Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4470
EURO
43,9419
IMKB
9.307,000
ALTIN
4.115,110
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞBAKAN'A ZOR SORU
KILIÇDAROĞLU NDAN BAŞBAKAN A ZOR SORU
 
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TEKEL işçilerinin eylemlerini sürdürdüğü Türk-İş önündeki çadırların ay sonunda kaldırılacağı yönündeki açıklamasına "Sayın Başbakan TEKEL işçilerini hangi gerekçeyle dağıtacak? Kanundan örnek versin, ‘Şu maddeye göre dağıtacağım’ diye. Siz Hükümet ediyorsunuz, Güç kullanarak işçilerin önünü keserseniz çıkacak sonuçlardan sorumlusunuz. Sayın Başbakan’ın işçilere kulak vermesi, onları dinlemesi gerekiyor. Onlar yan gelip yatmak istemiyor, çalışmak istiyor" sözleriyle tepki gösterdi.
 
18.2.2010 - 07:40

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Süha Okay ile bir grup CHP milletvekili eylemlerini sürdüren TEKEL işçilerini ziyaret ederek destek verdiler.

-"ÇADIRLARI DAĞITMA GİRİŞİMİNDE BULUNURSANIZ HESABINI SORARIZ"-

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Türk-İş Genel Merkezi’nde yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir siyasi iktidarın işçi eylemini kırmak için her yola başvurduğunu ifade ederek "TEKEL işçileri terör örgütü üyesi olmakla, kul hakkı yemekle, devlet kasasını boşaltmakla, yasadışı eylem yapmakla, çadırlarıyla yoldan geçenleri korkutmakla suçlandı. Sayın Başbakan kulaklarını açmalı ve TEKEL işçilerinin sesini dinlemeli. AKP dışında tüm siyasi partiler, sendikalar, öğrenciler, esnaf TEKEL işçisini destekliyor. Hükümet 28 Şubat’ta ‘çadırları kaldırın’ diye valilere baskı yapıyor. Vali’ye sesleniyorum: İktidarın oyununa gelip çadırları dağıtma girişiminde bulunursa bunun hesabını sorarız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, TEKEL işçisinin iş yasasına göre istihdam edilmek şartıyla ücretlerini bile gözden geçirmeyi bile kabul ettiğini anımsatarak Hükümet’in bunu da duymazlıktan geldiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "O zaman yapılması gereken emek dünyasını köleliğe hazırlamaktır" diyerek TEKEL işçilerinin arkasından şeker işçilerinin, Çaykur işçilerinin ve Tariş işçilerinin geldiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, AKP’nin mağdur olarak başladığını, mazlum söylemleriyle iktidara geldiğine işaret ederek "Önce mağrur oldu, şimdi zalim oldu" dedi.

-"BAŞBAKAN TEKEL İŞÇİLERİNİ HANGİ GEREKÇEYLE DAĞITACAK?"-

Kılıçdaroğlu, TEKEL işçilerinin tüm baskılara rağmen hiçbir şekilde şiddete başvurmadığını vurgulayarak "Baskılar sürüyor ama TEKEL işçileri onurlu direnişlerini sürdürecekler" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan TEKEL işçilerini hangi gerekçeyle dağıtacak? Kanundan örnek versin, ‘Şu maddeye göre dağıtacağım’ diye. Siz Hükümet ediyorsunuz, Güç kullanarak işçilerin önünü keserseniz çıkacak sonuçlardan sorumlusunuz. Sayın Başbakan’ın işçilere kulak vermesi, onları dinlemesi gerekiyor. Onlar yan gelip yatmak istemiyor, çalışmak istiyor."

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın belediyelerle ilgili söylediği TEKEL işçilerinin istihdamına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’yla bir görüşme olup olmadığı yönündeki soruya şöyle yanıt verdi:

"Sayın Başbakan samimiyse belediyelere daimi işçi alma kadrosu verilir. Dolayısıyla Belediye Başkanı’nın yapacağı bir şey yok. Hukuki engeller kaldırılırsa belediyeler elbette ki bu konuya bir çözüm bulurlar. SEKA işçileri İzmit Anakent Belediyesi’ne alındığında sorun yaşanmadıysa buradaki işçiler de alınabilir."

Kılıçdaroğlu, Türk-İş önünde işçilere seslendiği konuşmasında ise "Bunlar iktidara geldiklerinde emekten yana oldular, önce grev gözcülüğü yaptılar. İşçi haklarını sonuna kadar destekleyeceklerini söylediler. Şimdi mağrur oldular, zalim oldular. Zulmedenlerden hesap sormak bizim boynumuzun borcudur. TEKEL arazilerini birilerine peşkeş çekeceksiniz de TEKEL işçisinin anasının sütü gibi helal olan hakkını teslim etmeyeceksiniz. 35 gün önce bir kanun teklifi verdik. AKP’li komisyon başkanları görüşmüyorlar. 45 gün geçince teklifimizi aşağı indireceğiz ve kimin ak, kimin kara olduğu ortaya çıkacak. Önyargılı değiliz, yeter ki haklarınızı versinler, onları alkışlamaya hazırız" dedi.

Kılıçdaroğlu, Türk-İş Genel Merkezi önünde açlık grevindeki işçileri ziyaret ederek işçileri açlık grevini bırakmaları için ikna etmeye çalıştı. Kılıçdaroğlu ve diğer milletvekilleri tek tek çadırları dolaşarak işçilerle sohbet ettiler.

-TÜRKEL’İN KONUŞMASI-

Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, CHP heyetinin yaptığ ziyaret sırasında yaptığı konuşmada eylemlerinin başladığı günden beri CHP’nin "hukuk mücadelelerinde" yanlarında olduğunu belirterek eylemlerini ödünsüz ve geri adım atmaksızın sürdürdüklerini ifade etti.

TEKEL işçilerinin 4/C’ye geçişi için AKP’nin mücadele ettiğini kaydeden Türkel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 4/C’ye geçen işçilerin çetelesini tuttuğunu ifade ederek "Başbakan bunun çetelesini tuttuğu sürece TEKEL işçileri mutsuz olmaya devam edecektir" dedi.

Türkel, 4/C’ye müracaat süresinin 4 Mart’ta dolduğunu anımsatarak dün 4/C’ye geçiş süresinin ötelenmesi için başvuru yaptıklarını söyledi. Türkel, 4/C’yle ilgili düzenlemenin geçici maddelerinin ortadan kaldırılarak kalıcı, hukuki bir düzenlemenin yapılmasını istedi. Türkel, bugün işçilerden vekaletname aldıklarını belirterek 4/C’li çalışanların 4/B’li çalışması için tekrar Danıştay’a başvuracaklarını bildirdi. Türkel, işçilere desteklerin ulusal ve uluslararası boyutta sürdüğünü kaydederek dün İtalya’da Barilla işçilerinin TEKEL işçilerine destek için 1 günlük iş bıraktığını söyledi.

ZİYARET KATILAN CHP MİLLETVEKİLLERİ-

Kılıçdaroğlu ile Okay’ın yanısıra TEKEL işçilerini ziyaret eden CHP heyetindeki milletvekilleri şunlar:

Muğla Milletvekilleri Gürol Ergin, Fevzi Topuz, Ali Arslan, Zonguldak Milletvekilleri Ali İhsan Köktürk ve Ali Koçal, İstanbul Milletvekilleri Nur Serter, Algan Hacaloğlu, Bayram Meral ve Sacid Yıldız, Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Edirne Milletvekili Rasim Çakır, Bursa Milletvekili Abdullah Özer, Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Hatay Milletvekili Abdulaziz Yazar ile Antalya Milletvekili Atila Emek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SAVCILARA ÖZEL YETKİ'YE DGM BENZEMESİ

AKP'DEN HSYK'NIN KARARINA SERT TEPKİ

HSYK'DAN FLAŞ KARAR
»  FLAŞ.. YARGITAY'DAN AÇIKLAMA
»  "BAŞKAN OLMASAM KONUŞURDUM"
»  GÜL'ÜN GÖREV SÜRESİ HUKUKÇULARI BÖLDÜ!
»  CHP'Lİ ERSİN'DEN AĞIR SUÇLAMALAR
»  BENZİN FİYATLARINDA İNDİRİM
»  FLAŞ.. BAŞSAVCI TUTUKLANDI
»  SARIGÜL, BAYKAL'I TOPA TUTTU
»  BAŞBUĞ: "YÜREĞİNİZE TAŞ BASIN"!
»  BÜYÜKELÇİ, MERKEZ'E ÇEKİLİYOR!
»  BAŞSAVCI, HABUR'U ANLATTI!
»  İŞTE O ERZİNCAN RAPORU
»  BÜYÜKELÇİ YAKITAL,TACİZDEN SUÇLU BULUNDU
»  "BAŞBAKAN ACINACAK NOKTADA"
»  DOKUNANI YAKIYOR!
»  FİRAVUN TUTANHAMUN'UN NEDEN ÖLDÜĞÜ BELİRLENDİ
»  KAYIP ÇOCUKLAR İÇİN MECLİS HAREKETE GEÇTİ
»  
»  VALİLİĞİN TEKELCİLERE YİNE ÇEVRE BAHANESİ ZORLAMASI
»  BAYDEMİR, KCK SORGUSUNU REDDETTİ!
»  ISLAK İMZA, ASKERİ SAVCILIK'TA
»  "KIŞLAYA DA CAMİYE DE SİYASET GİRMİŞTİR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.