Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1982
EURO
38,1065
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.891,530
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KAMER GENÇ'İ FENA DOLANDIRDILAR!
KAMER GENÇ İ FENA DOLANDIRDILAR!
 
Kamer Genç'i "GAF Holding'ten arıyoruz 30 Tuncelili'ye iş vereceğiz" diye aradılar ve çok feci dolandırdılar. Genç hemşerilerine de rezil oldu. İşte ilginç olayın öyküsü
 
12.4.2008 - 08:30
Kamer Genç'i arayıp kendisini GAF Holding'in patronu olarak tanıtan kişi, "Tunceli'de işsiz çok diyorsunuz. Fransa'da 30 işçiye ihtiyacım var" dedi. Genç'in de hemen aradığı Tunceli'den 'Talihli!' 15 kişi, verilen hesaba 225'er YTL yatırdı. İşçilerden biri hesap sahibinin soyadından kuşkulanınca, Kamer Genç dolandırıldığını anladı.

TBMM'de 'tek kişilik muhalefet' olarak nitelenen Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, hemşerilerine iş bulmak isterken dolandırıldı. Kendisini 'GAF Holding'in patronu Muharrem Koca olarak tanıtan kişi, 10 gün önce Genç'i telefonla aradı. Koca, Genç'i sevinçten havalara uçuran şu öneride bulundu: "Konuşmalarınızda sürekli Tunceli'deki işsizlikten yakınıyorsunuz. Bundan çok etkilendim. Sizin bu çabanıza destek olmak istiyorum. Şirketimin Fransa'da aldığı büyük işler var. Oraya Tunceli'den de 30 işçi göndermek istiyorum. Vasıfsız olanlara ayda 2 bin 860 YTL, mesleği olanlara da 3 bin 860 YTL aylık vereceğim. İşimiz en az 3 yıl sürecek. Sizden ricam, göndermek istediğiniz kişileri belirleyin, bunlar da hemen pasaportlarını çıkartsınlar."

Bu öneri üzerine Genç de Koca'ya, "İnanın çok sevindim. Ben hemen hazırlıkların başlatılması için ilgililere talimat vereceğim" dedi. Genç, temas kurmak için Koca'nın cep telefonuda aldı.

Genç, Fransa'ya gönderilecek kişilerin bazılarını bizzat belirledi. Fransa'ya işçi olarak gitme umudu içinde olanlar, 330 YTL vererek pasaport çıkarttılar. Genç, yapılan işlemlerle ilgili bilgi vermek üzere Koca'yı cep telefonundan aradı. Telefona çıkan ve kendisini Koca'nın sekreteri Sibel olarak tanıtan bir kadın, Genç'ten, götürülecek işçilerle ilgili işlemler konusunda ekip başı olarak belirlenen kişiyle temasa geçmesini istedi.

225 YTL PARA YATIRIN

Genç, bu kez ekip başı olduğu iddia edilen 'GAF Holding'in temsilcisiyle görüştü. Bu kişi, Genç'e, sözleşme masrafları ve bir özel hastaneden alınacak sağlık raporu için kişi başına toplam 225 YTL yatırılması için Ziraat Bankası'nda bir hesap numarası verdi. Yakınlarıyla helalleşip Fransa'ya gitmek için hemen yola çıkmaya hazırlanan Tuncelililerden 15'i, paralarını bu hesaba yatırdı. Ancak bankaya para yatırmak için gidenlerden birisi, hesap numarasının holdinge değil, 'Töre' soyadlı bir kişiye ait olduğunu görünce şüphelendi. Hemşerisi, durumu telefonla Genç'e iletti ve "Sakın bizi dolandırmasınlar?" uyarısında bulundu.

YATAR YATMAZ ÇEKTİLER

Genç, holding patronunun böyle bir şey yapacağına hiç ihtimal vermediğini söyledi. Ancak içine kurt düşünce olayı araştırtan Genç, Ziraat Bankası'nın İstanbul'daki Şubesi'ne Tunceli'den yatırılan paraların anında çekildiğini öğrendi. Genç, GAF Holdingin patronunu defalarca aramasına rağmen ulaşamadı. Verilen telefon numarasının da kullanıma kapatıldığı anlaşıldı.

ZARARI KARŞILAYACAK

İşsiz hemşerilerini yüksek aylıkla Fransa'ya göndermeyi planlayan Genç, dolandırıldığını anlayınca neye uğradığını şaşırdı. Dün Tunceli'ye giden Genç, Hürriyet'e, hemşerilerinin uğradığı zararı bizzat ödeyeceğini söyledi. Genç, bugün hemşerilerine 3 bin 375 YTL dağıtacak ve onların umutlarını boşa çıkardığı için de özür dileyecek. Genç, "Tunceli'de işsizlik had safhada. Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İşte bunu yaparken de dolandırıldım" dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TURHAN ÇÖMEZ: `TÜRKİYE YOLCULUĞUM SÜRECEK'

BARROSSO: “BRÜKSEL’DEN VERİLEN MESAJLARDAN BİR PARTİYE DESTEK SONUCU ÇIKMASIN"

DİYANET'TEN DİN DEĞİŞTİRME FETVASI
»  VEKİLLER OKUDU BİRŞEY ANLAMADI YA SİZ ?
»  FIRAT:"CHP DARBE TEHDİTİ YAPTI"
»  MELİH GÖKÇEK'İ ÇILDIRTAN SÖZ
»  TOPTAN, ÇİN'İ 431 KM HIZLA GEZDİ
»  ÖĞRENCİ AFFI'NA YÖK'TEN GEÇİT YOK
»  "ÖCALAN DELİRMEK ÜZERE"
»  ÜNİVERSİTE OLAYINA GİZLİLİK KARARI
»  AKP'Lİ FIRAT'TAN ŞOK İDDİA
»  CHP: "AKP, ANKARA'DA YAPILAN YOLSUZLUKLARA SEYİRCİ"
»  BAŞBUĞ, KIBRIS'TAN UYARDI
»  AKP'DEN MUHALEFETE SÜRPRİZ ÖNERİ
»  MECLİS LOKANTASINDA KÜRT YEMEKLERİ
»  EZAN YERİNE ZEKİ MÜREN!
»  BAYKAL'A ŞARAP GÖNDEREN AKP'Lİ VEKİL!
»  PİŞMAN 6 TERÖRİST TESLİM OLDU
»  PİŞKİN PROVAKATÖR UTANMADAN, 'VATAN SAĞOLSUN' DEDİ
»  MHP'DEN ULUSOY GENELGESİ
»  ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
»  AKP'Lİ FIRAT, NASIL SAVUNMA YAPACAKLARINI AÇIKLADI
»  NÜFUS ARTIYOR, VERGİ VERENLER AZALIYOR!
»  ÇAKICI'YA ERGENEKON SORGUSU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.