Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1764
EURO
38,3013
IMKB
9.661,000
ALTIN
2.901,900
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HRANT DİNK DUYARLILIK GRUBU: SORUŞTURMA TEKRARLANSIN
HRANT DİNK DUYARLILIK GRUBU: SORUŞTURMA TEKRARLANSIN
 
Hrant Dink davasını izlemek üzere oluşturulan "Hrant Dink Duyarlılık Grubu", "Emniyet kurumunda baskı altında olan, konuşmayan, konuşturulmayan, belge ve bilgi gizleyen kişilerin olabileceği" kuşkusunu ortadan kaldırmak üzere soruşturmanın tekrarlanmasını istedi. Duyarlılık Grubu Trabzon ve İstanbul’daki davalarının da birleştirilerek görüşülmesini talep etti.
 
16.4.2008 - 12:45
Hrant Dink Duyarlılık Grubu Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Dink soruşturmasıyla ilgili taleplerini dile getirdi. Duyarlılık Grubu tarafından hazırlanan basın açıklamasını AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç okurken, basın toplantısına da, ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, AKP İstanbul Ayşe Nur Bahçekapılı, AKP İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, AKP Ankara Milletvekili Zeynep Dağı, AKP Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, gazeteci Ali Bayramoğlu ve yönetmen Sırrı Süreyya Önder de katıldı. Hrant Dink cinayeti sonrasında İstanbul ve Trabzon’da iki ayrı dava yürütüldüğü belirtilen açıklamada, 20 Mart 2008 tarihinde, Trabzon’da görülen davanın ikinci duruşmasında iki jandarma istihbarat görevlisinin ifadeleri sonucunda önemli bilgilerin açığa çıktığı vurgulandı. Görevi ihmal suçlaması ile yargılanan iki jandarma görevlisinin, sorumluluklarını yerine getirip, beş ay önce aldıkları istihbaratı üstlerine bildirdiklerini, ancak gereğinin yapılmadığını söyledikleri hatırlatılan açıklamada şöyle denildi:
“Diğer taraftan Trabzon ve İstanbul Emniyet Müdürlüklerinin İstihbarat şubeleri arasında, olaydan tam bir yıl önce aynı bilginin paylaşıldığını da biliyoruz. Anlaşılan o ki; düşüncelerini ifade ettiği için hayatı tehlike altına giren Hrant Dink, görevleri gereği haber alan ilgili güvenlik görevlilerinin cinayet girişimini bilmelerine rağmen katledilmiştir.”
- SORUŞTURMA TEKRARLANSIN TALEBİ -
Trabzon’da 20 Mart’taki duruşmada çarpıcı ifadeler veren iki güvenlik görevlisinin, idari soruşturmaları yürüten mülkiye müfettişlerince daha önceden, ilgili diğer güvenlik görevlileri ile birlikte sorgulandıklarının bilindiğine dikkat çekilen açıklamada “Tüm bu idari soruşturma raporları sonucu, idare, sadece söz konusu iki görevlinin yargılanmasına izin vermiş ve bu konuda yapılan itirazlar reddedilmiştir. Oysa bu beyanlar idari soruşturmaların yürütülme biçimi ve buna göre verilen kararların ne denli hatalı olduğunu göstermiştir” denildi. Açıklamada, idari soruşturma talimatı veren yetkililerle, soruşturmayı yürüten görevlilere ve yargılama izni vermeyen idareye seslenilerek şu taleplerde bulunuldu:
“Emniyet kurumunda da baskı altında olan, konuşmayan, konuşturulmayan, belge ve bilgi gizleyen başka kişilerin de olabileceği kuşkusunu ortadan kaldırmak üzere, soruşturma talimatının yeniden verilmesini, soruşturmanın tekrarlanmasını ve buna dayanarak yeni bir raporun düzenlenmesini talep ediyoruz. Trabzon’daki jandarma görevlilerinin yargılandığı davanın, İstanbul’daki ana dava ile birleştirilmesinin, mahkeme heyetinin, olayın ve dosyanın bütününe hakimiyetini güçlendireceğini düşünüyoruz. Daha sağlıklı karar çıkması için bu iki davanın birleştirilmesini talep ediyoruz. Ve yurtdışında katıldığı bir ödül töreninde ‘Ben bu ödülü, ülkemin, Türkiye’nin aydınlık yüzü adına alıyorum’ diyen Hrant Dink’in, bilirkişinin aksi yönde raporuna; aynı davanın temyizinde Yargıtay Başsavcısı’nın ‘suç unsuru yoktur’ şeklindeki açık beyanına rağmen, bir yazısından dolayı 301. maddeden hüküm giyip, nasıl ‘Türk düşmanı’ diye yaftalandığını merak ediyoruz. Siyasi iradenin, gerçeğe ve aydınlığa ulaşmak adına elinden gelen her çabayı göstermesini istiyoruz. Bizce, yaşadığımız son süreçte, aramızdan alındıktan sonra dahi Hrant Dink’in, kendi davasıyla, bu ülkenin aydınlığına, demokrasisine ve yarınlarına katkısı mümkündür.”
Basın toplantısında AKP’li Domaç, bir soru üzerine soruşturmanın genişletilmesini istediklerini ve izin vermesi gereken yetkilileri de görevlerini yerine getirmeye davet ettiklerini belirtti. DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Dink cinayeti üzerindeki gölgelerin ve şaibelerin kalkmasını istediklerini, ilgili isimlerin Meclis İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan alt komisyona bilgi vermesini talep ettiklerini bildirdi. ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ise Dink’le ilgili soru önergesine İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıt vermediğini kaydetti.

(ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ŞİŞLİ'DE KORKUTAN PATLAMA

MGK, 24 NİSAN'DA TOPLANACAK

İSMET SEZGİN YOĞUN BAKIMDA
»  GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
»  VEKİL OLAMAYANLARA TESELLİ KOLTUKLARI
»  DTP'DE DERİN ÇATLAK
»  "BİR NEVİ DEVRİM"
»  ANKARA VE İSTANBUL'DAKİ TURUNCU DEVRİM TOPLANTILARI
»  BAHÇELİ:"301 TÜRK MİLLETİNE YÖNELİK SUİKAST"
»  YABANCILARA GAYRİMENKUL SATIŞI DURDURULUYOR
»  İŞTE TÜRKİYE'DEKİ SOROS'ÇULAR
»  MİLLETİ ONLAR VE BİZ DİYE AYIRAN KİMMİŞ?
»  "İKTİDAR OLARAK BİR AN ÖNCE 301. MADDEYİ ÇIKARMAYI HEDEFLEMİŞ DURUMDAYIZ"
»  KAMER GENÇ: "SUUDİ KRAL İNEĞİYLE GELDİ"!
»  ERDOĞAN'IN ERBAKAN'DAN FARKI NE?
»  MECLİS'TE EŞLİ DAVET DÖNEMİ
»  DTP'DEN 301 TEKLİFİNE VETO
»  VATANDAŞ, PİRİNÇ ALMAK İÇİN KUYRUĞA GİRDİ
»  ROJ TV DAVASINDA KARAR AÇIKLANDI
»  İSTANBUL'LU AKARYAKITA DAHA FAZLA ÖDEYECEK
»  BAYKAL:"KENNEDY'İDE BEN ÖLDÜRDÜM"
»  "PARTİMİN KAPATILACAĞINA İNANMIYORUM"
»  "301, MECLİSİN BİLECEĞİ BİR İŞ"
»  BAYKAL:" EKONOMİ CAN ÇEKİŞİYOR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.