Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2638
EURO
37,6128
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.882,200
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
IRAK'TAN BİRLİKTE OPERASYON YAPALIM ÖNERİSİ
IRAK TAN BİRLİKTE OPERASYON YAPALIM ÖNERİSİ
 
Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Türkiye'ye ''Bize bir fırsat verin, gerekirse birlikte operasyon yapalım'' dedi.
 
17.10.2007 - 15:15
Maliki, telefonla görüştüğü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığına son vermekte kararlı olduklarını, Kuzey Irak'taki bölgesel yönetime de bu konuda kesin talimat verdiklerini söyledi.
 
Başbakan Erdoğan'dan yeni bir fırsat verilmesini isteyen Irak Başbakanı Maliki, "Şehitleriniz için acınızı paylaşıyoruz" dedi. Ne gerekiyorsa birlikte yapalım" dedi.
 
Başbakan Erdoğan'ın da Irak heyeti ile görüşülebileceğini, ancak daha fazla vakit kaybına Türkiye'nin tahammülünün olmadığını vurguladığı belirtildi.
 
Başbakan Erdoğan da Maliki'ye, gönderecekleri heyetle görüşülebileceğini, ancak daha fazla vakit kaybına tahammüllerinin olmadığını vurguladı.
 
Erdoğan, görüşmede ayrıca terör örgütüne karşı Türkiye'nin her türlü tedbiri alma konusundaki kararlılığını güçlü ifadelerle Maliki'ye iletti.
 
Talabani: "Umarız Erdoğan'ın sağduyusu ağır basar"
 
Irak Devlet Başkanı Celal Talabani de, terör örgütü PKK'nın faaliyetlerinin önce Kuzey Irak, sonra da Türkiye'nin istikrarına zarar verdiğini söyledi.
 
Fransa'da bulunan Talabani, "PKK'dan eylemlerine son vermesini, aksi halde Kuzey Irak'ı terk etmesini istedik" diye konuştu. Talabani, terör örgütü PKK'nın eylemlerinin Türkiye'deki demokratikleşme çabalarına zarar verdiğini de ifade etti.
 
Türkiye'nin olası sınır ötesi operasyonuna ilişkin bir soruya Talabani, "Umarız bu gerçekleşmez. Başbakan (Recep Tayyip) Erdoğan'ın sağduyusu ağır basar" yanıtını verdi.
 
"PKK'nın faaliyetleri öncelikle Kuzey Irak, sonra da Türkiye'nin istikrarına zarar veriyor" diyen Talabani, sınır güvenliği konusunda Türk, Irak ve ABD'li yetkililerden oluşan komitenin faaliyetlerini yeniden başlatmasını arzu ettiklerini de belirtti.
 
Türkiye ile Irak arasında bir gerginlik olmadığını söyleyen Talabani, Irak Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin Türkiye'ye ziyarette bulunduğunu hatırlatarak, Türkiye'yi "dost ve iyi ilişkiler içinde oldukları bir ülke" olarak gördüklerini belirtti.
 
Irak Devlet Başkanı, "Gerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gerekse Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile iyi ilişkiler içindeyim" dedi. Türkiye'yi ziyaret etmeyi planlayıp planlamadığına ilişkin bir soruya da Talabani, "davet geldiği taktirde Türkiye'yi ziyaretten memnuniyet duyacağını" ifade etti.
 
Kuzey Irak: "Dikkate alınmıyoruz"
 
Bu arada, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin sözcüsü Cemal Abdullah, "konunun üçüncü muhatabı" olduklarını, ancak dikkate alınmadıklarından kendilerinden yardım beklenemeyeceğini söyledi.
 
PKK sorununun "askeri yöntemlerle çözülmeyeceğini" iddia eden sözcü, 1980'li yıllardan bugüne kadar 24 kez operasyon yapıldığını, ancak sonuç alınamadığını belirtti.
 
Sözcü, "PKK oluşumu siyasi sorundan kaynaklanan bir iç meseledir" diye konuştu.
 
Abdullah, Bağdat yönetimiyle ittifak halinde olduklarını, Irak hükümetinin de bölgedeki güvenliği tehdit eden hiçbir gruba topraklarında izin vermemeye yönelik çaba içinde olduğunu ifade etti.
 
"Teröre yönelik sorunların çözümünde bizim de içinde yer aldığımız bir diyalog cephesi oluşturulmalıdır" diyen sözcü, "Ankara, 'Kürt taraflarıyla hiçbir zaman masaya oturmayız' diyor. Biz konunun üçüncü muhatabıyız, niye dikkate alınmıyoruz? Muhatap alınmayan bir kesimden yardım beklemek mantıklı değil" dedi.
 
Abdullah, ortak zeminde buluşulursa, o zaman kendilerinin de anlaşmaya varılan noktalarda üzerlerine düşeni güçlerinin yettiğince yerine getirmeye çalışacaklarını söyledi.
 
Abdullah, olası bir müdahalede Bağdat ile ortak hareket edeceklerini, "çünkü kendi güçlerinin Irak ordusunun bir parçası olduğunu" belirtti.
 
Cemal Abdullah, terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın Irak topraklarında olup olmadığı yönündeki bir soruyu, "Topraklarımızda olup olmadıklarını bilmiyoruz. Bağdat hükümeti bu isimleri bize bildirmedi" diye yanıtladı.
CNNTÜRK


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DEMOKRAT ABD KONGRESİ BUSH'U REHİN ALDI

TÜM DÜNYA'DA ARANAN SAPIK ÖĞRETMEN ÇIKTI

ABD'DEN DİRENİŞÇİLERE KARŞI ANTROPOLOĞ
»  TÜRKİYE VE AVRUPA KİMLİK BUNALIMINDA
»  ÖLEN PAPA JEAN PAUL MEZARDAN EL SALLADI
»  ABD'Yİ KIZDIRAN FOTOĞRAF
»  BM: K.IRAK'TA MÜLTECİ KRİZİ YAŞANABİLİR
»  ABD VE RUSYA'DAN TEZKERE UYARISI
»  ERMENİ TASARISINDAN 7 ÜYE DESTEĞİNİ ÇEKTİ
»  PELOSİ: BUSH TASARIYLA İLGİLİ HİÇ ARAMADI
»  ABD'YE 2 "AĞIR FATURA" UYARISI
»  IRAK BAŞBAKANI MALİKİ ACİL GÖRÜŞME TALEP ETTİ
»  ABD'DEKİ FUTBOL MAÇINDA TÜRBAN TARTIŞMASI
»  BEŞAR ESAD, YARIN TÜRKİYE'YE GELİYOR
»  İSVİÇRE'DE MİNAREYE YASAKLAMA GİRİŞİMİ
»  HER 20 İNGİLİZDEN BİRİ DİŞİNİ KENDİSİ ÇEKİYOR
»  KREMLİN PUTİN'E SUİKASTİ YALANLADI
»  10 TÜRK'TEN 9'U AMERİKA'YA DÜŞMAN
»  PELOSİ ERMENİ TASARISINDA ISRARLI
»  PUTİN'E SUİKAST HABERİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI
»  HEMŞİRELİ İÇ ÇAMAŞIRI REKLAMI YASAKLANDI
»  BU KOLOZET'TE İNSAN YAŞAYACAK
»  BU SİLAHLAR 14 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUĞA AİT
»  CASTRO, CANLI YAYINA BAĞLANDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.