Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1406
EURO
38,0462
IMKB
10.093,000
ALTIN
2.891,020
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MHP: BARZANİ'YE GÖZDAĞI VERİLSİN
MHP: BARZANİ YE GÖZDAĞI VERİLSİN
 
MHP Ankara Milletvekili Ahmet Deniz Bölükbaşı, Barzani'nin PKK terör örgütüne destek vermeye devam ettiğini belirterek, bu desteğin devamı halinde Barzani ve peşmergelerinin askeri operasyonun hedefi olacakları yönünde uyarılması gerektiğini kaydetti.
 
8.10.2008 - 19:55
Bölükbaşı, "Bu konuda inandırıcı ve caydırıcı olabilmek için Kuzey Irak yönetimine meşruiyet kazandıracak hareketlerden kaçınılmalı, Barzani ile resmi diyalog sürecine girilmemelidir" dedi.
TBMM Genel Kurulu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine sınır ötesi operasyon yapmasına imkan vermek amacıyla hükümete verilen yetkinin süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresinin görüşmelerini sürdürüyor. Tezkerenin görüşmeleri sırasında CHP Grubu adına konuşan İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, terörle mücadele kavramını hükümetin teröristle mücadele olarak kavramasından kaynaklanan bir zaaf oluştuğunu öne sürerek, "Ağacın dallarını kesersiniz, sonra daha gür bir şekilde
çıkar. Teröristle mücadele, terörle mücadelenin sadece bir boyutudur. Hükümet 6 yıldır terörle mücadelede kapsamlı bir yaklaşım ortaya koyamamıştır" dedi. Elekdağ, TBMM üyelerini namus ve şeref sözlerini yerine getirmeye ve PKK canilerinin Aktütün saldırısını ortak deklarasyonla kınamaya davet etti.
MHP Grubu adına konuşan Ankara Milletvekili Ahmet Deniz Bölükbaşı da, Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Lideri Mesut Barzani'nin PKK'ya desteğinin devam ettiğini belirterek, PKK'ya Avrupa kaynaklı para akışının Erbil üzerinden yapıldığını, yaralı teröristlerin tedavisinin Barzani kontrolündeki hastanelerde yapıldığını, Kandil'e giden yolların müştereken kullanıldığını, Habur Sınır Kapısı'ndan geçen araçlardan alınan paraların PKK'yı gittiğini anlattı. Irak'ın kuzeyinde otorite boşluğu olduğu, bu bölgenin
insansız ve denetimsiz olduğu söylemlerinin Barzani'nin PKK'ya destek verdiği gerçeğini ortadan kaldırmayacağını vurgulayan Bölükbaşı, Barzani'nin PKK'yı hala terör örgütü olarak kabul etmediğine dikkat çekti. AK Parti hükümetinin tehdidin tüm unsurlarını kapsamayan, siyasi ve ekonomik ayakları topal bir strateji belirlediğini öne süren Bölükbaşı, Barzani ve peşmergelerinin Türkiye'nin maruz kaldığı terör saldırılarından doğrudan sorumlu olduklarını ancak bu unsurlara karşı hiçbir ekonomik ve siyasi tedbir
alınmadığını kaydetti. PKK'nın tasfiyesi için Türkiye ile gerçek anlamda işbirliğine yanaşmayan ABD'nin Türkiye'ye verdiği desteğin istihbarat paylaşımında ise sınırlı kaldığını dile getiren Bölükbaşı şöyle konuştu:
"Bunun terör örgütünün bölgeden sökülüp atılmasında yeterli olmayacağı açıktır. Türkiye dış destekli terörle mücadelede bir yol ayrımındadır. Hükümetten beklenen gerçekçi bir muhasebe yaparak, izlediği siyaseti bütün unsurlarıyla gözden geçirmesidir. Barzani ve peşmergeleri askeri operasyonun hedefi olacağı yönünde uyarılmalıdır. Buna rağmen vazgeçmezse bu bedel fiilen ödetilir. Bu konuda inandırıcı ve caydırıcı olabilmek için Kuzey Irak yönetimine meşruiyet kazandıracak hareketlerden kaçınılmalı,
Barzani ile resmi diyalog sürecine girilmemelidir. ABD ile yeni bir işbirliği zemini, Kuzey Irak'a sonuç alınacak biçimde müdahale için de önemlidir. Geniş çaplı bir harekatla kara unsurlarının geçici bir süre için konuşlandırılması gerekmektedir."
DTP adına konuşan Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ise, Kürt sorunun Türkiye'nin bir iç sorunu olduğunu belirtti. Demokratik sistemde meclislerin bu sorunları çözmek için bulunduğunu ifade eden Kurtulan, görmezlikten gelmenin meclislerin işlevsizliğinin sonucu olduğunu söyledi. Türkiye'de yapılması gereken şeyin tezkere çıkarmak değil ulus devletin demokratikleşmesi için yeni bir çalışma başlatmak olduğunu ifade eden Kurtulan, şunları söyledi:
"Türkiye'de Kürtlerin de varolduğu gerçeği kabul edilerek, Kürtlere yaşam hakkı tanınmalıdır. Kürtler, üniter devlet yapısını ortadan kaldıracak bir tehdit olarak görülmemelidir."
Tezkereye hayır diyeceklerini ifade eden Kurtulan, tüm milletvekillerinin de Türkiye'yi kan bataklığına çevirecek olan bu yöntemi onaylamayacağını umduklarını söyledi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


OLAY YERİNDE PATLAMAMIŞ EL BOMSASI BULUNDU

DİYARBAKIR'DA ŞEHİT SAYISI 5'E ÇIKTI

MECLİS TEZKERE KARARINI KABUL ETTİ
»  TEZKERE'YE REKOR OY
»  DİYARBAKIR SALDIRISI'NDA İKİ ŞEHİT
»  DİCLE'DE ÇATIŞMA: BİR ŞEHİT
»  O DA KARAKOL, BU DA KARAKOL
»  DİYARBAKIR'DA POLİS OKULU SERVİS ARACINA SALDIRI
»  ABD'DEN DALGA GEÇER GİBİ AKTÜTÜN YANITI
»  İŞTE O İMHA EDİLEN HAİNLERİN KİMLİKLERİ
»  CHP'Lİ ÜYELERDEN "2'NCİ AKMAN HAREKATI"
»  AKP'Lİ VEKİLİN ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK
»  GÜL:'YETKİ SADECE HEDEF NOKTALAR İÇİN KULLANILIR'
»  BUGÜN SEÇİM OLSA NE OLUR?
»  VE TEZKERE, TBMM'DE
»  TEZKERE, KAMER GENÇ’İ HASTA YATAĞINDAN KALDIRDI
»  İŞTE SAADET'İN YENİ GELEN BAŞKAN ADAYI
»  CEP TELEFONU, DİREKSİYONU KİLİTLİYOR MU?
»  AKTÜTÜN'DE İNANILMAZ İDDİA
»  KARAKOL PARASINI UNAKITAN VERMEDİ!
»  ERDOĞAN, TAMPON BÖLGE İÇİN NE DEDİ?
»  TEZKERE'YE BİR DTP, BİR DE ÖDP KARŞI!
»  BAYKAL VE BAŞBUĞ, 1,5 SAAT TERÖR KONUŞTU
»  ŞENER'DEN HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİLER
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.