Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KÖŞK'TE ZENGİN MENÜ, SICAK SOHBET
KÖŞK TE ZENGİN MENÜ, SICAK SOHBET
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin genel başkanları ile Meclis Başkanvekillerini Çankaya Köşkü’nde öğle yemeğinde bir araya getirdi. Yemek sohbeti akışında geçen öğle yemeğinde, enerji politikalarından doğalgaz krizine, Ergene çayındaki kirlilikten Güneydoğu’daki su sorununa kadar pek çok konu konuşulurken, yemekte yargı bağımsızlığı, demokratik anayasa tartışmaları da gündeme geldi.
 
23.4.2008 - 17:35
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde liderlere verdiği öğle yemeği Meclis Başkanı Köksal Toptan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın dışında Meclis’te temsil edilen tüm siyasi partilerin genel başkanları ile CHP’li Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu’nun dışındaki Meclis başkanvekillerini bir araya getirdi. Köşk’teki yemeğe katılmayan Baykal ise aynı saatlerde Mamak’ta muhtarlarla bir araya gelmeyi tercih etti.

Yemek için Çankaya Köşkü'ne sırasıyla BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, TBMM Başkanı Köksal Toptan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geldi.

-“ZOR SÜREÇLER BAZEN FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR”-
ANKA’nın edindiği bilgilere göre, Çankaya Köşkü’ndeki yemekte hemen her konu gündeme geldi. Gül, 23’ncü Dönem Meclisi’nin ilk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması olduğu için böyle bir yemeği organize ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yemekte ulusal ve uluslararası konularda "ufuk turu" yapılmasını istedi. Dünyanın zor bir süreçten geçtiğini belirten ve sorunları "terör, ekonomi, ayrılıkçılık ve demokratik standartlar" başlıkları altında özetleyen Gül, bu tür durumların bazen olumsuzlukların giderilmesi için fırsata dönüştürülebildiğini söyledi. Gül, "sorunların üzerinin örtülmemesini aksine açıkça tartışılması" gerektiğini dile getirirken, "Aksi halde sorunlar kronikleşiyor ve çözüm daha da zorlaşıyor. Bunun maliyetini, faturasını da gelecek nesillere ödetmiş oluruz" diye konuştu.

-ERGENE’DEN SU SORUNUNA HER KONU MASADA-
Yemekte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, konuşulan konularda sessiz kalmayı tercih ettiği belirtilirken, ağırlıklı olarak enerji sorunları gündeme geldiği kaydedildi. Başbakan Erdoğan’ın dünyada artış gösteren petrol fiyatlarına dikkat çektiği bildirilirken, Başbakan’ın doğalgaz kullanımının tüm Türkiye’de yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söylediği öğrenildi. Yemekte ağırlıklı olarak enerji ile Ergene çayı ve benzeri çevre sorunlarının gündeme gelmesi üzerine ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, "Siyasi enerjimiz de önemli” diyerek konunun siyasete ve güncel gelişmelere kaymasına yol açtı. Uras, yemeği “demokrasi buluşması” olarak nitelendirerek bu tür buluşmaların devamından yana olduğunu belirtti ve toplumsal mutabakatla anayasanın demokratik dönüşümünün sağlanması gerektiğini dile getirdi.

-TÜRK: KATKIYA HAZIRIZ-
Yemekte, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ise kardeşlik ve barış vurgusu yaptı. Sorunların Meclis’te ve demokratik yöntemlerle çözümü yönünde her türlü katkıya hazır olduklarını vurgulayan Türk, Güneydoğu’daki su sorununa da dikkat çekti. Başbakan Erdoğan ise su sorununun çözümü yönünde ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

-SEZER’DEN YARGI UYARISI-
Yemekte, Gül’ün, “olumsuzluklar bazen fırsat olabilir” sözü üzerine DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de, “yargı bağımsızlığına” vurgu yaptı. Demokrasiyi korumak için bağımsız yargının korunması gerektiğine dikkat çeken Sezer, yargı, yürütme ve yasamanın ayrı erkler olduğunu, bu erklerin korunması gerektiğinin altını çizdi. Sezer, ekonomide yaşanan olumsuzluklarla ilgili olarak da ulusal kaynakların doğru kullanılması gerektiğine işaret etti. Sezer, fosfat tesislerinin çalıştırılması ile rüzgar ve kömür yatırımlarının mutlaka yapılması gerektiğini söyledi. Sezer, yemekte ayrıca “GAP bölgesinin Trabzon Limanına bağlanması”nın da önemine dikkat çekti.

Sezer, “Çünkü o bölgede mermercilik gelişiyor. Satış kolaylığı için bu nokta çok önemli. GAP bölgesinde sulama yatırımlarıyla tarımsal üretim de artacak. Bu ürünlerin Kafkaslara ve o bölgeye ihracında Trabzon Limanı çok önemli araç olur“ dedi. Tarımda yaşanan sorunlara da dikkat çeken Sezer, “Bir büyük tarım dönüşümü reformu gerekli ve bunu devlet politikası şeklinde yapmamız lazım. Tarım alanlarının artık yapılaşmaya açılmasına dur demek lazım. Türkiye'de bitmez sanılan topraklar azalıyor. Bu konuda kesin bir duruş sergilenmesi önemli” diye konuştu.

-PORTAKAL SUYU İÇTİLER, SOMON YEDİLER-
Çankaya Köşkü’ndeki öğle yemeğinin mönüsünde ise somon balığı, yuvarlama çorba, tatlı, salata, dondurma yer aldı. Yemekte ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras’ın dışındaki isimler su ve portakal suyu içmeyi tercih ederken, Uras’ın tercihi beyaz şarap oldu. Yemeğin ardından ise konuklara Türk kahvesi ikram edildi. (ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


RİCE'A AKP'Yİ ŞİKAYET MEKTUBU

BAHÇELİ'NİN EN ÇOK SEVDİĞİ DTP'Lİ

BAHÇELİ: "ÇÖZÜM KAYNAĞI TBMM'DİR"
»  AVUSTRALYA GAZETESİNDEN KÜSTAH BENZETME
»  "DEVLETİN PARASIYLA YANDAŞ MEDYA ALINMAZ"
»  “KENDİMİ BU SOFRADA DAHA İYİ HİSSEDİYORUM”
»  ÖZEL GÜNDEM'DE İKTİDAR MUHALEFET KAVGASI
»  ERDOĞAN'DAN CHP'YE, ATATÜRK ÖRNEĞİ
»  LİDERLER GÜL'Ü, BAYKAL MUHTARLARI TERCİH ZETTİ
»  MHP VE DTP'NİN SAMİMİ POZU
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN: EK SÜRE TALEP EDİLMEYECEK
»  ÖZEL HARP'Çİ DEN AİLESİNE EL BOMBALI İNFAZ
»  DOĞAL GAZ'A YÜZDE 5 ZAM GELİYOR
»  ANITKABİR'DE 2 KÜS
»  KADIN TRAFİK POLİSLERİ AFFETMİYOR
»  "PUTİN GİBİ ERKEK İSTİYORUM"
»  RAPORTÖR, CHP DOSYASINI İNCELİYOR
»  "33 BİN DOLAR'A SAHTE ÇÜRÜK RAPORU VERDİM"
»  BAŞBAKAN'IN 'AYAKTAKIMI' SÖZÜ İŞÇİLERİ KIZDIRDI
»  "KAPATMA DAVASI ERDOĞAN'IN SUÇU"
»  BAFRASPOR CİNAYETİNDE SKANDAL KARAR
»  AKP'NİN MERAK EDİLEN SAVUNMA METNİ
»  BU ÜLKE BÖYLE ALINDI, BÖYLE TESLİM EDİLDİ
»  DİSK'TEN ERDOĞAN'A REST: "1 MAYIS'TA TAKSİMDEYİZ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.