Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,6146
EURO
39,7985
IMKB
10.713,000
ALTIN
3.463,890
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MHP'Lİ BAŞKAN'IN İLK İCRAATI HEYKEL YIKMAK OLDU
MHP Lİ BAŞKAN IN İLK İCRAATI HEYKEL YIKMAK OLDU
 
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde eski belediye başkanı Hasan Şeker tarafından heykeltıraş Zafer Sarı'ya yaptırılan çıplak bir kadını belinden tutup havaya kaldıran erkek figürünün tasvir edildiği metal heykel, yeni başkan MHP'li Mustafa Gül tarafından kaldırıldı. Gül, “Heykel turistler ve vatandaşlar tarafından kabul görmedi. İstenileni yaptık” dedi.
 
2.4.2009 - 22:05

Kemer'de yeni belediye başkanı MHP'li Mustafa Gül'ün ilk icraatı, 2004 yılında CHP'den seçilip daha sonra AKP'ye geçen eski başkan Hasan Şeker tarafından yaptırılan ‘Aşk heykeli’ni kaldırmak oldu. Sanatçı Zafer Sarı tarafından yapılan ve 2007 yılında ilçe merkezindeki kavşağa yerleştirilen heykel, Kemer Belediyesi işçileri tarafından kaidesinden vinç yardımıyla sökülerek Belediye'nin Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait depoya kaldırıldı.

MHP'Lİ BAŞKAN AŞK HEYKELİNİ KALDIRDI

Heykelin sökülmesini izleyen kalabalıktan bazıları heykelin kaldırılmasını desteklerken, bazıları olayı protesto etti. Rus turist Boris Stratov, “1994 yılından beri Kemer'de tatil yapıyorum. Burada Türk kültürünü yansıtan bir heykel olmalı. Böyle bir heykeli ben Kemer'e yakıştıramıyorum” dedi. Yusuf Saydam adlı kişi ise heykelin kaldırılmasına tepki göstererek, “Bu sanata yapılan bir saygısızlıktır. Nasıl bu heykeli kaldırırsınız?” dedi.

Heykeli yapan Zafer Sarı, telif hakları yasası gereğince savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün kendisine sorarak bu heykeli kaldırabileceğini kaydeden Sarı, “Bana göre bu yaşanan ikinci Melih Gökçek vakasıdır. Melih Gökçek'in söktürdüğü heykel 11 yıl sonra Ankara'da yerine konulmuştu. Bu da benzer bir örnektir. Söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum” dedi.

Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, heykelin yerleştirildiği gün de tepki gösterdiğini hatırlatarak, “Kemer'in yerli halkı ve tatil yapan turistler heykelin kaldırılmasını talep ettiler. Heykel turistlerce ve vatandaşlarca kabul görmedi. Biz de istenileni yaptık. Oraya turizme faydalı bir yapı inşa edeceğiz” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İNTERNET AŞIKLARININ YÜZDE 58'İ KANDIRIYOR

MUSTAFA ÖZBEK YENİDEN BAŞKAN OLMAYACAK

OBAMA NEDEN ATATÜRK OLDU?
»  OBAMA'NIN UÇAĞINA ÖZEL YAKIT
»  ŞAİBELİ 2 SEÇİM
»  EN ZARARLI CEP TELEFONU HANGİSİ?
»  BİLGİSAYAR KULLANANLAR BUNU MUTLAKA OKUSUN!
»  EN SEKSİ ÖĞRETMENİ AİLESİ YAKTI
»  İNTİKAM İÇİN KOCA KÖYÜ YAKTILAR
»  CEP'TE BEDAVA DÖNEMİ BAŞLADI
»  DİSK: AKP EMEKÇİLERDEN YÜZDE 13 OY KAYBETTİ
»  BAKKAL AMCA İKİNCİ VERESİYE DEFTERİNİ AÇTI!
»  TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN YORUMCUSU
»  TÜRK ÖĞRENCİNİN MÜTHİŞ BULUŞU
»  TÜRKİYE'DE BİN 631 SİTEYE GİRMEK YASAK
»  EŞİNE KIZDI HARAKİRİ YAPTI
»  KENAN EVREN YİNE GATA'DA
»  YAZICIOĞLU'NUN KIZI KONUŞTU...
»  SAATLERİNİZİ İLERİ ALMAYI UNUTMAYIN!
»  DEMİREL ÇİFTİ OY KULLANAMIYOR!
»  GOOGLE, 200 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARACAK
»  İŞE UÇAKLA GİDİP GELEN HIRSIZLAR KRALİÇESİ
»  SGK'DAN DİŞ TEDAVİSİ MÜJDESİ!
»  BİR YASTIKTA KOCAMANIN MATEMATİKSEL FORMÜLÜ BULUNDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.