Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1374
EURO
37,9581
IMKB
9.888,000
ALTIN
2.884,540
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MEMURLAR DA SAĞLIKTA KATILIM PAYI ÖDEYECEK
MEMURLAR DA SAĞLIKTA KATILIM PAYI ÖDEYECEK
 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili Fatih Acar, önümüzdeki süreçte muayeneler için sigortalılardan katılım payı alınması uygulamasının devlet memurlarını da kapsayacağını ifade ederek, "Devlet memurları açısından da herhangi bir
 
15.10.2008 - 02:33

farklılık söz konusu olmayacak, devlet memurlarına da Sağlık Uygulama Tebliği’nde  yer alan hükümler uygulanmaya başlanacak" dedi.
Acar, yaptığı açıklamada, SGK’nin gelecek yıl için prim
gelirinin 18,5 milyar YTL, sağlık harcamasının ise 30 milyar YTL olarak  öngörüldüğünü söyledi. Acar, bunun düşünülmesi gereken bir tablo oluşturduğunu ve  bu rakamlara göre bir projeksiyon yapılması gerektiğini belirtti.
Bu yıl, geçen yılın 8 ayına göre sağlık giderlerinde yüzde 28 artış  yaşandığına işaret eden Acar, enflasyonun yüzde 10’ların altında olduğu bir  dönemde bu artışın dikkat çekici olduğunu kaydetti.
Sağlık konusunda son dönemde önemli açılımlara gidildiğini anlatan Acar, bunlar yapılırken kontrol edilebilir bir yapının da oluşturulması gerektiğini  vurguladı.
Acar, katılım payı uygulamasıyla muayene için birinci basamaktaki sağlık  kurum ve kuruluşlarına giden sigortalılardan herhangi bir ücret alınmadığını,  devlet hastanelerine gidildiğinde 3, eğitim-araştırma hastanelerine gidildiğine  4, üniversite hastanelerine gidildiğinde 6, özel hastanelere gidildiğinde ise 10  YTL katılım payı ödenmesi gerektiğini anımsattı.
Katılım payı uygulamasının dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde bulunduğunu  söyleyen Acar, "Öyle bir hale gelmiş ki en ufak bir rahatsızlık için hemen özel  hastaneye, üniversite hastanesine gidiliyor. Bir sürü tetkikler, tahliller,  olmaması gereken şeyler... Bu sağlık harcamalarında acayip bir artışa sebep  oluyor. Biz, ’İnsanlar buralara gitmesin’ demiyoruz ama özel hastaneye gidiyorsa  10 YTL katkı payını ödesin. Devlet olarak finansal olarak sürdürülebilir bir  yapıyı kurmamız için mutlaka bu yapıyı getirmemiz lazım" diye konuştu.

-"MEMURLAR AÇISINDAN YASAL SIKINTILAR VAR"-


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili Acar, katılım payının SSK ve  Bağ-Kur kapsamındaki sigortalılar açısından uygulamaya girdiğine işaret ederek,  devlet memurlarını da uygulama kapsamına almayı düşündüklerini, ancak yasal
sıkıntılar nedeniyle bunun gerçekleştirilemediğini söyledi.
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun devlet
memurlarıyla ilgili geçici 12. maddesinde yapılan düzenlemede, devlet  memurlarının kayıt ve işlemleri devralınana kadar eski mevzuatın geçerli olacağının düzenlendiğini anlatan Fatih Acar, halen devlet memurlarıyla ilgili düzenlemenin Bütçe Uygulama Talimatıyla Maliye Bakanlığınca yapıldığını ifade etti.
Acar, şunları kaydetti:
"Maliye Bakanlığı da norm ve standart birliği olması bakımından konuya sıcak yaklaşıyor. SSK ve Bağ-Kur’lulara uygulanan katılım payının devlet memurlarına da uygulanması gerektiğini ifade ediyorlar. Onlar, bu konudaki yasal
boşluğu nasıl doldurabiliriz diye bir çalışma yapıyorlar. Bu yasal boşluk dolar dolmaz devlet memurları açısından da aynı uygulama devam edecek. Bu konuda bir yasal düzenlemeye gerek olup olmadığı konusunda en son görüştüğümüzde Maliye
Bakanlığı yetkilileri böyle ifade ettiler. Ama sonuçta önümüzdeki süreçte devlet memurları açısından da herhangi bir farklılık söz konusu olmayacak, yani devlet memurlarına da Sağlık Uygulama Tebliği’nde yer alan hükümler uygulanmaya
başlanacak. Yasadan kaynaklanan ufak bir pürüz var. Bu pürüz giderildiği zaman norm ve standardat birliği de sağlanmış olacak."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HANGİ SİYASETÇİ, ÖCALAN'A KAÇ MESAJ GÖNDERDİ?

AKP'DEN ANGELİNA JOLİE'YE SÜRPRİZ DAVET

İLBER HOCA İSYANDA
»  "ARABAYI İKİNCİ EL'DEN, EVİ DE EĞER OTURACAKSAN AL"
»  "ARTIK AB ÜYELİĞİNE KARŞIYIM"
»  "BİZ ONU ASLAN GİBİ GÖRÜYORUZ"
»  KRİZ, TANRI ÇEZASI MI, KUL HATASI MI?
»  O TARAF’IN MİT’TEN BURS ALAN YAZARI KİM?
»  TÜRKİYE ESAS İÇTEN YIKILMAYA ÇALIŞILIYOR
»  
»  TAYLANT KRALİÇESİ GÖSTERİCİNİN CENAZESİNE KATILDI
»  TÜRK HEYYET BARZANİ'YLE GÖRÜŞECEK
»  İŞTE DİYARBAKIR'DA POLİSLERİ ŞEHİT EDEN SİLAHLAR
»  MHP'DEN ERDOĞAN'A: HADDİNİ BİL..!
»  UNAKITANLAR DARPANE GİBİ PARA BASACAK
»  İLSEVER'İN AMELİYATI BAŞARILI GEÇTİ
»  SARIGÜL'E ŞOK SUÇLAMA
»  EMNİYET, ÖNLEMİ SALDIRIDAN SONRA ALDI
»  MARMARA BÖLGESİNİ SOYAN BİRİ POLİS 45 KİŞİLİK ÇETE
»  "BARZANİ'NİN TÜRKİYE'YE DAVETİ SÖZ KONUSU DEĞİL"
»  "ADNAN HOCACILAR" ARTIK OKULLARDA
»  AKP'NİN BÜYÜK İKRAMİYESİ HEP ONLARA
»  GENÇ'TEN FIRAT'A: İSTİFA ET
»  BAKANLAR KURULU, ARTIK 15 GÜN'DE BİR TOPLANACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.