Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİS'TE EKONOMİ HAFTASI
MECLİS TE EKONOMİ HAFTASI
 
Meclis bu hafta yoğun bir ekonomi gündemine sahne olacak. Bütçe maratonu, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 3 Kasım Pazartesi günü 2009 mali yılı bütçesinin tümü üzerindeki görüşmelerle başlayacak. 4 Kasım Salı günü ise Başbakanlık ve TBMM bütçeleri komisyonda görüşülecek.
 
2.11.2008 - 12:05
Meclis Genel Kurulu’nda da 6 Kasım Perşembe günü, geçen hafta Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen “bavulla para” tasarısı olarak bilinen tasarı ele alınacak.

Yurt dışındaki parayı yüzde 2, yurt içindeki parayı da yüzde 10 vergiyle Türk ekonomisine kazandırmayı amaçlayan tasarı Bankacılık Kanunun 63. maddesinin 3. fıkrasında sigortaya tabi olacak tasarruf mevduatının ve gerçek kişilere ait katılım fonlarının kapsamını ve tutarını belirlemeye ilişkin TMSF'ye verilen yetkilerin, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 yıl süreyle doğrudan Bakanlar Kurulu tarafından kullanılmasını da öngörüyor.

Meclis yoğun bir haftaya başlıyor. Haftanın ilk gününde Meclis’te CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu düzenleyeceği basın toplantısıyla RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkında yeni belgeler açıklayacak. Meclis Genel Kurulu ise çalışmalarına 4 Kasım Salı günü gündemindeki denetim konularını ele alarak başlayacak.

Genel Kurul’da görüşmeleri yarım kalan Zeytin ve Zeytinyağı ile diğer bitkisel üretimin sorunlarının araştırılması için kurulan Araştırma Komisyonu’nun raporu görüşülecek. Genel Kurul Çarşamba günü ise Serbest Bölgeler ve Gümrük Kanunu’nda değişiklik öngören tasarının görüşmelerine devam edecek. Cumhurbaşkanı’nca bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderilen Elektronik Haberleşme Kanunu’nun da vetolu maddeleri Genel Kurul’da ele alınacak.

-MEVDUAT GARANTİSİNDE HÜKÜMETE YETKİ VEREN TASARI GENEL KURUL’DA-
Meclis Genel Kurulu’nun bu haftaki önemli gündem maddeleri arasında geçen hafta Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen ve mevduat garantisi konusunda hükümete yetki veren tasarı da bulunuyor. Kamuoyunda “bavulla para” tasarısı olarak bilinen tasarı yurt dışındaki parayı yüzde 2, yurt içindeki parayı da yüzde 10 vergiyle Türk ekonomisine kazandırmayı amaçlıyor. Tasarı Bankacılık Kanunun 63. maddesinin 3. fıkrasında sigortaya tabi olacak tasarruf mevduatının ve gerçek kişilere ait katılım fonlarının kapsamını ve tutarını belirlemeye ilişkin TMSF'ye verilen yetkilerin, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 yıl süreyle doğrudan Bakanlar Kurulu tarafından kullanılmasını da öngörüyor.

-BÜTÇE MARATONU BAŞLIYOR-
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ise 2009 mali yılı bütçe görüşmelerine 3 Kasım Pazartesi günü başlanacak. Tümü üzerindeki görüşmelerin ardından 4 Kasım Salı günü TBMM ve Başbakanlık, 5 Kasım Çarşamba günü Gümrük Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Başbakanlığa bağlı kuruluşların bütçeleri, 6 Kasım Perşembe günü Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bütçesi 7 Kasım Cum günü de Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi ele alınacak.

Bu hafta Meclis Adalet Komisyonu’nda ise 82 yıllık Borçlar Kanunu’nu tümüyle değiştiren Türk Borçlar Kanunu görüşülecek.

-KOMİSYON ÖNDER SAV’I DİNLEYECEK-
CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın dinlendiği iddiaları nedeniyle kurulan Meclis Araştırma Komisyonu da bu hafta çalışmalarına Sav’ı dinleyerek devam edecek (ANKA)
(EG/BÜN)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TOKİ, 162 ASKERİ KARAKOL İÇİN ANLAŞMA YAPTI

ECEVİT'İN BABA EVİ YIKILDI,YIKALACAK!

YÜZSÜZLÜKTE VE ARSIZLIKTA SINIR TANIMAYAN SÜBYANCI
»  ANKARA'DA YOKSULLUĞU YASAKLAYACAK!
»  TÜRKİYE,BU YAZIYI KONUŞUYOR
»  DOLAR BAHANE, DOĞALGAZ'A ZAM ŞAHANE!
»  PKK MİLİTANLARI İSTANBUL'DA İETT OTOBÜSÜ YAKTI
»  "CAN DÜNDAR'IN ÖĞRENMESİ GEREKEN ÇOOK ŞEY VAR!"
»  9 DİL BİLEN MUCİT MÜHENDİS HURDA TOPLUYOR
»  YAZICIOĞLU, DTP'NİN ŞEYTANİ PLANINI AÇIKLADI
»  HAKİMLER VE ADLİ TIPÇILAR NE DÜŞÜNÜYOR ACABA?
»  "HORTUMUN UCU AKP GENEL MERKEZİNDEDİR"
»  ERDOĞAN: ÖCALAN'A İŞKENCE İDDİALARI YALAN
»  VAN'DAKİ OLAYLARDA 44 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
»  KILIÇDAROĞLU, ADAYLIK KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ
»  ESKİ BELEDİYE BAŞKANI'NA ALIŞ VERİŞ ERKEZİNDE İNFAZ
»  CAN DÜNDAR'IN FOTOĞRAFI AŞIRMA ÇIKTI!
»  'HIRSIZ MÜSLÜMAN OLMAZ' DEDİ HÜCUMA GEÇTİ
»  DTP"LİLER 7 ORDU KIŞLASINA KAMP KURDU
»  "KAN ÜZERİNE KURDUKLARI DÜZEN ALTLARINDAN KAKIYOR"
»  AKP"DEN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İÇİN KRİTERLER
»  DİYARBAKIR'DA DTP ŞOVU!
»  BAYKAL'DAN ADLİ TIP'A VERYANSIN
»  FLAŞ.. HAKKARİ AKP BİNASINDA PATLAMA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.