Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MHP'Lİ VURAL'DAN AKP'YE AĞIR SÖZLER
MHP Lİ VURAL DAN AKP YE AĞIR SÖZLER
 
-MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Deniz Feneri davasından çıkan sonucu “üzüncü verici” olarak değerlendiren Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün’ün sözlerini “esef verici” olarak değerlendirdi.
 
17.9.2008 - 16:55
 Vural, “AKP'nin üzüntü duyması gereken konu, 'vatandaşların birikimlerini hortumlayanlar konusunda neden Türkiye'de soruşturma yapılmaması' olmalıydı, bundan üzüntü duymalıydılar" diye konuştu. Vural, AKP’yi Deniz Feneri yolsuzluğunun üzerini örtmekle suçladı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Almanya’da sonuçlanan Deniz Feneri davasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Olayın hem hukuki hem de siyasi boyutunun olduğunu ifade eden Vural, dolandırıcılığın mahkeme kararıyla sabit olduğunu söyledi. Hükümetin Deniz Feneri davasına yaklaşımının ibret verici olduğunu, soruşturmaya konu olan yolsuzluğun üzerine gidilmesi yönünde kararlılık gösterilmediğini kaydeden Vural, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün’ün, “cezayı alanlar Türk vatandaşıdır, üzüntü verici bir durum” şeklindeki sözlerine de tepki gösterdi. Vural, “Bakan Şahin ve AKP’li Ergün’ün bundan üzüntü duyması esef vericidir. Asıl üzüntü duyulması gereken husus, vatandaşların yardım duygularının istismar edilmesidir. AKP'nin üzüntü duyması gereken konu, 'vatandaşların birikimlerini hortumlayanlar konusunda neden Türkiye'de soruşturma yapılmaması' olmalıydı, bundan üzüntü duymalıydılar. Türkiye’de neden soruşturma yapılmamış olmasından üzüntü duymalıydılar.”dedi.

-“ALMAN ELÇİYLE YAPILAN GÖRÜŞMENİN TUTANAKLARI AÇIKLANMALI”-
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in, davayla ilgili Alman Büyükelçi Cuntz ile görüşmelerini de eleştiren Vural, “bu kadar yakın ilgi ve alakanın sebebi insani olmaktan ötedir. Almanya’da görülen bugüne kadar kimlerin davasına bu kadar yakından ilgilendiler. Kim bu davayla ilgilenmenizi istedi, ilgi sebebiniz nedir? Böyle bir dolandırıcılığın tarafı mısınız?”diye konuştu. Vural, Başbakan ve Adalet Bakanı’ndan, Alman Büyükelçi’yle yaptıkları görüşmelerin tutanaklarının açıklanmasını istedi ve “doğruları açıklamaya çağırıyorum” dedi. Vural, Erdoğan ve Bakan Şahin’e “soruşturmayla yakından ilgilenmekle dolandırıcılığa bulaşmış kişilerin hükümetin koruması altında olduğu mesajı vermiş olmadınız mı?” diye seslendi.

Hükümetin olayla ilgili adaletin önünü açmaya değil kapatmaya çalıştığını savunan Oktay Vural Adalet Bakanı Şahin’in, konuyla ilgili soruşturma açıldığını söylemesine rağmen bu soruşturmanın olayı ortaya çıkarmak için değil geçiştirmek için açıldığını öne sürdü. Vural şunları söyledi:
“Böyle bir davanın asıl sonucu, bu konuda siyasi iktidarın bu yolsuzlukların üzerine gitme konusunda bir kararlılığının olmadığıdır. Hangi kurum olursa olsun olayın üzerine gitmenin, o kurumlara yönelik suçlamayı ortadan kaldıracağı düşünülmesi gerekirken, siyasi iktidar bunun üstünü örtmeye çalışmaktadır. Böyle bir konunun soruşturulması konusunda en büyük engel, siyasi iktidardır. İktidar böyle bir dolandırıcılığın uluslararası seviyede takipçiliğini yapmıştır. Hükümeti kime, nereye varırsa varsın, bu olayların üzerine gitmeye çağırıyorum. Kimsenin bu olayların üzerini örtmeye hakkı yok." (ANKA


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÜCRETLİ ÖĞRETMENİ MAKAMINDAN KOVUNCA...

FLAŞ.. SINIR BİRLİKLERİNDE İZİNLER İPTAL

BAŞBUĞ'DAN ERUYGUR'UN DURUMUNA YAKIN TAKİP
»  ERZİNCAN'DA DEPREM
»  BAŞBUĞ'DAN İLGİNÇ İSTEK:"BANA PAŞAM DEMEYİN"
»  BAKAN ŞAHİN, DENİZ FENERİ DAVASI YORUMU: 'ÜZÜCÜ'
»  MHP, KIZILCAHAMAM'DA KAMPA GİRECEK
»  ERUYGUR'UN SAĞLIĞI HAKKINDA SON DURUM
»  FLAŞ..FLAŞ.. DENİZ FENERİ DAVASINDA KARAR
»  ERUYGUR, DÜŞEREK BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ
»  ŞAMİL TAYYAR'DAN ORAY EĞİN'E AĞIR CEVAP
»  FLAŞ..FLAŞ.. ERUYGUR, HASTANEYE KALDIRILDI
»  15 BİN DOLAR'A KOLEJ'E DANIŞMANLIK YAPAN PAŞA!
»  İSTANBUL EMNİYETİNDE SÜRPRİZ ATAMALAR
»  CARLOS, PORTO'YA BEDEL
»  KANAL D, ESKİ DEFTERLERİ KARIŞTIRDI
»  AKP'Lİ VEKİL, CEP TELEFONU İLE BANKACININ BURNUNU KIRDI
»  CHP'DEN İSTANBUL İÇİN SÜRPRİZ ADAYLAR
»  BAĞIŞLARI İÇ ETTİK ÖZRÜ!
»  MSB DOĞRULADI,YARSAV .BAŞKANI GERÇEKTEN 'ÇÜRÜK'
»  GEMİ BATTI, ORTAYA BAŞKA İŞLER ÇIKTI
»  YANDAŞ MEDYA'YA OSMANLI TOKADI BAKANLIKTAN GELDİ
»  SÖZDE DEĞİL AMA ÖZDE PKK'LILAR
»  ABD BAŞIMIZA BÜYÜK BİR BELA DAHA SARIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.