Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,6714
EURO
39,9583
IMKB
10.841,000
ALTIN
3.523,080
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KIZILAY BAŞKANI'NDAN SKANDAL AÇIKLAMA
KIZILAY BAŞKANI NDAN SKANDAL AÇIKLAMA
 
Türk Kızılay'ı satmıyordu ismini değiştirdik...
 
8.1.2014 - 15:18

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Afyonkarahisar'daki işletmelerinde üretilen maden suyundaki isim değişikliğine ilişkin, "Kızılay Maden Suyu logosu, 80 yıl kullanılmış bir logodur. Yapılan araştırmalarda, kamuoyunun çoğunluğu tarafından bu logonun benimsendiği ve satın alma algısının daha yüksek olduğu anlaşılmıştır. Değişikliğin sebebi budur" dedi.

Akar isim değişikliğinin nedeninin pazar algısıyla ilgili olduğunu da açıklayarak, "Eskiye dönmemizin nedeni satışla alakalıdır" dedi.

Akar, derneğin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türk Kızılayının ürünü maden suyunun şişe ve etiketinde yapılan değişikliğe, kamuoyundan gelen tepki üzerine açıklık getirmek istediklerini söyledi.

Kızılay Maden Suyu markasına dönüşleriyle ilgili spekülasyonlara son vermek istediklerini anlatan Akar, tüzüklerinde yazan resmi isimlerinin "Türkiye Kızılayı Derneği", uluslararası planda çağrılma isimlerinin ise "Türk Kızılayı" olduğunu bildirdi. Logolarında, isimlerinde ve kurumsal kimliklerinde en ufak değişiklik olmadığına işaret eden Akar, Türk Kızılayı logosu altında hizmet etmekten ve dünyanın en büyük iyilik kuruluşu olmaktan büyük gurur duyduklarını belirtti.

SATIŞLA ALAKALI

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, gazetecilerin sorusu üzerine, "Bizi üzen, Türk kelimesiyle alakalı spekülasyona alet edilmemiz" diye konuştu.

"Neden eskiye dönüldüğüne" ilişkin soruyu da yanıtlayan Akar, şunları kaydetti: "Eskiye dönmemizin nedeni satışla alakalıdır. Çalıştığımız ajansların yaptığı müşteri algısı ölçümlerinde, Kızılay Maden Suyu isminin daha çok akıllarda kaldığı anlaşıldı. İlerleyen zamanda reklamımızda 'İyilik için Kızılay için' diyeceğiz. Bizim ürünümüzün geliri iyiliğe gidiyor ama neticede ticari rekabet var, bu piyasanın lideriyiz. Diğer ticari firmaların kullandığı enstrümanlarla, kendi markamızı onlara karşı müdafaa etmek zorundayız. Reklam da bunlardan birisi."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İNCE'DEN GÖKÇEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

BOZDAĞ'DAN 3 İSME SORUŞTURMA İZNİ YOK!

AB, TÜRKİYE'DEKİ OLAYLARDAN ENDİŞELİ
»  "BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI ŞOV YAPIYOR"
»  FEHMİ KORU'NUN UÇAK BİLETİNİ KİM ÖDEDİ?
»  YALÇIN AKDOĞAN,CEMAAT'İ AKREP'E BENZETTİ
»  RTÜK BAŞKANINA NE KADAR HARCIRAH ÖDENDİ
»  FLAŞ.. 15 İL'İN EMNİYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ!
»  HDP İLE İTİTFAK YOK!
»  TUTUKLU VEKİL ENGİN ALAN'DAN FLAŞ SÖZLER
»  ÖZEL PAŞA HUZUR İSTİYOR!
»  ''GÖREVDEN ALMAK SUÇLULUĞUN TELAŞI MI?''
»  SAVCI ÖZ'ÜN GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ
»  8 İL'İN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ
»  FLAŞ.. AK PARTİ'DEN HSYK TEKLİFİ
»  ZEKERİYA ÖZ'DEN İDDİALARA YANIT!
»  GÖREVDEN ALINAN POLİSLERE CHP DESTEĞİ
»  İZMİR OPERASYONUNDA FLAŞ GELİŞME
»  FLAŞ.. BAYRAKTAR'DAN SON NOKTA!
»  GÖKÇEK'TEN İNCE'YE JET YANIT
»  MECLİS'TE BDP'Lİ VEKİLLERİN YEMİN GÜNÜ
»  "HER YER RÜŞVET HER YER YOLSUZLUK"
»  "AKP ANKARA'DA ADAY DEĞİŞTİREBİLİR"!
»  BURHAN KUZU'DAN ÇOK TARTIŞILACAK TWİTT!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.