Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3627
EURO
34,7598
IMKB
10.018,000
ALTIN
2.438,650
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kazan'dan Avrupa'ya Mülteci dersi!
Kazan dan Avrupa ya Mülteci dersi!
 
Kazan Belediye Başkanı ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Ulusal Heyet Üyesi Lokman Ertürk, konsey tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ulusal idare birlikleri toplantısında “mülteci krizi” ile “terör ve radikalleşme” konularında konuştu
 
20.9.2016 - 12:48

. Türkiye’nin topraklarında 3 milyondan fazla mülteciyi barındırdığını söyleyen Ertürk,  bunun Avrupa ve tüm dünya ülkelerinin ortak sorunu olduğunu, bu krizle mücadelede Türkiye’nin yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi.
Başkan Ertürk, Paris’te bu yıl 5’ncisi düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Ulusal Mahalli İdare Birlikleri Toplantısı’na konuşmacı olarak katıldı. 4 yılda bir gerçekleştirilen ve Avrupa Konseyi’nin bu süreçteki önceliklerinin ne olacağının masaya yatırıldığı toplantıya Türkiye’yi temsilen katılan Ertürk, “mülteci ve göçmen krizi” ile “terör ve radikalleşme” konularında gerçekleştirilen iki ayrı oturumda söz aldı.  
Rejimin barbarlığı durdurulmalı
Ertürk, dünyanın içinde bulunduğu en büyük sorunlardan biri olan “göçmen ve mülteci krizi” konusunda yapılan oturumda yaptığı konuşmada, Suriye’de Esad rejiminin neden olduğu etkenler yüzünden ülkede uzun süredir iç savaş yaşandığını söyledi. Ertürk bu iç savaşta milyonlarca masum insanın öldürüldüğünü ve ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Bunun büyük bir göçe ve dolayısıyla mülteci krizine neden olduğunu ifade eden Ertürk, bu krizin Türkiye başta olmak üzere Avrupa’yı da etkilediğini kaydetti. Yaşanan bu krizin her geçen gün artarak devam ettiğini belirten Ertürk, Suriye’de barışın, Esad rejiminin bu barbarlığının durdurularak, insanların ülkelerine geri dönmelerinin sağlanmasından geçtiğini söyledi. Ertürk, bu konuda Avrupa Konseyi’nin eline taşın altına koymasının zaruri olduğunu ifade etti.
Türkiye’nin fedakârlığı
Türkiye’nin özellikle Suriye ve Irak’tan gelen mülteciler konusunda yaptığı büyük fedakârlıktan bahseden Ertürk, Türkiye’nin topraklarında barındırdığı yaklaşık 3 milyon Suriyeli için verdiği mücadeleyi vurguladı. Ertürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin topraklarında barındırdığı 3 milyon Suriyelinin yeme içme, barınma, sağlık, eğitim ve birçok temel ihtiyaçlarını karşıladığını anlattı. Ertürk, Türkiye’nin bu tutumunun büyük bir kahramanlık örneği olduğunu belirterek, aynı zamanda dünya barışına da katkısının tartışmasız olduğunun altını çizdi. Ertürk bu kapsamda Türkiye’deki yerel yönetimlerin göçmen ve mülteci sorunuyla ilgili verdikleri mücadelede nasıl bir başarıya imza attıklarına ilişkin örnekler de verdi.
Türkiye yalnız bırakılmamalı
Mülteci ve göçmen sorunun yalnızca Türkiye’nin ya da birkaç ülkenin sorunu olmadığını ifade eden Ertürk, bu sorunun çözümünün de yine Türkiye veya birkaç ülkeye bırakılamayacağını söyledi. Mülteci ve göçmen sorunun Avrupa ve tüm dünya ülkelerinin ortak sorunu olduğunu anlatan Ertürk, bu krizle mücadelede Türkiye’nin yalnız bırakılmaması gerektiğini vurguladı. Suriye ve Irak’taki fili durumun terörü de beraberinde getirdiğinin gözden kaçırılmaması gerektiğinin altını çizen Ertürk, Türkiye’nin bu konuda yalnız bırakılmasının ileride telafisi mümkün olamayabilecek sorunlara da neden olabileceğini söyledi. Ertürk, bu ihtimalin yaşanması durumunda ise bu sıkıntıları tüm herkesin daha yakından hissedeceğini ifade etti.
Darbe girişimini anlattı

Başkan Ertürk, “radikalleşme ve terör” konulu ikinci toplantıda yaptığı konuşmada ise FETÖ tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminden bahsetti. Ertürk, FETÖ’nün gerçekleştirdiği darbe girişimi ile Türk insanının milli iradesine, demokrasi ve demokratik kazanımlarına, kendi oylarıyla seçtiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yapılmış silahlı bir terör eylemi olduğunu söyledi. Bu girişimle Türk insanının temel hak ve hürriyetlerinin gasp edilmeye çalışıldığının da altını çizen Ertürk, 15 Temmuz gecesi başta sivil insanlar ve TBMM olmak üzere birçok devlet kurumunun savaş uçaklarınca bombalandığını anlattı.
Millet darbeyi önledi
Ertürk, Türk insanın darbecilere karşı verdiği mücadele ile dünyaya demokrasi dersi verdiğini belirterek, “Bu millet çıplak elleri F-16’ları, tankları ve silahlı askerleri durdurdu. Türk milleti asaleti, feraseti ve kahramanlığı ile FETÖ’cü hainlerin gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimini başarısızlığa uğrattı” diye konuştu. Türk insanının bu kahramanlığının tüm dünya tarafından şaşkınlık ve hayretle izlendiğinin altını çizen Ertürk, böylece Türk halkının milli iradesine ve demokrasiye bağlılığını tüm dünyaya bir kez daha ispatladığını söyledi.
Avrupa’ya destek çağrısı
Ancak Türkiye’nin darbecilere karşı demokrasi safında verdiği bu destansı mücadelede dünya ve Avrupa ülkelerince yeteri kadar desteklenmediğini ifade eden Ertürk, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği ülkeleri bu konuda gerekli duyarlılığı göstermeye davet etti. Ertürk, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi ülkelerinin sürekli olarak demokrasi ve insan hakları gibi kavramları gündeme getirdiğini anımsatarak, bu kavramların arkasında durmaları ve Türkiye’nin yanında yer almaları gerektiğini söyledi.
Mektup anımsatması
Ertürk, konuşmasının son bölümünde, 15 Temmuz sonrasında Avrupa Konseyi’ne FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde yaşananlara ilişkin bir mektup gönderdiğini anımsatarak, Türk halkının verdiği kahramanca mücadeleden bahsetti. Ertürk, mektubuna, “Türkiye’yi demokrasi, insan hakları ve hukukun egemenliğini istikrar etme konularındaki tüm çabalarında desteklemeye devam edecekleri” şeklinde yanıt veren Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Sekreteri Andreas Kiefer ve konsey üyelerine teşekkür etti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Çıkrıkçılar'da Sorun Çok, Çözüm Yok!

İtfaiye Uyarıyor: İhmale gelmez

Başkent'te Pazartesi Trafiği Önlemleri
»  Mamak'tan Uzaya Yolculuk!
»  Şampiyon Sporcu ve Antrenörlere Ödül
»  Sincan'da temizlik Seferberliği
»  Halk Ekmek'den Cerablus'a Ekmek Fırını
»  Kazan'da Kaçan Kurbanlar İçin Özel Tim!
»  Otobüsler Bayramda Bedava!
»  Kurban Pazarına Huzur Denetimi
»  Çankaya'dan Uluslararası Proje
»  Mezarlıklar Bayrama Hazır
»  Kazan'ın Meşhur Kara Kavun'u Tezgahlarda
»  Ankara Tarihinde Bir İlk!
»  Etimesgut'ta Güzel Şeyler Oluyor!
»  Çankaya'da Gecekondu Yıkımına Devam
»  Yenimahallelilere Vergi Affı Uyarısı
»  Gökçek'ten O İddialara Sert Tepki!
»  Keçiören Meydanı Tamamlandı
»  Lokman Ertürk'ten Zabıta Haftası Mesajı
»  Pursaklar'da Kedi Festivali!
»  Ankara'ya 15 Temmuz Müzesi!
»  Dikmen'de Kaldırımlar Yenileniyor
»   Harikalar Diyarı'na Rekor Ziyaretçi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.