Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1982
EURO
38,1065
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.891,530
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP: "AKP, ANKARA'DA YAPILAN YOLSUZLUKLARA SEYİRCİ"
CHP:  AKP, ANKARA DA  YAPILAN YOLSUZLUKLARA SEYİRCİ
 
CHP'li Ateş: Ankara'da yapılan yolsuzluklara, BİT'lerin Ankaralının kanını emmesine seyirci.
 
11.4.2008 - 15:25
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, son dönemlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kurumlarda ortaya çıkan yolsuzluklara hükümetin seyirci kaldığını kaydetti. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin EGO kanalıyla Ankaralıyı 10-12 milyon YTL dolandırdığının ortaya çıktığını belirten Ateş, Ankaralının cebinden hırsızlık yapılmasına rağmen, İçişleri Bakanlığı’nın Melih Gökçek hakkında soruşturma izni vermemesini eleştirdi. Ateş, konuyla ilgili yeniden Danıştay’a başvuracağını söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzlukları ve EGO kanalıyla Ankaralının dolandırıldığı yönündeki iddiaları gündeme getirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde büyük yolsuzluklar yapılmasına rağmen hükümetin bu yolsuzluklara gözünü kapadığını ifade eden Ateş, Bel-Pa, Bel-So gibi Belediye İktisadi Teşekküllerindeki (BİT) yolsuzlukların ortaya çıktığını belirterek “BİT’lerin Ankaralının kanını emdiğini gördük” dedi.

Ateş, basın toplantısında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin EGO aracılığıyla 10-12 milyon YTL haksız para tahsil ettiğinin Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nca tespit edildiğini hatırlatarak “Ankaralının cebinden hırsızlık yapılıyor” dedi.

Basın toplantısında, 400 sayfalık Sincan’da yayınlanan yerel bir gazeteyi gösteren Yılmaz Ateş, gazetenin Basın Yayın İlan Kurumu’ndan resmi ilan alma hakkı olmadığını söyledi. Başkent Gaz’ın Genel Müdürü’nün ‘EPDK kararıyla ilgili olarak mahkemeye başvuracakları”nı söylemesine rağmen, fazla para alınan abonelerin isimlerinin Sincan’da yayınlanan yerel gazetede 21 Ocak’ta yayınlandığına dikkat çeken Ateş, Ankara halkının dolandırıldığını belirtti. Ateş, EGO aracılığıyla dolandırılanlar arasında, “Cumhurbaşkanı, Yargıtay, Çankaya Belediye Başkanlığı, Yenimahalle ve Etimesgut Belediye Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve büyükelçilikler”i de sıraladı.

Ateş, “İsim benzerliği değilse dolandırılanlar arasında Necmettin Erbakan, Süleyman Demirel ve ben de varım” dedi. Ankara’da 20 civarında yerel gazete bulunmasına rağmen bu konudaki ilanın Sincan’da yayınlanan ve resmi ilan hakkı bile olmayan bir yerel gazetede yayınlanmasını eleştiren Ateş, bu durumun devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığını söyledi.

-“HÜKÜMET YOLSUZLUKLARA SEYİRCİ”-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında, belediyeyi zarara uğrattığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu ancak İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni vermediğini belirten Ateş, bakanlığın Danıştay kararına ve müfettiş raporlarıyla tespit edilen yolsuzluklara rağmen “soruşturmaya gerek olmadığı” yönünde karar verdiğini söyledi.

Ateş, “Böyle rezalet olur mu? Başbakanın, hükümetin gözünün önünde Ankaralı soyuluyor, Ankara talan ediliyor, ancak görmüyorlar. Danıştay’ın kararına rağmen soruşturma izni vermiyorlar. Yeniden Danıştay’a gideceğim. Umarım yargı kararına bu kez herkes saygılı olur, hükümet Ankara’da yapılan yolsuzluklara, BİT’lerin Ankaralının kanını emmesine seyirci kalmaz” diye konuştu.

ANKA


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞBUĞ, KIBRIS'TAN UYARDI

AKP'DEN MUHALEFETE SÜRPRİZ ÖNERİ

MECLİS LOKANTASINDA KÜRT YEMEKLERİ
»  EZAN YERİNE ZEKİ MÜREN!
»  BAYKAL'A ŞARAP GÖNDEREN AKP'Lİ VEKİL!
»  PİŞMAN 6 TERÖRİST TESLİM OLDU
»  PİŞKİN PROVAKATÖR UTANMADAN, 'VATAN SAĞOLSUN' DEDİ
»  MHP'DEN ULUSOY GENELGESİ
»  ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
»  AKP'Lİ FIRAT, NASIL SAVUNMA YAPACAKLARINI AÇIKLADI
»  NÜFUS ARTIYOR, VERGİ VERENLER AZALIYOR!
»  ÇAKICI'YA ERGENEKON SORGUSU
»  BAYERN MÜNİH MUCİZESİ
»  BAYKAL'DAN MUHALİFLERE :"BEĞENMEYEN PARTİ KURSUN"
»  ERTUĞRUL ÖZKÖK'TEN BAYKAL'A ÖVGÜ
»  "AKP'Yİ KAPATMAYIN, AKLAYIN"
»  EGEMEN BAĞIŞ'I BİTİRECEK İDDİA
»  "GERGİNLİĞİN SORUMLUSU AKP"
»  DİN DEĞİŞTİRME FETVASI
»  RUS HABER AJANSI'NDAN GÜLEN HABERİNE DÜZELTME
»  FLAŞ..FLAŞ..ÖMER ULUSOY YAKALANDI
»  BAHÇELİ'DEN BARROSSO'YA: AB ÇİFTE STANDART UYGULUYOR
»  BAROSSO: "TÜRKİYE AB'Yİ İKNA ETSİN"
»  ERDOĞAN'DAN AB'YE "YOLU SULANDIRMAYIN"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.