Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2670
EURO
37,6801
IMKB
9.065,000
ALTIN
2.911,210
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİS'TEKİ TELEFON KESİCİ, CİNSEL İSTEKSİZLİK YAPIYOR
MECLİS TEKİ TELEFON KESİCİ, CİNSEL İSTEKSİZLİK  YAPIYOR
 
TBMM Başkanlığı’nın milletvekillerinin cep telefonlarıyla konuşmasını engellemek için Genel Kurul’a yerleştirdiği Jammer sistemi
 
12.12.2007 - 17:25

 Salonu'na yerleştirdiği sinyal karıştırıcı (Jammer) sistemin radyasyon yaydığı ve mikrodalga etkisi yaptığı, bu yüzden kalp ritminin değişmesinden dolayı insan sağlığını olumsuz etkilediği belirtildi. Kadın ve erkek üreme hormonları ve cinsel gücü de olumsuz etkilediği belirtilen sistemin kaldırılmamasıyla ilgili hem Genel Kurul'da çalışan Meclis personeli hem de millevekilleri sözlü şikayette bulundu. İnsanın vücut ısısını 1,5 derece artardığı belirtilen  

 

Ancak Meclis özellikle bütçe görüşmelerinde çok fazla çalışında, milletvekilleri sistemden olumsuz etkilendi. Alınan bilgilere göre sistem uzun süreli çalıştığında mikrodalga etkisi yaparak vücut sıcaklığı 1,5 derece artırıyor. Uzmanlara göre bu uzun çalışma süresi kalp ritmini bozuyor. Vücutta sıcaklığın artamısıyla birlikte bazı rahatsızlıklar tetikleniyor. Bunalma, terlem ve nefes almada güçlük çekilmesi gibi yan etkileriyle birlikte sinirlilik, gerginlikler de ortaya çıkıyor. Ayrıca aynı sistem cep telefonlarının iki katı radyasyon yayması ve sıcaklığın artmasıyla erkek ve kadınlarda üreme hormonlarına olumsuz etkide bulunuyor. Bununla birlikte 'cinsel isteksizlik' de ortaya çıkıyor.

Son dönemde Bütçe görüşmeleri sırasında bazı kadın katip üyelerin, sıcak ve dolayısıyla oturdukları yerde bunalmaktan başkanlığa sistemle ilgili şikayette bulundukları öğrenildi. Başkanlık ise bunu önümüzdeki günlerde Başkanlık Divanı toplantısında gündeme getirecek. İlk Başkanlık Divanı toplantısında sistemin kaldırılıp kaldırılmaması ele alınacak.

Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı ve AK Parti Adana Miletvekili Necdet Ünüvar daha öncesinde yaptığı açıklamada Genel Kurul'daki 'jammer' sisteminin milletvekillerinin sağlığı için tehdit oluşturduğunu söyledi. Ünüvar “Cep telefonları insan sağlığını tehdit ediyor. Bu konuda pek çok araştırma ve bulgu var. Jammer cihazı ise cep telefonlarından iki kat fazla radyasyon yayıyor. Bu nedenle milletvekillerinin sağlığı için tehlikeli. Konuyu bu açıdan da ele almak ve sağlıklı bir neticeye bağlamakta yarar var” dedi.

RADYASYONUN ETKİLERİ

Türkiye Atom Enerjisine göre radyasyonun 'Deterministik' ve Stokastik olmak üzere iki ayrı etkisi görülüyor.

"Deterministik Etkiler şöyle: Radyasyon dozunun vücudun herhangi bir doku veya organına hasar vermesi veya önemli reaksiyonlara neden olacak miktarda hücre ölümünü meydana getirmesi sonucunda ortaya çıkan etkilerdir. Bu etkinin ortaya çıkması küçük dozlarda sıfır olabileceği gibi bir eşik değerin üzerinde doz alınması durumunda klinik etkilerin görülme olasılığı %100'e ulaşacaktır. Bu değerin üzerindeki hasarın şiddeti doza bağımlı olarak artacaktır. Bir anda alınan çok yüksek bir doz birkaç hafta içinde ölüme neden olabilir. Örneğin; 5 Gy veya daha fazla dozun aniden alınması uygun tedavi yapılmadığı takdirde kemik iliği ve sindirim sistemi hasarları nedeni ile ölümle sonuçlanabilir. 5 Gy'e kadar olan dozlarda uygun tedavi yapıldığı takdirde kişilerin hayatı kurtarılabililir. Ancak 50 Gy'lik doz alınması halinde medikal tedavi yapılsa bile kesinlikle ölüm gerçekleşir. Tüm vücudun değil de, vucudun belirli bir bölgesinin çok yüksek bir doz alması halinde ölüm olmasa da ışınlanan bölgede erken etkiler görülecektir. Örneğin cildin 5 Gy'lik dozu aniden alması halinde ciltte bir hafta içinde eritem (kızarıklık) ortaya çıkar. Benzer dozun üreme organları tarafından alınması halinde kısırlık meydana gelir. Bu tip etkiler radyasyonun deterministik etkileri olarak isimlendirilir. Bu tür etkiler ancak doz ve doz hızı bir eşik değeri geçtiği takdirde meydana gelir. Etkilerin şiddeti doz ve doz hızına bağlı olarak artar. Deterministik etkilerin diğer bir tipi ışınlanmadan uzun bir süre sonra ortaya çıkar. Bunlar genellikle öldürücü değildir. Fakat vücudun belirli parçalarının fonksiyon kaybına veya habis (kötü) olmayan değişikliklere neden olabilir. En iyi bilinen örnekleri gözde katarakt meydana gelmesi ve cilt hasarlarıdır.

- Erkeklerde bir defada 3.5- 6 Gy ( 3 500 - 6000 mGy) dozun,

- Kadınlarda bir defada 2.5 - 6 Gy ( 2 500 - 6000 mGy) dozun kısırlık yapması,

- Bir defada alınan 5 Gy ( 5000 mGy) dozun gözde katarakt yapması radyasyonun deterministik etkilerine örnektir.

Stokastik Etkiler: Düşük dozlarda ortaya çıkması olası etkilerdir. Etkinin ortaya çıkması için bir eşik değer söz konusu değildir. Stokastik etkiler nedeniyle kanser olma olasılığının saptanmasında belirsizlikler vardır. Düşük dozlara maruz kalmış kişilerde kanser ortaya çıkması halinde, bunun radyasyon nedeni ile olup olmadığını belirlemek mümkün değildir. Bunu ortaya koyacak somut veriler yoktur. Düşük dozlar için stokastik etkilerin ortaya çıkması olasılığı yüksek doz almış kişiler ve hayvan deneylerinin sonuçlarına dayanılarak tahmin edilmektedir.Stokastik etkilerle ilgili belirsizliklere bir yaklaşım getirmek için etkin doz birimi başına ölüm ihtimali katsayısı belirlenmiştir”

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"PARDON, TÜRKİYE'YE ŞERİAT MI GELDİ?"

SARIGÜL'E ATARSIN-ATAMAZSIN !

KENAN PAŞA'NIN SAÇLARINI DİMDİK EDEN HABER
»  DTP'Lİ KAPLAN'DAN BÜYÜKANIT'A AĞIR YANIT
»  ÜSTEĞMEN'İ DAĞDA UNUTTULAR
»  YÖK BAŞKANI ÖZCAN'IN ŞİRKETİ MECLİS GÜNDEMİNDE
»  KAPATMA İDDİANAMESİ DTP'DE
»  ERDOĞAN'DAN AF'FA SON NOKTA
»  TERÖRLE MÜCADELEDEN HABERİ OLMAYAN BAKAN?
»  YENİ YÖK BAŞKANI'NIN SÖZLERİNE TEPKİ YAĞDI
»  ABD'NİN ÇOK GİZLİ "BEYİN ÖLÜMÜ"PROGRAMI !
»  2,02 CM'LİK VEKİL KÜRSÜYE SIĞMIYOR
»  BABACAN'IN DİLİ TUTULDU SORULARA CEVAP VEREMEDİ!
»  STAR YAZARI KARAALİOĞLU'NDAN 'EVE DÖNÜŞ'TAVSİYESİ
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN'A EN AĞIR SORU?
»  SUÇU PİLOTA ATMA GAYRETİ Mİ?
»  ÖZEL HAREKAT'A TAZE KAN
»  TÜRK LOKUMU'NA AVUSTURYA TOP ŞEKERİYLE TEPKİ
»  TERÖR LEGALLEŞTİ
»  BAYKAL'A, ''CHP ELDEN GİDİYOR DÜŞÜN'' MESAJI
»  MİLLİ SAVUNMA BAKANI: “AF SÖZKONUSU DEĞİL”
»  MECLİS'TE ÖCALAN KAVGASI
»  BAKAN'DAN OPERASYON ÖDENEĞİ AÇIKLAMASI
»  CİA, APRONDA ÜÇ TÜRK'Ü SORGULADI İDDİASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.