Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HRANT DİNK DURUŞMASINDA İLGİNÇ DİYALOGLAR
HRANT DİNK DURUŞMASINDA İLGİNÇ DİYALOGLAR
 
Hrant Dink cinayetinin bugün yapılan altıncı duruşmasında dinlenen sanıkların ifadeleri dikkat çekiciydi. Sanıkların devamlı birbirleriyle şakalaşarak gülüşmeleri ve ifadelerini “şov” şekline dönüştürmeleri duruşmayı izleyenleri şaşırttı.
 
8.7.2008 - 02:39
Duruşmada Yasin Hayal’in avukatı Fuat Turgut’un, Erhan Tuncel’e, Eskişehir’de sık sık görüştüğü kadının İsrailli bir ajan olup olmadığı yönündeki sorusuna, Tuncel, “İsrail Cumhurbaşkanının kızıydı, şimdi öğrendim önceden bilmiyordum” diyerek dalga geçti.

Ogün Samast'a ise, Agos Gazetesi önünde kendisini arayanın Etyen Mahçupyan olup olmadığının sorulmasının üzerine Ogün Samast, “Hayır beni Jenifer Lopez aradı” dedi. Hrant Dink cinayetinin altıncı duruşmasında, sanık avukat Levent Yıldırım, kamu güvenliği ve sanıkların baskı altında kalmadan ifade vermeleri için mahkeme heyetinden duruşmanın, basına kapatılmasını istedi. Heyet ise bu talebi reddetti. Hayalin avukatı Fuat Turgut ise “Ben duruşmanın basına açık olması taraftarıyım” dedi. Bunun üzerine OOgün Samast, Turgut’a “Sen şov yapmak istiyorsun” çıkışında bulundu.

Sanık Coşkun İğci, daha önce tanık olduğunu şimdi de sanık olarak duruşmada yer aldığını anımsatarak, “Ben vatandaşlık görevimi yaparak Yasin’in bu cinayeti işlemesini engellemeye çalıştım. Engelleyemeyince jandarma istihbaratına bildirdim. Jandarma istihbaratı, ‘Biz Yasin’i biliyoruz o böyle bir şey yapmaz. Hem kontrol altında’ dedi. Daha sonra jandarma istihbaratı, bana ‘300 YTL’yi Yasin’den al silah alacağını söyle’ dedi.Parayı aldım birkaç ay oyaladım Yasin’i, daha fazla oyalayamayacağım için tekrar jandarmaya gittim kendilerine artık oyalayamadığımı söyledim, ne yapayım dedim. Onlar da ‘Sen parayı ver, biz kontrol altında tutuyoruz bir şey yapamaz’ dedi” şeklinde konuştu.
 
Ekim 2006’ya kadar Yasin Hayal’le görüşmediğini söyleyen İğci, olayı televizyondan duyduğunu anlattı. Fuat Turgut’un, Erhan Tuncel’e, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde, emniyetin gizli bir kadro açıp maaş verip vermediği yönünde soru sorması üzerine Tuncel, “İftira” dedi. Duruşmada söz alan Yasin Hayal, duruşmaya ilk kez katılan basına "selam ve saygılarını ileterek" konuşmasına başladı. Daha sonra Hayal şunları söyledi:

“Yüce Türk milletinin lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nu selamlıyorum. Ey müslümanlar, ey Alperenler kalbinizi ferah tutun. BBP iktidara gelene kadar kervan yürüyecek.”

Müdahil avukat, Hayal’e Ogün Samast'ı arayarak, “Agos’taki herkesi öldüreceğim” deyip demediğini sordu. Hayal, “Evet öyle dedi. Ben de orada masum insanlar var kılına zarar gelirse vicdan azabı çekeriz dedim” yanıtını verdi.

Bunun üzerine, Ogün Samast da “Hayali aradığımda kapıda güvenlik var yapamam dedim. Hayal önce güvenliği sonra içerdekileri öldür dedi” şeklinde konuştu.

Bu arada, mahkeme heyetinin, duruşmaya bir saat ara verdiği sırada, Yasin Hayal, tuvaletin camından çıkarak, “Yaşasın Alperen ocakları, iktidara geliyoruz” diye bağırdı.
 
 




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"ERGENEKON, BENDEN BAŞKA CUMHURBAŞKANI BULAMADI MI"?

HASAN DOĞAN, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

AKP KÜSKÜNLERİ ŞENER'İN EKİBİNDE İDDİASI
»  KENELER DAHA DA ÇOĞALACAK
»  DUDAK UÇUKLATAN TRANSFER ÜCRETLERİ
»  GÖZLER BÜYÜKANIT'TA
»  EMNİYET'TE TAYİN VE ATAMALAR
»  ERCİYES KURULTAYI'NI BBP YAPACAK!
»  ÖZKAN'A KALABALIK ŞOKU
»  BALBAY, SORUŞTURMADA GEÇİRDİĞİ 4 GÜNÜ ANLATTI
»  AKP'Lİ AYVA'NIN AKP'LİLERE İSYANI
»  PAŞANIN EVİNDE SİLAH BULUNDU
»  MHP'Lİ YILDIRIM KAÇAK GİTTİ, KAÇAK DÖNDÜ
»  PKK'NIN ELİNDEKİ KAYIP ALMAN RADARLARI MI?
»  TÜRKEŞ'İN EŞİ NAFAKA DAVASI AÇTI
»  MEKSİKALI ÇİFTÇİLER VALİYİ BÖYLE PROTESTO ETTİLER
»  THY'NİN AÇ PİLOTU YOLÇULARI UÇAKTAN İNDİRDİ
»  İNTİHAR İÇİN SUYU ÇEKİLMİŞ TUNCA NEHRİNE ATLADI
»  ERGENEKON PROTESTOSU İSTANBULDA İKİ AYRI YERDE YAPILDI
»  SAVAŞ VURAL: BİZİ DE ERGENEKON'A ALSINLAR
»  ERGENEKON GÖZALTILARI PROTESTO EDİLDİ
»  "DAVA'NIN İDDİANAMESİZ GÖTÜRÜLMASİ HAKSIZLIK"
»  DANIŞTAY BAŞSAVCISI UYARDI
»  "KESİLMİŞ KARPUZ GİBİYİZ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.