Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KÜSTAH REHN, TÜRKLERİ FAŞİST SIRPLARLA BİR TUTTU
KÜSTAH REHN, TÜRKLERİ FAŞİST SIRPLARLA BİR TUTTU
 
İstediğini yaptırmaya alışan AB, ’en büyük tehlike’ saydığı milliyetçilere açıktan saldırıyor.Olli Rehn, “AB’nin, meydanı milliyetçilere bırakacağını zannedenler yanılıyor” derken, işbirlikçilerine de örtülü olarak ‘infaz emri’ verdi.
 
4.5.2008 - 00:40

AB, milliyetçilere küstahlığı da aşan ifadelerle saldırıyor. AB’nin Finlandiyalı komiseri Olli Rehn, “AB’nin, meydanı milliyetçilere bırakacağını zannedenler yanılıyor” derken, işbirlikçilerine de örtülü olarak ‘infaz emri’ verdi. Öte yandan ABD’nin ‘dini özgürlükler raporunda’ milliyetçilerin Amerikalıları ve Yahudileri korkuttuğu iddia edildi.

AB’den milliyetçilere topyekûn saldırı
AKP’nin teslimiyetçi politikalarından memnun olan AB, dayatmalara direnen Milliyetçileri hedef aldı. AB Komiseri Rehn, ulusalcıları faşist Sırp radikallerle bir tutma cüretini gösterdi.

Haber: Macit SOYDAN
Türkiye’yi müstemleke ülkesi gibi gören Avrupa Birliği, dayatmalarına boyun eğmeyen Milliyetçilere karşı topyekün saldırıya geçti. AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, dayatmalara karşı direnen ulusalcılardan duyduğu rahatsızlığı açıkça dile getirdi. Rehn, AB’nin meydanı milliyetçilere bırakacağını zannedenlerin yanılacağını söyledi. Rehn, Oxford Üniversitesi’nde, yaptığı konuşmada, Türkiye ile ilgili ilginç analizlerlere yer verdi. Rehn, Milliyetçilere kin kustuğu konuşmsında şunları söyledi: “Kendisini meşrulaştıran ideoloji olarak Milliyetçiliğe ve siyasi destek olarak da popülizme dayanan diğer model,  ‘otoriter kapitalizm’ olarak da adlandırılıyor. Bu, tamamıyla katı olan, otoriter kapitalizm değil, özgür bir radyo istasyonu kurma ya da vatandaşların ülkeyi terk etmesine izin verme gibi, eleştiriler için bazı güvenlik supaplarına imkan sağlıyor.”

Kızdıran benzetme
Irkçı Faşist Sırp radikallerle Türk Milliyetçilerini bir tutan Rehn, şöyle devam etti: “2005 yazında Fransa ve Hollanda’daki referandumların başarısızlıkla sonuçlanmasına Güneydoğu ve Doğu Avrupa’da en çok kim keyiflendi dersiniz? Ben söyleyebilirim, Türkiye’deki milliyetçiler, Sırbistan’daki radikaller, Ukrayna’daki gericiler ve Rusya’daki panslavistler. Çünkü daha zayıf bir AB’nin, meydanı milliyetçilik ve otokrasiye terk ederek, yumuşak gücü liberal demokrasiyi komşu bölgelere yansıtamayacağını sandılar.”

Kayıtsız kalamayız
AKP hakkında açılan kapatma davasına da değinen Rehn, “Şu anda Türkiye yeni bir siyasi tansiyon sürecinden geçiyor. AB’nin bu davaya tepkisi reddetmek oldu. Çünkü AB demokrasilerinde siyasi partilerin kapatılma davaları normal değildir. AB aday ülke olduğu için Türkiye’de yaşananlara kayıtsız kalamaz” dedi.

301 yetmez AB Komiseri Olli
Rehn, “Türk Ceza Kanunu’nun 301’inci maddesinin bu hafta içinde değiştirilmesi Türkiye’de herkesin ifade özgürlüğünün garanti altına alınması için ileriye atılmış memnuniyet verici bir adımdı. Fakat daha fazlası yapılmalı” diye konuştu.

Hezeyanlar, ABD raporuna da girmişti
Milliyetçiliğe yönelik saldırılar, ABD Başkanı, Dışişleri Bakanı ve Amerikan kongresine tavsiyelerde bulunmakla görevli, hükümetten bağımsız kuruluşu USIRFC’nin 2008 yılı raporuna da yansımıştı. Dünyada dini özgürlükler raporunda, “Türkiye’de katı laiklik ve Türk kimliğine ilişkin kısıtlı anlayışa sahip milliyetçiliğin, dini özgürlük ve azınlık haklarına ilişkin görüşleri etkilediği, toplumda, etnik Türk olmayan ve Müslüman olmayanlara şüpheyle bakıldığı ileri sürülmüştü. Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesi de aşırı milliyetçilikle fitillenmiş diye nitelenmişti. Raporda, milliyetçi nitelendirilen bazı medya kuruluşlarının, Yahudi karşıtı söylemlerini Amerikan karşıtlığıyla tamamladığı, ABD ve İsrail’in, Irak’taki tutumunu eleştiren haberlerin sayısının arttığı kaydedilerek, bunun da Yahudi toplumu içinde korku ve güvensizlik yarattığı öne sürülmüştü. Raporda, Nisan 2007’de Malatya’da Evanjelik protestan bir yayınevinin çalışanlarının öldürülmesinde milliyetçi bir grubun rol oynadığı iddialarının yer aldığı ve davanın halen sürdüğü belirtilmişti.

Rehn’in sözleri ahmakça
AB dayatmacısı Olli Rehn’in Milliyetçilere yönelik hakarete varan küstah açıklamalarına büyük tepki yağdı.

AB Komiseri Olli Rehn’in Oxford Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, Sırp radikallerle Türk milliyetçilerini ayn kefeye koyması, Milliyetçileri kızdırdı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Milliyetçilerin tarihin hiçbir döneminde ırkçılık yapmadığını belirterek, “Türk milliyetçiliği ırkçılık değil, tersine bir arada yaşamanın sembolüdür. Irkçılık Avrupa’nın dünyaya hediye ettiği bir kavramdır. Sırplar Avrupa’nın göbeğinde, AB’nin ortasında katliam yaparken, bu sözleri sarfedenler neredeydi? Bizim ülkemizde, tarihimizde ne zaman böyle bir şey oldu? Bu kadar ahmakça bir değerlendirme yapılamaz. Bu değerlendirme Türkiye’yi hiç anlamadığını gösteriyor zaten” dedi. Avrupa’nın Türk milliyetçiliğini parçalamak için elinden geleni yaptığını söyleyen Vural, “Avrupa bu anlayıştan rahatsız. Türk milliyetçiliğini yaralayıp Türkiye’de yeni azınlıklar yaratmak istiyorlar. Niyetleri bu. Türkiye’de milliyetçileri ırkçılıkla söylemek isteyen önce gidecek aynaya bakacak” diye konuştu.

Cahilce bir bakış
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici de Olli Rehn’i sözlerini cahilce bir yaklaşım olarak değerlendirdi. Türkiye’deki milliyetçilik kavramı ile Avrupa’da milliyetçilik adına yapılanların asla birbiriyle karşılaştırılamayacağını ifade eden Ekci, “Avrupa’nın milliyetçilik dediği faşizm ve nazizm. Türk milliyetçiliğini hiç bilmedikleri gibi, kendi zihinlerindeki klişelere sığdırmak istemeleri cehaletlerinin göstergesi” dedi.

Asla kabul edilemez
MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru da, Rehn’ sert tepki gösterdi. Dünya Savaşını bir Sırp milliyetçisinin çıkardığını hatırlatan Doğru, “Sırp radikallerle Türk milliyetçilerini birbirine benzetmeye kalkmak doğru bir yaklaşım değil. Türk milliyetçiliğini faşist benzetmelerle bir arada görmek yanlışın ötesinde kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Komleksin ürünü
Türk milliyetçiliğine yapılan saldırıları bir kompleksin ürünü olarak değerlendiren MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın da, Türk milletinin hiçbir zaman kafatasçılık yapmadığını kaydetti. Türk milliyetçiliğinin bu topraklarda yaşayan ve ortak bir geçmişi, geleceği paylaşan herkesi kucakladığını ifade eden Yalçın, “Bunlar acziyet içerisinde kalmış kişilerin yakıştırmalarıdır” dedi.

Haçlı yansıması
Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanvekili Yaşar Okuyan da, Rehn’in Milliyetçilere yönelik sözlerini sert ifadelerle eleştirdi.  Okuyan, bu yaklaşımın, haçlı zihniyetinin bir yansıması olduğunu söyledi. Okuyan, şunları kaydetti: “Bu açıklamalar küstahça ve haddini açan açıklamalar. Bu beyanlar, Haçlı zihniyetinin devam  ettiğini gösteriyor.”

‘Teflon lider’küstahlığı
Avrupa’nı hakaret korosuna İngiliz The Economist dergisi de katıldı. Dergi, CHP lideri Deniz Baykal için “teflon” nitelendirmesinde bulundu. Dergi, bu haftaki sayısında, “Etkisiz muhalefet” başlığı altında CHP’ye ilişkin bir habere yer verdi. AKP’ye kapatılma davasının açılarak siyasi krizin tetiklendiğini savunan gazete, “Sözünü güvenilir bir muhalefet eksikliği Türkiye’nin kırılgan demokrasinin son siyasi krizden yara almadan kurtulması daha da zorlaştırdı” yorumunda bulundu. CHP’den 8 yıl önce istifa eden Tarhan Erdem’in CHP’nin “giderek artan oranda halktan koptuğunu ve milyonlarca laiklik yanlısı Türk’ün yüzlerini dönecek bir yer bulamadığını” söylediğini kaydeden dergi, CHP’nin yabancı düşmanı tavırları nedeniyle Sosyalist Enternasyonel’den çıkarılması çağrılarının da bulunduğunu hatırlatarak, “CHP’nin teflon lideri, bu durumla çok umursamadı” diye yazdı.

CHP de hedef tahtasında
Ana muhalefet partisini sert bir dille eleştiren Lagendijk, “CHP bir felaket” ifadesini kullandı

İktidar partisi AKP’nin icraatlarına yasal platformlarda karşı çıkan CHP de, Avrupa Birliği’nin öfkesinden nasibini aldı. Ana muhalefet partisine öfke kusan Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Avrupalı sosyal demokratların CHP’den utanç duyduklarını söyledi. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin davetlisi olarak geldiği İzmir’de ’Türkiye-AB ilişkileri gündemi’konulu bir konferans veren Lagendijk, yine çizmeyi aştı. Lagendijk, CHP ve MHP’nin reformlara karşı olduğunu ve muhalefetin AB’ye girmek istemediğini kaydetti. Konuşmasında özellikle ana muhalefeti sert dille eleştiren Lagfendijk, şunları söyledi:

Utanç duyuyoruz
“CHP bir felaket. Avrupalı sosyal demokratlar CHP’den utanç duyuyor. Siz AKP’yi sevmeyebilirsiniz ancak bu parti Türkiye’nin AB’ye girmesini istiyor. AKP de AB taraftarı politikalarını değiştirse önce biz eleştiririz. Ben burada yaşasaydım AKP’ye oy vermezdim ancak Avrupa Parlamentosu üyesi olarak AB taraftarlığına destek veriyorum” dedi. AKP’nin türbanın serbestliği konularında MHP ile ittifaka giderek, stratejik hatalar yaptığını ileri süren Lagendijk, “AKP kapatılacaktır. Yerine yeni bir parti kurulacak” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ŞENER, "BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN YETER"

ROMA HAVALANINA ÖZEL SORGU ODASI

PKK ELEBAŞILARININ KONUŞMALARI DİNLEMEYE TAKILDI
»  YAZICIOĞLU;HAYALLE GÖRÜŞSEM NE ÇIKAR?
»  CHP, TRT'DEKİ CEMAAT KADROLAŞMASINI SORDU
»  GÖRÜNTÜLÜ TELEFON BEDAVA ACABA NEDEN?
»  HEDEF TSK'NIN BAĞIMLILIKTAN KURTARILMASI
»  TUNCAY ÖZKAN İÇİN YAZILI "DAVA AÇIN" EMRİ
»  TERÖRİST'E "GERİLLA" DEDİ 10 AY HAPSİ YEDİ
»  POLİSLERE BU SOPALARI VATANDAŞLAR VERMİŞ
»  AĞCA, TÜRK'LÜĞÜ BIRAKIYOR
»  150'DEN FAZLA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
»  TTB BAŞKANI GÜRSOY,GÖZALTINA ALINIP BIRAKILDI.
»  " KAPATMA DAVASI AÇANLAR HUKUK'A HESAP VERMELİ"
»   "HÜKÜMET, TÜRKLÜĞÜN HER TÜRLÜ ÖZELLİĞİNDEN RAHATSIZ"
»  SARIGÜL, BAYKAL'A MEYDAN OKUDU
»  BAŞBAKANI ÜZEN HABER, 'BALON' ÇIKTI
»  MECLİS'TE ŞERİATÇI DERGİ SKANDALI
»  ERBAKAN'DAN GENÇLİĞE HİTABE
»  "GÜRSOY'A GÖZALTI DEMOKRASİ GÜÇLERİNE GÖZDAĞI"
»  KULİSLERDE YENİ İDDİA: 'YENİ PARTİ'Yİ TOPTAN KURACAK'
»  MSN'DE AŞK TUZAĞINA DİKKAT
»  FLAŞ..FLAŞ ..TABİPLER BİRLİĞİ BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI
»  PKK'NIN BOMBACISI: "ASKER BENİM DÜŞMANIM"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.