Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1352
EURO
38,0782
IMKB
9.891,000
ALTIN
2.917,000
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
NEWYORK TİMES:"PAPA ÖZÜR DİLESİN"
NEWYORK TİMES: PAPA ÖZÜR DİLESİN
 
Papa'nın İslam ile ilgili sözlerininin yarattığı tepki büyüyor. ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times, Papa'ya özür dileme çağrısında bulundu. İranlı Büyük Ayetullah Erdebili ise Papa'nın yaptığı konuşmayla 'fitne ateşini yaktığını' söyledi.
 
16.9.2006 - 13:20

Papa'nın sözlerini, 'tehlikeli ve trajik' olarak değerlendiren New York Times'ın yayımladığı baş makalede, 'Papa'nın, Hristiyanlarla Müslümanlar arasında ilk kez nifak tohumu atmadığı' belirtildi. Yazıda, Papa'nın Vatikan'da yüksek düzeyde bir yetkili olduğu 2004 yılında da Türkiye'yi kastederek, 'bu Müslüman ülkenin Avrupa ile daimi bir muhalefet içinde olduğunu' söyleyip Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıktığı da hatırlatıldı.

Baş makalede, 'Dünya bütün papaların sözlerini dikkatle dinlemektedir. Kasten ya da istemeden acı verilmesi trajik olduğu gibi, tehlikelidir. Papa, ikna edici ve samimi biçimde özür dilemeli ve böylece kelimelerin bir şeyleri yatıştırabileceğini de göstermelidir' ifadesi kullanıldı.

İRANLI BÜYÜK AYETULLAH ERDEBİLİ: PAPA, FİTNE ATEŞİNİ YAKTI

İranlı Büyük Ayetullah Kazım Musevi Erdebili, Papa 16. Benediktus'un yaptığı konuşmayla 'fitne ateşini yaktığını' söyledi. Büyük Ayetullah Erdebili, Papa'nın İslamiyet ve Hz. Muhammed'e ilişkin sözlerini kınadı ve Papa'dan sözlerini geri almasını istedi.

Erdebili, 'Papa, özür dileyerek Müslümanların zedelenen duygularını tamir edebilir ve yanan fitne ateşini de söndürebilir. Eğer bu ateş söndürülmezse gün geçtikçe büyür ve insanoğlu büyük savaşlara tanık olabilir' diye konuştu.

'İlahi dinler arasına fitne sokmak ve insanlar arasına kin tohumları ekmek yeni bir hadise değil' diyen Erdebili, asırlardan beri benzer sözler söylendiğini, ancak Hristiyanların dini temsilcisi Papa'nın bu açıklamaları yapmasının çok üzüntü verici olduğunu belirtti. Büyük Ayetullah Erdebili, 'Bu açıklamalar, kasıtlı veya kasıtsız yapılsın, terörizm bahanesiyle kendi şeytani çıkar ve hedefleri peşinde koşan büyük güçlere yarıyor' dedi. Haçlı seferleri sırasında binlerce insanın ve İspanya'da yaşayan Müslümanların katledildiğini hatırlatan Erdebili, bu cinayetlerin Hz. İsa'nın dinine mal edilip edilemeyeceğini sordu.

BATI ŞERİA'DA İKİ KİLİSEYE MOLOTOFKOKTEYLLERİ ATILDI

Papa 16. Benediktus'un İslamiyet'i şiddet yanlısı gösteren yorumunun ardından başlayan tepki ve şiddet olaylarına, Batı Şeria'da bu sabah iki kiliseye molotofkokteyli atılması eklendi. Batı Şeria'nın Nablus kentinde molotofkokteyllerinin atıldığı kiliselerden biri olan Anglikan kilisesinin papazı Yousef, kilisenin dış duvarına birkaç molotofkokteyli atıldığını söyledi.

Görgü tanıkları, Anglikan kilisesinin yanı sıra Katolik kilisesinin duvarları ve camlarının da molotofkokteyllerinin hedefi olduğunu söyledi. Bu arada Associated Press (AP) ajansını arayan ve kendilerini 'Monoteizmin Aslanları' diye adlandıran bir grup saldırıları üstlendi. Grup, saldırıların Papa'nın sözleri üzerine düzenlendiğini belirtti.

PAPA'NIN İSLAM İLE İLGİLİ SÖZLERİNE TEPKİLER

Sünnilerin en yüksek otoritesi kabul edilen El Ezher Şeyhi Muhammed Seyid Tantavi, Papa'nın İslami le ilgili sözlerinin, İslam hakkında bilgisiz olduğunu gösterdiğini söyledi. Tantavi, yazılı açıklama yaparak, Papa'nın sözlerine kızdığını, ancak bu sözlerin İslam hakkında açık bir cehaleti ortaya koyduğunu ifade etti. Tantavi, 'Papa'nın sözleri, İslam ile hiçbir alakası olmayan şeyleri bu dine atfediyor ve dünyada medeniyetler ve dinler arasındaki diyalogun güçlendirilmesine katkıda bulunmuyor' ifadesini kullandı.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANNAN'DAN CASTRO'YA ÖVGÜ

BÜYÜK YALANCI BUSH GENERALLERİNE TOZ KONDURMADI

ABD İLE RUSYA ARASINDA ARTIK ASKERİ PLÜTONYUMUN İMHASI ANLAŞMASI
»  BUSH'A ACI SÜRPRİZ
»  CONDİ'NİN AŞKI KOMŞUSU ÇIKTI!
»  ABD SENATOSU BUSH'U DİNLEMEDİ
»   PAPA'NIN DEVİRDİĞİ ÇAMI VATİKAN KURTARMAYA ÇALIŞTI
»  AMERİKA'DA ALKOLİKLER DAHA ÇOK KAZANIYOR
»  RUS MİLLETVEKİLİ, 'MADONNA'YI UZAYA GÖNDERELİM"DEDİ
»  PAPA, MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLEDİ!
»  KOLOMBİYALI KADINLARDAN 'YA SİLAH, YA SEKS'DAYATMASI
»  KANADA'DA KOLEJ'DE DEHŞET, 12 YARALI
»  CHAVEZ, EKİBİNE VİZE VERMEYEN ABD'YE FENA BOZULDU
»  ORTADOĞU SAVAŞI İSA'YI ÇAĞIRMAK İÇİN ÇIKARTILMIŞ
»  IRAKTA BİR TÜRK ŞOFÖR KAÇIRILDI
»  ÖĞRETMENLER ÇIRILÇIPLAK!
»  KİSSİNGER'DEN BUSH YÖNETİMİNE HAYATİ UYARI
»  HOLLANDA'DA ŞERİAT İSTEYEN BAKAN
»  HOLLANDA'DAN ŞERİAT SESLERİ YÜKSELİYOR
»  SAĞ TERÖRİST KALMADI
»  AKPM'DE İSRAİL'E IRAK PROTESTOSU
»  İSRAİL ORDUSU İLK KURBANINI VERDİ!
»  ÇİN, LÜBNAN'A ASKER GÖNDERİYOR
»  YEMEN'DE MİTİNG İZDİHAMI, 50 ÖLÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.