığı davada, Şişli 9. Asliye Ceza Mahkemesi suçun yeni TCK 158/h maddesi gereği nitelikli dolandırıcılık olduğu gerekçesiyle görevsizlik kararı verdi, dosya İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne geldi. Sanık Halil Demirkaya, 6. Ağır Ceza’da ilk kez hákim karşısına çıkarak suçlamayı reddetti, 4 sayfalık savunma verdi. Kimlik sorgusunda ’sabıkalı, 4 çocuklu, dul’ tespiti yapılan Demirkaya, emekli geliriyle geçindiğini, aylık gelirinin 560 YTL olduğunu iddia etti, adres olarak da, Acarkent’te oturduğu öne sürülmesine rağmen Kağıthane’deki şirketi Halil Örme San. A.Ş.’yi gösterdi. İddianamede, "Sanıkların birlikte kurdukları ve yetkilisi oldukları Demirkaya Holding A.Ş. olarak 10.03.2000 tarihli inşaat ve çalışma izniyle güven sağlayıp yurtdışındaki işçiler vasıtasıyla ve bir Alman firmasıyla ortak olduklarından bahisle müştekilerden para toplayıp ucuz konut yapacakları vaadinde bulundukları, başka firmalara ait çekleri de teminat gösterdikleri, ancak vaatlerini yerine getirmedikleri gibi topladıkları paraları da menfaatlerine kullanarak atılı suçu birlikte işledikleri anlaşılmıştır" denildi.

DİN MOTİFİNİ KULLANDI: Şikáyetçi Muhammet Demirci, şu ifadeyi verdi: "Halil Demirkaya Berlin’e gelerek kendisinin İSO 2. başkanı olduğunu söyledi. En çok da din motifini kullandı. Biriktirdiğim tüm paramı sanığa verdim, karşılığında bana çek verdi. İstediğimiz zaman ayrılabileceğimizi, ayrıldığımızda kár payının yanmayacağını beyan etti. O günlerde dükkanıma haciz gelmişti. Çekin günü geldiğinde, ’kár payını istemiyorum, paramı geri istiyorum’ dedim, geri vermedi. Son paramdı, hayatım mahvoldu. Tüm sanıklardan şikáyetçiyim."(HÜRRİYET)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HÜKÜMET, SEÇİM PAKETLERİNİ AÇMAYA BAŞLADI

DOLAR DÜŞTÜ, BORSA YÜKSELDİ

'GÜMRÜK BİRLİĞİ'Nİ GERÇEKTEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ'
»  BANKALAR, ŞİMDİ DE ÇİFTÇİYİ GÖZÜNE KESTİRDİ
»  ERDOĞAN ARADI, TOKİ ARSA SATIŞI RAFA KALKTI
»  TMSF, HALI-KİLİM SATACAK
»  DAR GELİRLİYE MORTGAGE HAYAL
»  KAN EMİCİ IMF'İN EMİRLERİ UYGULANACAK. MİLLET YANACAK
»  İHALE SONUCU TOPBAŞ'I SEVİNDİRDİ
»  ''VERGİ İADESİ YENİDEN GETİRİLMELİ''
»  ATLARIN ARPALARI MALİYEDEN
»  YASA VETO YEDİ , FİŞ TOPLAMAYA DEVAM
»  TÜRKİYE'DE TRİLYONER ZENGİNLERİ NEREDEN TÜREDİ
»  İSTANBUL'UN 100 ZENGİN DÜNYA KENTİ ARASINA GİRMESİNDEKİ SIR
»  HÜKÜMET, OTOYOLLARI ÖZELLEŞTİRİYOR
»  İNTERNET'TE SATILIK BANKA KARTI!
»  IMF İLE 13 SAAT SOSYAL GÜVENLİK PAZARLIĞI
»  BU NASIL ADALET KEMAL ABİ
»  KAN EMİCİ İMF'İ 13 SAATTE İKNA EDEMEDİLER
»  ''BU ÜLKEDE, ÇALIŞANI SSK'LI YAPMAK BONUS OLMUŞ''
»  HÜKÜMET,SEÇİM YATIRIMI İÇİN KESENİN AĞZINI AÇTI
»  AB İÇİN 14.2 MİLYON KİŞİYE İŞ BULUNMASI GEREKİYOR
»  KREDİ KARTI BORCU, BAKKAL AMCA'YA YARADI
»  ZEKA ÖZÜRLÜ VATANDAŞA BİLE KREDİ KARTI VERMİŞLER!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.