Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MALATYA KATLİAMINDA DEHŞET VEREN İFADE !
MALATYA KATLİAMINDA DEHŞET VEREN İFADE !
 
İlk kez konuşan Zirve Kitabevi katliamı sanıkları cinayet anını kan donduran ifadelerle anlattı."Rahat ölsündiye başının altına yastık koydum"
 
15.1.2008 - 11:35

Sanıklardan Hamit Ç, “Necati Aydın rahat ölsün diye başının altına havlu koydular' deyince Aydın'ın eşi Şemse Aydın Çığlık atarak “Alçaklar. Hem öldürmeye geliyorsunuz, hem de rahat ettirdiğinizi söylüyorsunuz' dedi. Malatya katliamı sanıkları Emre G., Salih G., Cuma O., Abuzer Y. ve Hamit C. ile tutuksuz yargılanan Kürşat K. ve Mehmet G., ikinci kez mahkeme önüne çıktı.

SOYKIRIM TALEBİNE RET

3. Ağır Ceza Mehkamesi'nde görülen duruşmada mahkeme heyeti, 17 müdahil avukatın duruşmanın teknik olarak kayda alınması, dava kapsamında adli emanette bulunan delillerin birer suretinin taraf avukatlarına verilmesi, 16 klasörden oluşan Hıristiyanlık ve misyonerlikle ilgili belgelerin dava kapsamından çıkartılması ve sanıkların soykırım suçu işlemiş olduğu iddiasıyla yargılanması talebini reddetti. Duruşmada, “sanıkların tek tek sorgulanması ve biri ifade verirken diğerlerinin mahkeme salonu dışında birbirleri ile konuşmayacak şekilde tutulması' talebi kabul edilerek sanıklar dışarı çıkartıldı.

Tutuksuz sanıklardan market sahibi Mehmet G, Emre Günaydın'ın cinayeti kendisine anlatmadığını iddia etti. Mehmet G., sanıkların olaydan saatler önce cep mesajlarında kurbanlar için kullandığı 'elma'dan bilgisayar hard disklerinin kastedildiğini ileri sürdü. Sanık Hamit Ç. ise Günaydın'la tanışmasının ise zanlı Salih G. aracılığıyla olduğunu söyleyen Hamit Ç, ondan korktuğu için yayınevine gitme teklifini kabul ettiğini ileri sürdü.

İÇERİ EMRE ALDI

Emre G'ın önce kitabevine çıktığını, sonra kendilerine mesaj göndererek çağırdığını anlatan Hamit Ç, “Kapıyı Uğur Yüksel açtı. Bizim konuşmamıza fırsat vermeden Emre, kendi arkadaşları olduğunu söyleyerek, bizi içeri aldı' dedi. Günaydın'ın lavaboya gidip geldikten sonra ortamın gerildiğini anlatan Hamit Ç, “Emre, yabancı adamın boğazına bıçağı dayadı. Diğerlerine yere yatmalarını, herkesi öldüreceğini söyledi' diye konuştu. Yere yattıktan sonra kurbanları iple bağladıklarını, anlatan Hamit Ç. olayı şöyle anlattı:

RAHAT ÖLSÜN DİYE YASTIK

“Salih Alman'ın başında Abuzer de diğerlerin başında bekliyordu. Biz Emre'ye 'Yeter artık. Burada işimiz kalmadı, gidelim' dedik. Ama Emre 'Dönüşü yok artık' dedi ve Salih'e Necati'yi boğmasını söyledi. 'Yapamam' diyerek boğazından elini çektiğimi gördüm. Emre ise Necati'yi boynundan bıçaklamaya başlamıştı. Emre de lavaboya gitti, elinde bir havluyla geldi. Necati'den bağırma sesi gelmiyordu. Emre daha sonra lavabodan aldığı havluyu Alman'ın yüzüne örterek, boğazını kesti. Uğur'un nasıl öldürüldüğünü ise görmedim.' Hamit Ç'nin Necati Aydın'ı ölürken rahat etmesi için kafasının altına yastık koyduğunu söylemesi üzerine, eşi Şemse Aydın, biranda çığlık atttı. “Bu alçakça. Hem adamı kesmeğe geliyorsunuz, hem de rahat ettireceğinizi söylüyorsunuz' diye bağıran Aydın'ı Mahkeme Başkanı, izin almadan konuştuğu için dışarı çıkardı. Tutuksuz sanık Kürşat K. da Emre G ile 2006'da dershanede tanıştığını belirterek şöyle konuştu: 'Seni misyonerlerle tanıştırayım' dedi ama ben teklifi reddettim. Kafama vurdu, şerefsiz, vatan haini. Emre sinirli, hırçındı. Ne yapacağı belli olmuyordu. Çevresindekiler bu nedenle Emre'den çekiniyorlardı.' Yaklaşık 10 saat süren ikinci duruşma sonrasında mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Şubata erteledi.

'Emniyet Müdürü ile arası iyiydi'

Hamit Ç, Emre G'nin hırçın, sert bir tavrının olduğunu, daha öncede iki defa yaralama olayına karıştığını, ancak hakkında adli işlem yapılmadığını savundu. Hamit Ç, şunları kaydetti: “Arkadaşlar arasında Emre G'nin Emniyet Müdürü ile de oturup kalktığı yönündeki duyumlarımız ondan daha çok korkmama neden olmuştu. Bunun dışında belediye önündeki bıçakla yaralamadan da gözaltına alınmamış olması beni korkutmuştu.'



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


OTURAK ALEMİNDE SİLAHLAR KONUŞTU

İZMİR'İ 400 KAMERA İZLEYECEK

BARAN TURSUN'U VURAN POLİS'E TAHLİYE
»  ZİRVE YAYIN EVİ DAVASI 10,5 SAAT SÜRDÜ
»  TÜYLER ÜRPERTEN DÜŞÜK DEHŞETİ
»  2'Sİ KADIN 9 NERON YAKALANDI
»  "BU KEZ ÖLDÜRECEĞİM" SÖZÜ TEHDİT SAYILDI
»  AYRILDIĞI EŞİNİN EVİNİ YAKMAK İSTEDİ
»  SİİRT DTP İL BİNASI'NDA 11 GÖZ ALTI
»  BU DA DERİ YÜZEN ÇETE LİDERİ
»  TERÖRİSTLERE AİT BU GERÇEKLERİ BİLİYORMUSUNUZ?
»  DERİ YÜZEN ÇETE REİSİ!
»  ŞARKICI CAVİT KARABEY, OTEL ODASINDA ÖLÜ BULUNDU
»  AK PARTİLİ BAŞKANIN ARACI TARANDI
»  ÇETENİN SIRLARI KİLOTUNUN İÇİNDEN ÇIKTI
»  BU DA TACİZCİNİN ÖDÜLLÜSÜ
»  BABASINI BİLE DOLANDIRDI
»  TECAVÜZCÜ TUTUKLUK YAPINCA KURTULDU
»  AVA GİDEN ÖZEL HAREKATÇI KENDİSİNİ VURDU
»  KARISINI VE ÖZ KIZINI PAZARLADI
»  CEP'TEN KADIN PAZARLAMACILIĞI
»  GALATASARAY OTOBÜSÜ'NE SALDIRI
»  TAKSİCİYE DİREKSİYON BAŞINDA İNFAZ
»  BAŞKANI DÖVDÜLER KARAKOLU BASTILAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.