Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2635
EURO
37,4031
IMKB
8.741,000
ALTIN
2.923,490
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
OPERASYONA AKP'Lİ VEKİL NEDEN KARŞI ÇIKIYOR?
OPERASYONA  AKP Lİ VEKİL NEDEN KARŞI ÇIKIYOR?
 
TSK'nın sınırötesi Operasyonuna karşı çıkan AKP Diyarbakır milletvekili Aliİhsan Aslan'ın aniden karşı çıkışının nedeni ne? İşte o neden...!
 
11.10.2007 - 09:51

19 Nisan 2005 Salı günkü TALAT ATİLLA'NIN GÜNEŞ GAZETESİNDEKİ YAZISI:

Uçakta kaçak yolcu mu var?..

Başbakan Erdoğan'a yurtdışı ziyaretlerinde eşlik eden resmi heyetin listesi artık neredeyse kesinleşti. Üç aşağı beş yukarı, Erdoğan’a genelde aynı özel kalem görevlileri ve danışmanlar eşlik ediyor. Korumalar ile milletvekillerinin kimliği gidilen ülkeye ve sıraya göre değişebiliyor.

Erdoğan'ın bütün seyahatlerinde adı protokol listesinden hiç düşmeyen birisi var:

Ali İhsan Aslan...

Ancak Ali İhsan Aslan'ın kim olduğunu bilen yok!

Başbakan Erdoğan’a gelen tehditlerin artması üzerine, heyette yer alan herkes tek tek gözden geçirilir ama, ismi protokolün üst sıralarında yer alan Ali İhsan Aslan'ın kim olduğunu hiç kimse çıkaramaz..

Başbakan Erdoğan’ın uçağında kaçak yolcu olduğu şüphesi iyice artar.

Gerçek sonradan anlaşılır...

Ali İhsan Aslan, Başbakan Erdoğan'ın özel danışmanı Mücahit Aslan'dan başkası değildir.

Kamuoyunda Mücahit Aslan olarak tanınan Erdoğan’ın danışmanının gerçek isminin, Ali İhsan Aslan olduğu böylece ortaya çıkar...

VE İŞTE ASIL KARŞI ÇIKIŞININ NEDENİ

 AKP'li İhsan Aslan:"Ben Kürdistanlıyım"
 BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın Güneydoğu politikalarını yönlendirdiği bilinen AKP Diyarbakır Milletvekili M. İhsan Arslan'ın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni "Kürdistan" olarak nitelediği ortaya çıktı.
 Temelde devlet düşmanlığı
 AKP Meclis Grubu'nda ve hükümette dört danışmanı tarafından yanlış yönlendirilmekle suçlanan Başbakan Erdoğan'ın ABD'de Başkanlık Sarayı'na rahatlıkla girip-çıkabilen gayri resmidanışmanı, belediye müteahhidi danışmanı Mücahit Arslan'ın da babası olan AKP Diyarbakır Milletvekili M. İhsan Arslan'ın, 1991 yılında Musa Anter, Ömer Vehbi Hatipoğlu, İsmail Beşikçi, Hüseyin Okçu, Azad Germiyani, Ali Bulaç gibi isimlerle Güneydoğu meselesi ile ilgili sorulara verdiği cevapların toplandığı "Kürd Soruşturması" isimli kitaptaki görüşlerinin temeli devlet düşmanlığına oturuyor.
 Devletin, Güneydoğu politikasının yanlış olduğunu, devletin Kürtler'i ezdiği, baskı yaptığı gibi iddiaları ortaya atan AKP'li milletvekili, doğum yeri olan Batman'ın Sason İlçesi'ni "Kürdistan" toprağı olarak nitelerken, PKK'lı teröristlere "gerilla" diyor, PKK'nın vahşetlerini ise "Ulusal Kurtuluş Savaşı" olarak değerlendiriyor.
 PKK ALKIŞLANMALIYMIŞ!
 Arslan, PKK'nın eylemlerinin "alkışlanacak bir başkaldırı" olduğunu iddia ederken, AKP'li milletvekili, Misak-ı Milli sınırlarının da "hiçbir şeyi ifade etmediği" görüşünü savunuyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, "70 yıldır Kürtler'i ezdiğini" ileri süren AKP'li milletvekili M. İhsan Arslan, devletin Kürtler'e haksızlık yaptığını, Kürtler'in istediği tüm hakların da verilmesinin şart olduğunu belirtirken, meselenin tek çözümünün Türkiye'nin tamamında uygulanacak "Eyalet Sistemi" olduğunu düşündüğünü söylüyor. İşte Güneydoğu Anadolu Bölgemizi "Kürdistan" toprağı olarak ilan eden AKP Milletvekili ve Başbakan'ın akıl hocalarından M. İhsan Arslan'ın görüşlerinden bazı satır başları:
 - İster TC'nin zulmünden, devletin teröründen bahsedelim, ister PKK'nın Kurtuluş Mücadelesi'ne dönüşen eylemleri yahut sivillere yönelik katliamlardan bahsedelim, ister bu gelişmeler karşısında bölgede Müslümanlar'ın takınması gereken tavrın ne olması gerektiğinden, netice değişmiyor...
 - İğneyi kendinize, sonra çuvaldızı karşınızdakine batırın. Bu inkarcı ve kanlı politikalar karşısında siz olsaydınız ne yapardınız? Son İslam devletini, hilafet makamını ve onun müesseselerini hangi sebeple olursa olsun ortadan kaldıran ve yegane politikası İslam'a düşmanlık ve onu yok etme esası üzerine kurulan bir zihniyet ve otoriteye karşı girişilen tüm isyan ve baş kaldırıları alkışlamak gerekir.
 - Mücadelenin ilk günlerinde bir köye gece gizli gidebilen gerilla timleri, artık gündüzleri gitme imkanı bulmuştur...
 - Zulme karşı verdiği mücadele sonunda halkın mazlumiyeti yanında ve onun yegane koruyucu ve destekçisi konumuna giren gerilla hareketi, bu imajı ile bölge halkının gözünde muteber bir kişiliğe sahip olmuştur.
 - Başlangıçta silahlı mücadele ile şiddet uygulayan devlet arasında bocalayan halk, daha sonra ulusal kurtuluş mücadelesi verdiği kabul edilen PKK hareketi yanında yer almaya başladı.
 - Çeşitli iç ve dış mahfillerin hesap ve senaryosu sonucu HEP Temsilcileri SHP bünyesinde parlamentoya girme fırsatı elde etti. Bu Kürd milletvekilleri de parlamentoyu ulusal mücadele için bir cephe yapmaktan geri kalmadılar.
 - Devlet geçen 70 yıl boyunca Kürdler'e haksızlık yapıldığını açıkça itiraf ederek Kürdler'in sosyal ve siyasal yaşamda kendilerini ifade etmelerine imkan tanınmalıdır...
 - Anayasa başta olmak üzere mevcut yasalarda gerekli düzenleme ve değiştirmeler yapılarak yasal engeller kaldırılmalıdır.
 - Askeri önlemlerin çare olmayacağı düşüncesinden hareketle bölgedeki tüm ilave askeri birlikler geri çekilmeli, Özel tim ve koruculuk sistemi kaldırılmalıdır.
 - Ve son olarak Özal ile aynı öneride bulunmanın sıkıntısını duymakla birlikte, kısa vadede alınması gerekli yegane önlemin (aynı zamanda yegane çözümün) Türkiye'nin tamamına uygulanacak yeni bir "EYALET SİSTEMİ" olduğunu hatırlatmak isterim.
 "BENİM VATANIM KÜRDİSTAN"
 AKP Diyarbakır Milletvekili M. İhsan Arslan'ın, Kürd Soruşturması isimli kitaptaki, hakaret içeren sözlerinden bazıları da şunlar:
 - Kemalist, laik ve demokratik ilkeler, TC Anayasası'nın ilk ve temel ilkeleri, Türkiye'de yaşayan herkese zorla dayatılmaktadır. Yani Türkiye'de varolan herkes, bu ilkelere iman etmek ve yaşamının her safhasında ona uygun amel etmek zorundadır. Meclis'i tamamı değil, halkın tamamı istese bile bu ilkelerin değiştirilmesi talebinde bulunulamaz...
 - Yapmaya çalıştığım izah çerçevesinde, doğduğum yer olması itibariyle Kürdistan vatanımdır. Halen yaşamakta olduğum yer itibariyle de Türkiye vatanım durumundadır. Ayrıca Ay ve Merih'te değil de dünya coğrafyasında yaşıyor olmam nedeniyle de dünya vatanımdır...
 - Şuraya gelmek istiyorum. Müslümanların vatanı neresi ise orayı korumak, orayı kurtarmak ve vatan diye orasını isimlendirmek gerekir. Bu manada Türkiye coğrafyasının Misak-ı Milli ile çizilen sınırları hiçbir anlam ifade etmemektedir.. kaynak.heddam
  27.09.2006



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


VATAN GAZETESİ'NE GÖRE OPERASYON ŞÖYLE YAPILACAK

AKP'Lİ VEKİL'DEN İLGİNÇ UYARI

İNGİLİZ BAKAN MEHMET ŞİMŞEK NE YAPACAK?
»  GABAR'DA OPERASYON HIZ KESMİYOR
»  FİKRET OTYAM BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ
»  " HATAYI DÜZELTMEDE AMERİKALILARA GÖREV DÜŞMEKTE"
»  DİASPORA NEYİN PEŞİNDE
»  ''PROFOSYONEL OLMAYAN ASKER, TERÖRLE MÜCADELE EDEMEZ''
»  KÜBRA GÜL'ÜN DÜĞÜNÜNÜN FATURASI 107 BİN YTL
»  ERMENİ TASARISI OTURUMU SÜRÜYOR
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN CNN TÜRK'ÜN CANLI YAYININDA
»  ABD'DEN SINIR ÖTESİ AÇIKLAMASI
»  ERDOĞAN'DAN İÇİŞLERİ BAKANI'NA BAŞSAĞLIĞI MESAJI
»  ''SEÇİLEMEZSEM İNTİHAR EDECEĞİM''
»  ''TEZKERE YARIN MECLİS'TE''
»  DİYARBAKIR'DA POLİS ARACINA BOMBALI SALDIRI
»  GÜL FORMULÜ MECLİS'TEN GEÇTİ
»  PROFOSYONEL ORDU'YA 15 BİN BAŞVURU
»   "HALK OYLAMASINDA GÜL’Ü GEÇERİM"
»  CHP, TEZKEREYE DESTEK İÇİN DOYURUCU BİLGİ İSTİYOR
»  ANKARA BU DÜĞÜNDE BULUŞACAK
»  ŞEHİT VERİLİRKEN BORSA YÜKSELİYOR!
»  SEDAT PEKER, KARİZMAYI FENA ÇİZDİRDİ
»  KURTLAR VADİSİ'NİN BU BÖLÜMÜ OLAY YARATACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.