Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2155
EURO
37,5355
IMKB
9.128,000
ALTIN
2.877,470
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MEB'DEN DANDİK TÜRBAN AÇIKLAMASI
MEB DEN DANDİK TÜRBAN AÇIKLAMASI
 
MEB yaptığı açıklamada adeta türbanı teşvik eder nitelikte olup kendilerine bu konuda bir bilgi gelmediğinden bahsediyor.
 
19.5.2008 - 21:55

MEB, yaptığı açıklamayayla kendisini kurtarmak isterken daha kötü yakalandı. Gazeteve iletişim araçlarını takip etmediği ortaya çıktı ve MEB çalışanlarının dünya'dan bir haber orada yangelip yattıkları yapılan açıklamayla ortaya çıktı.

Kendilerine bu konuda bir bilgi gelmedi diye açıklama yazanlar gazeteve internetteki sayfalar dolusu fotoğraflarıda görmemişler. Orada yazılanları yok farzeden karanlık zihniyetin bir an önce milli eğitimden elini çekmesi gerekir.

İşte bakanlık tarafından yapılan gayri ciddi dandik açıklama:

Türbanlı ve çarşaflı öğrencilerin açık lise sınavlarına girdiği yönündeki haberler için Milli Eğitim Bakanlığı, kurum olarak kendilerine böyle bir bilginin ulaşmadığı açıklamasını yaptı.

Hafta sonu yapılan açık lise sınavları nedeniyle türban, çarşaf ve takkeli öğrenci iddiaları tartışmaların odağına oturdu. Bir çok ilde türbanlı hattta çarşaflı, takkeli öğrencilerin başlarını açmadan sınava girdiği haberleri üzerine gözler, Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamada, açıköğretim okulları sınavlarına "iddia edildiği şekliyle çarşaflı, takkeli girildiğine ilişkin Bakanlığa herhangi bir bilgi ulaşmadığı" belirtildi.
 
MEB'in yazılı açıklamasında, 17-18 Mayıs'ta 260 il ve ilçe merkezinde yapılan açıköğretim lisesi 2'nci dönem ile açıkilköğretim okulu not yükseltme sınavlarıyla ilgili bazı basın yayın organlarında "kamuoyunca yanlış anlaşılabilecek özellikte haberler" yer aldığı belirtildi.
 
Açıköğretim okullarının, her yaştan, ilköğretim çağını geçmiş her vatandaşın yararlanabildiği bir öğrenim kurumu olduğu ifade edilen açıklamada, açıköğretim lisesinde, 41-50 yaş aralığında 5 bin 652 erkek, 2 bin 646 kadın, 51 ve daha yukarı yaş grubunda 608 erkek, 472 kadın olmak üzere toplam 9 bin 378 vatandaşın öğrenim gördüğü belirtildi.
 
"Bu okulların, çocukların ve gençlerin devam ettikleri örgün eğitimle karıştırılmasının çok büyük hata olduğunun görüleceği" ifade edilen açıklamada, bu vatandaşların, okul ve kurumlarla ilgili işlemlerinin 4 yıllık eğitim süresi boyunca yılda 2 kez sınava girmekle sınırlı olduğu kaydedildi.
 
Açıklamada, "Kaldı ki açıkilköğretim okulu öğrencilerinin kılık kıyafetleriyle ilgili, kurulduğu 1992 yılından bu yana herhangi bir yeni düzenleme yapılmamıştır" denildi.
 
Açıklamada, 15 Mart 1993 tarihli Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'nin kılık-kıyafeti düzenleyen 41'nci maddesinde, "Açıköğretim lisesi öğrencilerine, sınavlarda ve yüz yüze eğitimde, 'Milli Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik' hükümleri uygulanmaz. Ancak kılık kıyafetlerin sade ve temiz olması gerekir" hükmünün yer aldığı bildirildi.
 
Bakanlık açıklamasında, "Söz konusu haberlerde iddia edildiği şekliyle çarşaflı, takkeli sınavlara girildiğine ilişkin bakanlığımıza herhangi bir bilgi ulaşmamıştır. Öğrencilerin yanında refakatçi olarak eğitim kurumlarına gelenlerin kıyafetlerinden Bakanlığımız sorumlu değildir. Mevcut yasa ve yönetmeliklere aykırı herhangi bir durumun Bakanlığımıza ulaşması durumunda gereğinin yapılacağının kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz" denildi.

Yasaları delip kendi istedikleri doğrultuda yorumluyon bu örümcek kafalılar yukarıdaki kıyafetinde kendilerini ilgilendirmediğini söylüyorlar.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İSKOÇLARIN TATİL TERCİHİ SİDE OLMAYA BAŞLADI

AB TAKLİT ÜRÜNLERDE ÇİN VE TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

KANADOĞLU:"LAİKLİĞİN EVRENSEL BİR TANIMI YOK"
»  TÜRK YILDIZLARININ NEFES KESEN GÖSTERİLERİ
»  NASA'DA ÇALIŞAN TÜRK, TÜRK ÜNİVERSİTELERİNE KIRGIN
»  PETROL FİYATLARI ARAPLARI DA KÖMÜRE MUHTAÇ ETTİ
»  CUMADA CEMAATİ KENEYE KARŞI UYARAN İMAMI, KENE ISIRDI
»  SİGARA AFİŞİNDE BAYKAL DÜŞMANLIĞI
»   TÜRBANLI, KARAÇARŞAFLI SINAV
»  "FİTNE FESAT ÇIKARTMAYIN"
»  AKP İFTİHARLA SUNAR
»  19 MAYIS TÖRENLERİNİ BİRBİRİNE KATAN ÖKÜZLER
»  ERDOĞAN, KAÇ GÜN İSTİRAHATLİ?
»  "MAHALLE BASKISI" 1 YAŞINDA
»  YÜKSEK YARGIDAN ŞAHİN'E PROTESTO
»  "PONTUS SOYKIRIMI'NI ANDILAR
»  DTP'Lİ KADINLAR ÇİZMEYİ AŞTI
»  GÜL'Ü KURTARMA PLANI
»  GÖZLER, GENSORU GÖRÜŞMELERİNDE
»  BU İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAK ADAM BULUNAMIYOR
»  CHP: ASIL SAYGISIZ BAŞBAKAN
»  AKP TEMMUZ'DA KAPATILACAK
»  BAŞBAKAN'IN RAHATSIZLIĞI NE?
»  GÜL'DEN KAYSERİ'YE KIYAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.