Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİS'TEKİ KAVGA, TOPTAN'I KIZDIRDI
MECLİS TEKİ KAVGA, TOPTAN I KIZDIRDI
 
TBMM Başkanı Köksal Toptan, 22 Temmuz seçimlerinin ardından Meclis’te çok çeşitliliğe dikkat çekerek, "Böylesine çok çeşitli bir Meclis’te eleştiriler ortaya koyulurken, hepimizin dikkat etmesi asgari kurallar vardır. Hepimiz birbirimize tahammül etmek zorundayız. Yarın, öbür gün birbirimizin yüzüne bakacak şekilde söz ve davranışlarda bulunmalıyız” dedi.
 
4.11.2008 - 15:06
Meclis Başkanı Köksal Toptan, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda, Meclis Bütçesi’nin sunuş konuşmasını yaparken, iktidar ve muhalefet partileri arasında sık sık yaşanan eleştirilere dikkat çekerek, Parlamento çatısı altında herkesin birbirine tahammül etmek zorunda olduğunu söyledi.

Milletin temsil makamı olan Meclis’in, iyi işleyen, etkin, itibarlı ve örnek bir kurum olması için milletvekilleriyle birlikte yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Toptan şöyle konuştu:
“Güçlü bir Meclis'in, güçlü bir demokrasi anlamına geldiğini hepimiz biliyoruz. Kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalı parlamenter sistem, ülkemiz tarafından sevilen ve uygulamaya çalışılan çağdaş bir demokrasi tercihidir. Kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalı parlamenter sistemin yazılı normlar yanında demokratik geleneklerle de desteklenmesi ve beslenmesi gerekir. Unutmamak gerekir ki, kuvvetlerin yetki aşımı heves ve girişimleri modern demokrasilerde çok gerilerde kalmış alışkanlıklardır. Bunlardan vazgeçmek ve kuvvetler mücadelesi yerine, kuvvetler uyumunu sağlamak zorundayız. Bu bağlamda ne Yasama'nın, 'bizi millet seçti her istediğimizi yaparız' yaklaşımı ve ne de diğer kuvvetlerin yasamanın niyetini sorgulamaya kalkması doğrudur.”
Toptan, 22 Temmuz seçimlerinin ardından Meclis’te çok çeşitliliğe dikkat çekerek, “Böylesine çok çeşitli bir Meclis’te eleştiriler ortaya koyulurken hepimizin dikkat etmesi asgari kurallar vardır. Hepimiz birbirimize tahammül etmek zorundayız. Yarın, öbür gün birbirimizin yüzüne bakacak şekilde söz ve davranışlarda bulunmalıyız” dedi.

Toptan, konuşmasında TBMM'nin 2008 yılı bütçesi ile 2009-2011 dönemi bütçe teklifine ilişkin genel bilgiler de verdi.

-BÜTÇENİN YÜZDE 55’İ HARCANDI-
Toptan, “Bu yılki Bütçemiz, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilerek 420.017.000 YTL olarak kanunlaşmıştı. 2008 yılı kullanılabilir bütçe ödeneklerimizin 9 aylık harcama miktarı 30 Eylül 2008 tarihi itibariyle 241.059.000 YTL'dir. Yani bütçemizin yüzde 55'i harcanmış bulunmaktadır. Son üç ayda yapılacak olanlar da dikkate alındığında, 2008 yılı bütçemizde yapılan harcamaların yılsonunda yaklaşık yüzde 78 oranında gerçekleşeceği öngörülmektedir” dedi.

Toptan Meclis’de devam eden projeler hakkında da şu bilgileri verdi:
”Milletvekillerimizin teknolojik imkanlarla donatılmış çağdaş ortamlarda çalışmasını sağlayacak bir yapı kompleksi ile ilgili planlama ve çalışmalar devam etmektedir. Projede yapılan değişiklikler nedeniyle bina yapımı 2009 yılına kalmıştır. Bu nedenle 2008 yılı bütçemizde bu iş için ayrılan 28 milyon YTL ödeneğin yılsonuna kadar kullanılması mümkün olmadığı anlaşıldığından bu para Maliye Bakanlığı'na iade edilmiştir. ’Parlamenter Çalışma Birimleri Binası’ yapım için yatırım bütçemizin yüzde 56'sını oluşturan 31,8 Milyon YTL tutarında ödenek konulmuştur.

2009 yılı bütçe teklifimizde ulaşım hizmetlerinde kullanılmak üzere yeni taşıt satın alınması yerine, 3 yıllık taşıt kiralama yöntemi tercih edilmiş ve bunun için gerekli ödenekler yer almış bulunmaktadır.”
Toptan, TOKİ tarafından Gölbaşı Örencik'te Meclis çalışanları için yapılan toplu konut projesinin yanı sıra isteyen milletvekillerinin de yararlanabileceği Yenimahalle'de TOKİ konutlarının yapımının da devam ettiğini duyurdu.

Toptan, konuşmasında TBMM bünyesinde bulunan milli saraylar, kasır, köşk ve tarihi mekanları bulunduran Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nın çalışmalarına da yer verdi.

Toptan, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Aziz Atatürk'ün öncülüğünde çıkan kanunla Meclisimize emanet edilen Milli Saraylarımızda, gelişen teknolojinin imkanlarından yararlanarak kameralı güvenlik, elektronik şerit gibi yeni bazı uygulamalar da hayata geçirilmiştir” diye konuştu.

Toptan, 2009 yılı bütçe büyüklükleriyle ilgili bazı temel rakamlar hakkında şu bilgileri verdi;
“ TBMM İçtüzüğü'nün 76. Maddesi'ne göre hazırlanan bütçe tasarısında 2009 yılı bütçemiz 441.482.000 YTL olarak öngörülmüştür. Böylece kullanılabilir 2009 yılı bütçe önerimiz, 2008 Bütçe Ödeneğine göre yaklaşık 800.000 YTL daha düşük olarak teklif edilmiştir. 2009 yılı bütçe ödeneklerimizin oransal dağılımı şöyledir: Personel Giderleri yüzde 53, Sosyal Güvenlik Prim Giderleri yüzde 5, Mal ve Hizmet Alımları yüzde 16, Cari Transferler
yüzde 13, Sermaye Giderleri yüzde 13. Bu veriler ışığında 2009 Yılı için bütçemiz 441.482.000 YTL olarak öngörülmüş olup, 2010 Yılı için bütçemizin 504.160.000 YTL ve 2011 Yılı için 490.289.000 YTL olacağı tahmin edilmiştir.” (ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"TANSU ÇİLLER, TEKRAR YARGILANMALI"

AKP'Lİ VEKİL'İN ÇILDIRDIĞI AN

BAŞBAKANLIK'TA SİLAHLA YARALAMA
»  "ERDOĞAN, KİRLİ SİYASET YAPIYOR"
»  FLAŞ.. AKP VE CHP'LİLER MECLİS'TE BİRBİRİNE GİRDİ
»  BAHÇELİ:''ÖNCELİĞİMİZ KARDEŞLİĞİ KORUMAK''
»  CHP, ÇANKAYA ADAYINI BULDU
»  EYLEMLER AMACINI AŞMIŞ!
»  SENDİKALARDAN HÜKÜMETE, KRİZDEN ÇIKIŞ FORMULÜ
»  AYDIN DOĞAN VE EKİBİNİN GENELKURMAY ÇIKARTMASI
»  "HEDEF, AB ÜYELİĞİMİZİ ENGELLEMEK"
»  ŞİMDİ DE ELEKTRİK ÇOK KÖTÜ ÇAPRACAK
»  "O EN RAHAT HÜKÜMLÜ"
»  BAŞBAKAN'DAN 'POMPALI' CEVABI
»  KİM BU GENÇ MİT'ÇİLER AÇIKLA !
»  "TÜRKİYE'NİN EN RAHAT HÜKÜMLÜSÜ TERÖRİSTBAŞI"
»  İSTANBUL'A DENİZALTI METROSU YAPILACAK
»  BAKAN ÇUBUKÇU: "DÜŞES'E DAVA AÇACAĞIZ"
»  ERDOĞAN'DAN ÇOK TEHLİKELİ SÖZLER!
»  AKTÜTÜN'E YENİ BİR SALDIRI İHBARI ALINDI
»  REHABİLİTASYON MERKEZİ OLAYINA SORUŞTURMA
»  ERGENEKON'UN KARAKUTUSU FİRARİ ŞÜPHELİ ÇIKTI
»  4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
»  "OY VER DOĞALGAZ ZAMMI İNSİN" İTİRAFI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.