
Kazayı ilk duyuran Arjantin donanmasının ve geminin kaptanının açıklamalarına göre, Arjantin'in Antarktika Yarımadası'ndaki askeri üssünün yaklaşık 300 kilometre güneyinde kaldığı bildirilen geminin bir kayaya çarptığı belirtildi.
Gemini kaptanı, mürettebatın yakıt sızıntısını kontrol altına almak için tedbirler aldığını açıklarken, Şili donanması bugün, yakıt sızı ntısının Ushuaia gemisinin etrafında 1 kilometre karelik alana yayıldığını bildirdi.
Gezinti gemileriyle Antarktika'ya seyahatler son yıllarda artarken, turistler çok yüksek buz dağlarını, ayı balıklarını, balinaları ve penguenleri görmek için binlerce dolar ödüyor.
Antarktika açıklarında geçen yıl da bir seyahat gemisinin buz kütlesine çarparak batmasının ardından gemideki mürettebatla birlikte çoğu yaşlı 150'den fazla kişi zorlu bir mücadeleyle kurtarılmıştı.