Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0714
EURO
37,6042
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.885,980
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KKTC'DE ŞİMDİ SAFFET SOYKAL MODA
KKTC DE ŞİMDİ SAFFET SOYKAL MODA
 
KKTC'de yayın yapan özel televizyon kanalı ''Kanal T''de her sabah Rum basın özetleri programını sunan ve programının geç başlamasının ''gelenek'' haline gelmesine kızarak, tepkisini canlı yayında dile getiren gazeteci Saffet Soykal, ''dobra bir insan olduğunu ve zincirleme olumsuzlukların kendisini öfkelendirdiğini'' söyledi.
 
8.12.2007 - 17:57
      Canlı yayındaki kızgın görüntülerinin internette yer almasından sonra ünü ada dışına taşan Saffet Soykal, hafta içi her gün saat 10.00'daki programının zamanında başlamamasının seyirciye haksızlık olduğunu kaydetti.
      KKTC'de 7'den 70'e herkesin tanıdığı Saffet Soykal, pek de bilinmeyen yönlerini A.A muhabirine anlattı.
      Soykal, bir anda ünlü bir gazeteci olmasıyla ilgili olarak, ''Olaylar bazen hiç beklemediğiniz bir zamanda etki yapıyor ve insan bir anda ün kazanıyor. Ya yaptığı programla ya da programın içeriğiyle sivrilip parlayabiliyor'' dedi.
     
     MAKARİOS'TAN GERÇEKLEŞMEYEN YEMEK DAVETİ

      1960'da Türk-Rum ortaklığında kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Makarios ile 1961'de Rum radyosunda çalışırken tanıştığını ve Makarios'un kendisine, ''gerçekleşmeyen bir yemek daveti'' yaptığını anlatan Saffet Soykal, şunları söyledi:
      ''(Radyoda) Dolaşıyordu ve herkes elini öpüyordu. Ben elini öpmeyince ilginç buldu, 'niçin öpmedin' dedi. Dedim, 'ben Kıbrıslı Türküm', 'Ama çok güzel Rumca konuşuyorsun' dedi. 'Olabilir. Ama biz el öpmeyiz. İmamları da öpmeyiz. Bir tek anne babamızın elini öperiz. Dolayısıyla ben sizin de elinizi öpemem ama gereken saygıyı gösteririm' dedim. 'Seninle çok daha iyi tanışmak istiyorum. Mülakat vesilesiyle değil, seni Saray'a da çağıracağım, orada daha iyi tanışacağız. Yemeğe davet edersem gelir misin' dedi. Hiç gerçekleşmeyen bir yemekti tabi. Çünkü çağırmadı beni. Çünkü oradaki kişiler dediler ki kendisine, 'bu satın alınacak bir Türk değil', bunu söyleyen Rumlardı. Dolayısıyla Makarios'la ilk temasımız böyle oldu.'' Sinirli görüntülerinin internette yayımlanmasıyla her gün 150 kadar telefon ve çok sayıda e-mail aldığını, markette alışveriş yapamaz olduğunu anlatan Soykal, kızının kendisine yardımcı olduğunu söyledi. Kendisine gelen mesajların arasında ''henüz evlilik teklifi olmadığını, evlenmeyi de düşünmediğini'' ifade eden Soykal, geçen yıl kanserden kaybettiği, 48 yıllık eşinin gönlündeki yerinin doldurulamayacağını söyledi. Soykal, ''İlk eşimin üzerine evlilik yapmak istemiyorum. Benim gönlümdedir hala'' dedi.
     
     ''AGRESİF OLMAK İSTEMİYORUM AMA...''

      Yayınlarda agresif olmak istemediğini ifade eden Soykal, kameramanın dediğini yapmadığını, kendisinden önceki programın zamanında bitirilmediğini, yönetimin de reklam gösterdiğini ve programının bir türlü zamanında başlamadığını, bunlara sinirlendiğini anlattı.
      Programında televizyon kanalının sahibini de eleştirmekten çekinmediğini, ''dobra bir insan olduğunu'' kaydeden Soykal, ''Olanlar varsa, gerçekler varsa söylüyorum'' dedi.
     
     EZİK BİR ÇOCUKLUK DÖNEMİ...

      Babası için bir kitap yazdığını ve kitapta, babasının kendisine yaptıklarını anlattığını belirten Saffet Soykal, küçükken üvey anne elinde kaldığını, üvey annesinin sürekli olarak kendisini babasının yanında küçük düşürdüğünü anlattı.
      Babasının yumurta ticareti yaptığını, kırık yumurtaları eve getirdiğini ve üvey annesinin bu kırık yumurtaları pastahanelere sattığını, aldığı paradan diğer çocuklara verdiğini, kendisine para vermediğini söyledi.
      Babasından harçlık istediğinde, ''akşam götürdüğün yumurtalar ne oldu'' diyerek çok az harçlık verdiğini anlatan Soykal, ''Babamın da hatası işte burada'' diye konuştu. Soykal, 8 yaşında hamallık yaptığını ve Rum dükkanlarına yumurta taşıdığını anlattı.
      Canlı yayındaki sinirli hareketlerini ''mümkün olduğu kadar kontrol altına almaya çalışacağını'' ifade eden Soykal, aslında gayet sakin birisi olduğunu belirterek, ''Yakmasınlar canımı konuşmayayım'' dedi.
      Canlı yayında kendisini kızdıran olaylardan örnekler de veren Soykal, ''zincirleme olumsuzlukların kendisini kızdırdığını'' anlattı.
     
     ''KIZDIRAN'' GAZETECİ HÜSEYİN TURAN

      Kanal T'de ''Günaydın Kıbrıs'' programını sunan ve programının uzamasıyla Saffet Soykal'ı ''kızdıran'', gazeteci Hüseyin Turan da, çok kısıtlı imkanlarla çalıştıklarını belirterek, Soykal'ın kızmasına hak verdiğini, ancak fazla fevri davranmaması gerektiğini söyledi.
      ''Saffet Soykal'ın KKTC'de çok sevilen ve eğlendirirken bilgiler de aktaran önemli bir şahsiyet olduğunu'' belirten Turan, ''Biz kendisini seviyoruz'' dedi.
      ''Kızdırma olayının bilinçli yapılmadığını'' ifade eden Hüseyin Turan, tam teşekkülü bir ekiplerinin olmadığını, rejide bir kişiyle program yaptıklarını anlattı.
      Programının, gündemle ilgili olarak bazen farkında olmadan uzayabildiğini söyleyen Turan, ''Ama birazcık hoşgörülü olması gerekiyor'' dedi.





Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAKANLIK'TAN YAYINEVİ CİNAYETİNE MÜFETTİŞ

ÇÜRÜK PARORLU DEMİRTAŞ, ALMANYA'YA İLTİCA ETTİ

"SOSYAL GÜVENLİK REFORMU MUTLAKA YAPILMALI"
»  POLİS TELSİZİ'NDEN 'CANLI BOMBAYA DİKKAT' ANONSU
»  ÇAYKURRİZESPOR:0-KAYSERİSPOR:0
»  ERKAN MUMCU'DAN ALEVİ AİLEYE TELEFON
»  SINIRA ASKERİ SEVKİYAT SÜRÜYOR
»  CEM EVİ'NE ATANAN İMAM TARTIŞMASI
»  PAKİSTAN'DA TÜRK İŞ ADAMI KAÇIRILDI
»  KGB ARŞİVİNDE TÜRK KATLİAMI BELGESİ
»  CUMHURBAŞKANI GÜL'UN BABASI DA SENDİKACIYMIŞ
»  AYDIN DOĞAN'A RAFİNERİ ŞOKU
»  BEYAZ'IN GÖZYAŞLARI
»  ATATÜRK RESMİNİ İNDİREN İMAMA İNCELEME
»  SARKOZY'NİN GÖMLEĞİ TÜRK KUMAŞINDAN
»  SANAL HAC ZİYARETİ
»  AKP'DEN SONRA CHP DE ALEVİ AÇILIMI İÇİN DÜĞMEYE BASTI
»  TÜRK-İŞ'TE SEÇİM HEYECANI
»  MHP'DEN PİŞMANLIK YASASI SÖYLENTİSİNE TEPKİ
»  HÜKÜMETİN, BİLKENTLİ İMAM PLANI
»  İŞTE YÖK İÇİN ADI GEÇEN 5 İSİM
»  AYSEL TUĞLUK'UN DOKUNULMAZLIK FEZLEKESİ MECLİ'TE
»  HEYBELİADA'DA ORMAN İÇİNE KAÇAK KİLİSE YAPTILAR
»  AHMEDİNEJAD TÜRKİYE'YE GELİYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.