Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MHP'NİN "ATAK PROJESİ" İDDALARINA YANIT
MHP NİN  ATAK PROJESİ  İDDALARINA YANIT
 
Milli Savunma Bakanlığı, Türk Taaruz ve Taktik Keşif Helikopteri (ATAK) Projesi ile ilgili olarak MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın usulsüzlük iddialarını “gerçek dışı ifadeler” olarak değerlendirdi.
 
1.7.2008 - 23:05

 Proje ile ilgili “suni tereddüt ortamı” yaratılmak istendiği kaydedilerek, “MHP Grup Başkanvekili ve iki milletvekili tarafından maksatlı kaynaklardan edinildiği anlaşılan bilgilerden türetilerek yapılan hatalı yorumlar endişe ve üzüntü ile izlenmiştir. Savunma sanayinin bu büyük atılımını engellemeye yönelik talihsiz girişim sonuçsuz kalacaktır” denildi.

Milli Savunma Bakanlığı, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ile Adana Milletvekili Kürşat Atılgan ve İzmir Milletvekili Kamil Erdal Sipahi'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacını karşılamak üzere açılan "ATAK" helikopter ihalesinde yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddialarına, yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Açıklamada, Şandır ve milletvekillerinin, maksatlı kaynaklardan bilgi edinerek hatalı yorumlarda bulunduğu ifade edilerek, “Yapılan yorumlarda kullanılan örneklerden de anlaşılabileceği üzere yetersiz bir teknolojik anlayışın ATAK Projesi gibi yüksek hedefleri olan bir projeyi kavramasını beklememiz mümkün olmamakla birlikte, bugüne kadar savunma sanayimizde gerçekleştirilen atılımları yürekten destekleyen kamuoyumuzda gereksiz bir tereddüt oluşmaması için projenin değişik aşamalarında paylaşılan hususların bir kez daha açıklanmasında fayda görülmüştür” denildi.

Türkiye'de ilk defa milli görev bilgisayarı ve yazılımları geliştirilen, Türkiye'ye ait aviyonik ve silah sistemleri entegre edilecek ve nihai üretimi TUSAŞ'ta olacak bir taarruz helikopteri projesinin belli zorluklar içermesinin kaçınılmaz olduğu vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Sayın milletvekilleri tarafından gündeme getirilen endişeleri ortadan kaldıracak tek yöntem helikopterin bütün dış bağımlılıkları ile birlikte ve sanayimizin hiçbir katılımı olmaksızın yurt dışından hazır olarak alımıdır. Bu yönde müteaddit teklifler geçtiğimiz 12 yıllık ihale sürecinde Türkiye'ye çeşitli kaynaklardan yapılmış ancak her defasında proje hedeflerinden vazgeçilmeyerek ATAK Projesi'nin yoluna kararlılıkla devam edilmiştir.”

Milletvekilleri tarafından “AR-GE'si Türkiye tarafından karşılanacak” sözleri ile eleştirilen çalışmaların 300'e yakın Türk mühendisi tarafından yapıldığı belirtilerek, mühendislerin üç yıl içinde gerçekleştirdiği proje kapsamında geliştirilen bir taarruz helikopteri üzerinde uçuş ve atış testlerinin başarı ile gerçekleştirildiği vurgulandı. Açıklamada, “Proje ile ilgili yaratılmak istenen suni tereddüt ortamı, ülkemiz savunma sanayinin bu büyük atılımını engellemeye yönelik talihsiz ve sonuçsuz kalacak bir girişimdir” denildi.

-“İHALE SONUÇLANDIRILDIĞINDA PRODİ HÜKÜMETİ GÖREVDEYDİ”

İhalenin İtalya Başbakanı Berlusconi'ye rüşvet olarak verildiği iddialarına ilişkin ise, ATAK ihalesinin sonuçlandırıldığı Mart 2007 ve sözleşmenin imzalandığı Eylül 2007 tarihlerinde Romano Prodi hükümetinin görevde olduğu belirtildi.

Açıklamada, ATAK Projesi'nde dünyanın en büyük üç helikopter firmasından biri olan ve ABD Başkanının helikopter ihalesini, ABD firmalarına karşı kazanan bir firma ile çalışılacağı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Agustawestland firması dünyanın en büyük savunma şirketlerinden olan Finmeccanica Grubuna bağlı olup, söz konusu gruba bağlı Alenia gibi dünya çapında başka şirketlerle de halen devam eden projelerimiz vardır. Toplam 20 milyar dolar dış ticaret hacmimiz olan İtalya ile güçlü siyasi ticari ilişkiler hükümetlerden bağımsız olarak gelişmektedir.”

Açıklamada, MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan tarafından konuya ilişkin verilen soru önergesinin iddia edilenin aksine 11 Nisan 2008 tarihinde yazılı olarak yanıtlandığı da belirtildi. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MUMCU: ERGENEKONDA AÇIK YARGILAMA SÜRECİ BAŞLASIN

GÖZALTINA ALINANLAR İSTANBUL'A GETİRİLDİ

AMERİKAN RÜYASI'NINDA SONUNA GELİNDİ
»  “ABD, CEMAATİN DE ERDOĞAN’IN DA İPİNİ ÇEKTİ!”
»  KARARI ÇIKTI. AYASOFYA CAMİ OLACAK
»  "ÇOK GİZLİ" 9 TELEFONUN SIRRI DA ÇÖZÜLECEK Mİ?
»  ŞAHİN: KAÇ KİŞİ GÖZ ALTINDA BİLMİYORUM
»  ATALAY: "CHP ÖZÜR DİLESİN"
»  ERGENEKON SAVCISINDAN DÜZELTME!
»  "BUNLAR HERKESİ SUSTURABİLECEKLERİNİ ZANNEDİYORLAR"
»  İŞTE GÖZ ALTILARA GELEN TEPKİLER
»  ERGENEKON'DA SON DURUM
»  CHP'NİN TELEKULAK ÖNERGESİ REDDEDİLDİ
»  ATO'YA SUİKAST SİLAHINI KİM KOYDU?
»  ERDOĞAN, BAŞBUĞ'A HABER VERDİ Mİ?
»  AYDIN DOĞAN'I DA ALACAKLAR
»  ÇÖMEZ İNGİLTERE'DE
»  SAVCI ZEKERİYA ÖZ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  TUVALETTEKİ SİLAHIN SIRRI
»  GENELKURMAY KÖSTEBEĞİ TABİB ASTEĞMEN ÇIKTI
»  ERDOĞAN'DAN VEKİLLERE, 'KONUŞMAYIN' UYARISI
»  POLİS, TURHAN ÇÖMEZ'İ ARIYOR İDDİASI
»  HURŞİT TOLON KONTROLDEN GEÇİRİLDİ
»  ERDOĞAN: "4 KİŞİ ARANIYOR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.