Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2666
EURO
37,6952
IMKB
9.033,000
ALTIN
2.921,440
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HUKUKÇULAR HUKUK DIŞI KARAR ALABİLİR Mİ?
HUKUKÇULAR HUKUK DIŞI KARAR ALABİLİR Mİ?
 
Hukukçular helehele yüksek mahkemedeki hukukçular hukuk dışı karar alabilir mi? Sıkmabaşlar ve bunları idareden cemaalere göre hukukçular kendilerine karşı bir karar almışsa hukuk dışıdır. Tıpkı hukukçu Arınç'ın kafa yapısına göre.Hukuk kendilerine olmalı.
 
6.6.2008 - 22:10

Düzenden nemalanan ve düzenin getirdiği şekilde hayat bulan ve varlıklarını devam ettirip insanları kendi hukuk anlayışlarına göre davranmaya zorlayanlara karşı hukukçuların hemde bir ülkenin en üst düzeyddeki hukukçuların aldığı akrar hukuksuz. Peki hukuk nasıl olmalı onlara göre, kendilerinden yana olmalı ve yaptıklarına göz yumulmalı. cumhuriyetin ve devletin altı oyulmalı. İnsanlar din ticareti üzerinden sövüşlenmeli bunlara göz yumulmaması ve gelecekte ellerindeki elde ettikleri çıkarların gideceğini gören yobaz kafalar Anayasa mahkemesi önünde gösteri yaptı. Polis ses çıkartamdı. oysa başbakana konvoyunda tek laf söyleyenlerin bile bu ülkede nasıl derdest edilerek götürüldüğünü ormanda dövüldüğünü çok iyi biliyor.

İşte bu yobazların ellerinden gideceğini gördükleri nama düzeninin bozulmaması için yine dini ve yüce allahı alet ederek ortalığı velveleye verdikleri anayasa mahkemesinin önünde söyledikleri.Kimdir bunlar ne iş yapanlar, şimdiye kadar bu ülke için ne yapmışlardır.Ne üretmişlerdir. Hiç bilinmeyen ve ne yaptıkları anlaşılmayan bu insanlar saf inançlı kesimi kazıklamaktan başka hir bir şey yapmadılar.

İlmî ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV) üyeleri, Anayasa Mahkemesi'nin üniversitelerde başörtüsü serbestliği getiren Anayasa değişikliği hükümlerini iptal etmesini protesto etti.
Vakıf üyesi kadın ve erkeklerden oluşan grubun; güvenlik dolayısı ile Anayasa Mahkemesi'nin hemen çaprazında bulunan Anayasa Parkı'nda toplanmalarına izin verildi. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemde grup adına basın açıklamasını İLKAV Başkanı Mehmet Pamak okudu. Anayasa Mahkemesi'nin son kararının daha önceki kimi kararları gibi yetkisini aşan, hukuk dışı, keyfî ve ideolojik bir karar olduğunu savunan Pamak, "İnsan hak ve özgürlüklerini yok etme sonucu doğuran bu kararla, halkımızın İslami kimlik ve değerleri
yeni bir baskının altına sokulmuştur. Eğitim özgürlüğünü genişleten Anayasa değişikliğini, yetkisini aşarak iptal etmek suretiyle başörtülü kızlarımızın üniversite eğitimi almalarını engellemek amacı güden bu karar hukuk, adalet ve insan hakları zaviyesinden utandırıcıdır" dedi.
Kararı "cübbeli darbe" olarak nitelendiren Pamak, şunları söyledi:
"Bu gibi hukuk dışı kararlar tuzun koktuğunun göstergesidir. Şurası iyi bilinmelidir ki hiçbir sistem adaletsizlik ve zulümle ayakta kalamaz. Başörtüsü Allah'ın ayeti Kur'an'ın emridir. Allah'ın emrini kaldırmaya gücü yetecek hiçbir otorite yoktur. Ne pahasına olursa olsun başörtümüze, İslami kimlik ve değerlerimize bağlılığımızı, Kur'an'ı hayatımıza hakim kılmayı sürdüreceğiz. Tağutları reddetmek imani sorumluluğumuzdur. Hiçbir güç, hiçbir mahkeme kararı, biz Müslümanları İslam hayatımıza hakim kılmak
konusunda kulluk sorumluluğumuzu yerine getirme çabasından alıkoyamaz ve buna asla güç yetiremez."
İptal kararına destek veren üyelerin istifa etmesini istediklerini ancak etmeyeceklerini bildiklerini söyleyen Pamak, "Bundan dolayı hukuksuz karara onay vermeyip, insan haklarının tarafında yer alan iki üyeyi, erdemli bir tavır sergileyerek böylesine ideolojik tarafgirlikle malül üyelerin çoğunlukta olduğu bir mahkemede görev yapmaktansa halkın yanında yer almayı tercih ederek istifa etmeye çağırıyoruz" diye konuştu.
Sıkı güvenlik tedbirinin alındığı eylemde basın açıklamasının ardından grup adına başörtülü 3 bayan ve 3 erkekten oluşan temsilciler, üzerinde "Anayasa Mahkemesi kararı İslami değerlere yönelik bir baskıdır. Başörtüsü Allah'ın emridir. Bu emri ortadan kaldıracak hiçbir gücü tanımıyoruz. Başörtüsü onurumuzdur, koruyacağız" yazılı siyah başörtüsü bulunan çelengi Anayasa Mahkemesi'nin korkuluklarına bıraktı. Eylemde, 'Zulme karşı direneceğiz', 'Yargıçlar istifa', 'Cübbeli darbeye direneceğiz' sloganları atan ve tekbir getiren grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP OLAĞAN ÜSTÜ TOPLANTISI 6 SAAT SÜRDÜ

PAÇACI: " ERKEN SEÇİM DEĞİL ARA SİÇEM OLABİLİR"

ŞENER'E AĞRIDA ÇOŞKULU KARŞILAMA
»  KARARA HERKESİN UYMASI LAZIM
»  HÜSAMETTİN CİNDORUK'DAN HÜKÜMETE TAVSİYELER
»  ANKARA'DA ERKEN SEÇİM SENARYOLARI
»  CHP'DE HAZİN TÖREN
»  "TÜRKİYE, İSTİKRARINI SÜDRÜRECEK"
»  "BÖYLE REJİME CUMHURİYET DENİLEBİLİR Mİ"?
»  THY'DE TACİZ SKANDALI
»  ARINÇ'TAN KARARA ÇOK SERT ELEŞTİRİ
»  AKP'DEKİ KRİTİK TOPLANTI BAŞLADI
»  GÜL, JAPONYA'DA CUMA NAMAZI'NI NEREDE KILDI?
»  "YOL HARİTASI DEVAM EDECEK"
»  BUSH, ANKARA'YA YENİ ABD ELÇİSİ ATIYOR
»  İŞİNE GELMEYENE GÖRE "KARARA SEVİNMEK APTALLIKTIR"
»  GENELKURMAY, DİNLEME OPERATÖRÜ ARIYOR
»  PKK MİLİTANININ AĞZINDAN TERÖR KAMPLARI
»  TÜRKİYE'DE KAÇ MİLYON TÜRK VAR?
»  ERDOĞAN, MİLLİ MAÇA GİTMEKTEN BİLE VAZGEÇTİ
»  AP RAPORTÖRÜ: TÜRKİYE'YE YENİ ANAYASA LAZIM
»  BAŞSAVCILIK'TAN ERGENEKON AÇIKLAMASI
»  VELİ KÜÇÜK'E MÜEBBET İSTEMİ
»  NOTER'DEN ARAÇ SATIŞI SONA ERİYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.