Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ORDU ÇOK RAHATSIZ!
ORDU ÇOK RAHATSIZ!
 
Org. Büyükanıt, “Siz her şey konuşulur ama her şey her zaman söylenmez, dersiniz. Bugün söylenecek neler var?” sorusuna bakın ne cevap verdi!
 
5.1.2008 - 19:45

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyonda, sıkıntısını açığa vurdu.

Mİllİyet yazarı Fikret Bila, köşesinde o diyaloğu şöyle yazdı: “... Org. Büyükanıt, ” Siz her şey konuşulur ama her şey her zaman söylenmez, dersiniz. Bugün söylenecek neler var? “ denilmesi üzerine: ” Fenerbahçe “ diyerek, şakayla karşılık verdi. ” Boğazımıza kadar doluyuz ama dediğim gibi her şey her zaman söylenmez “ demekle yetindi.

Boğazımıza kadar doluyuz
Org. Büyükanıt, “Siz her şey konuşulur ama her şey her zaman söylenmez, dersiniz. Bugün söylenecek neler var?” sorusuna bu cevabı verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önceki gün Çankaya Köşk’ünde, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat onuruna verdiği öğle yemeğinde ilginç diyaloglar yaşandı. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın sözleri uzun süre tartışılacağa benziyor.

Her şey her zaman söylenmez
Org. Büyükanıt, yemekte gazetecilerin “Siz her şey konuşulur ama her şey her zaman söylenmez, dersiniz. Bugün söylenecek neler var?” sorusuna, “Boğazımıza kadar doluyuz ama dediğim gibi her şey her zaman söylenmez” cevabını verdi. Milliyet yazarı Fikret Bila, dünkü köşesinde Orgeneral Büyükanıt’ın sıkıntısını açığa vuran sözlerine yer verdi.  “Köşk sohbetleri” başlıklı yazısında Fikret Bila şunları yazdı: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat onuruna dün Çankaya Köşkü’nde bir öğle yemeği verdi.10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde resmi davet almayan Talat’a, Gül’ün davetinde (A) tipi protokol uygulandı. Şeref kıtasıyla karşılandı, top atışı yapıldı ve Camlı Köşk’te konuk edildi. Cumhurbaşkanı Gül’ün, Köşk’teki yemeklere basını daveti de yavaş yavaş şekilleniyor. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, birkaç istisna dışında bütün basını davet ederdi. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bir süre benzer bir yöntem izledikten sonra, resmi yemeklere gazetecileri daveti, davet listesinden çıkarmıştı.11. Cumhurbaşkanı Gül ise farklı bir yöntem izliyor. Gül, her defasında farklı birkaç basın mensubu davet ediyor. Gül, dış gezilerde uçağına yaptığı davetlerde benzer bir yöntem izliyor.

Büyükelçilerin ilgisi
Gül’ün Talat onuruna verdiği yemekte dikkat çeken bir yön, KKTC’yi tanımamakla birlikte davete katılan büyükelçilerin fazlalığıydı. Sekiz büyükelçi ve dört maslahatgüzar Köşk’teydi. Bazı Türk cumhuriyetleriyle birlikte, İKÖ üyesi ülkelerin büyükelçileri davete katılmışlardı.Bu söylemin Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt tarafından da paylaşıldığını söyleyebiliriz.Org. Büyükanıt, basın mensuplarıyla yaptığı kısa sohbette, Kıbrıs’la ilgili sorulara yanıt verirken, “Yakında KKTC’ye gideceğim. Şu kadarını söyleyeyim, Kıbrıs Türküne haksızlık yapılıyor” dedi.

7 aylık Fenerli torun
Org. Büyükanıt, konuşmak istemediği zaman Fenerbahçe’den veya torunundan söz eder. Gazetecilerin sorularını savuşturmak için dün de kısa yanıtlarla aynı yöntemi kullandı. Org. Büyükanıt, “Operasyonlarda ABD işbirliğinden memnun musunuz?” sorusuna “Her işbirliği iyidir” karşılığını verdi. Sınır ötesi hava operasyonlarıyla ilgili soruyu, “Operasyonlar iyi gidiyor, memnunuz” diye yanıtlayan Org. Büyükanıt, “Siz her şey konuşulur ama her şey her zaman söylenmez, dersiniz. Bugün söylenecek neler var?” denilmesi üzerine: “Fenerbahçe” diyerek, şakayla karşılık verdi. “Boğazımıza kadar doluyuz ama dediğim gibi her şey her zaman söylenmez” demekle yetindi.

Haber: Macit SOYDAN



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"AKP DERHAL BU SİNSİ PLANINDAN VAZ GEÇMELİ"

YUNAN UÇAKLARINDAN TÜRK F-16'LARA TACİZ

TBMM BAŞKANI TOPTAN'I FEVKALADE ÜZEN YAYINLAR!
»  DIŞİŞLERİ, TATORT İÇİN ÖZÜR İSTEDİ
»  "HEDEF, ASLINDA SADECE DİYARBAKIR DEĞİLDİR"
»  UTANMAZ YÜZLERİNİ GÖSTERDİLER
»  ERDOĞAN: MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ
»  YARALANAN ASKERLER SALDIRIYI ANLATTI..
»  ZAMAN GAZETESİ YALAN HABER Mİ ÜRETİYOR?
»  TBMM BAŞKANI TOPTAN'IN TBMM'DEKİ TABURU TAŞIMA PLANI
»  BAYKAL DA DİYARBAKIR'A GİDİYOR
»  BÜYÜKANIT DİYARBAKIR'DA, OLAY YERİNDE
»  MECLİS'TE BABADAN OĞUL'A KADRO DÖNEMİ
»  ERDOĞAN'IN DEDESİ DE ŞEHİT ÇIKTI
»  İKİNCİ FAZIL SAY VAKASI
»  TİRYAKİ VEKİLİN CEZASI MAAŞTAN KESİLECEK
»  GÜL'ÜN OĞLU, BİLL GATES OLMAK İSTİYOR
»  TAKSİM'DE TACİZ PROTESTOSU
»  ERDOĞAN'IN YÜZÜNÜ KIZARTACAK "KELLE" KARARI..
»  BÖYLE KARDEŞLİK GÖRÜLMEDİ "KÖPEK KARDEŞLİĞİ"
»  TBMM KOMİSYONU'NUNDAN DİNK AİLESİ'NE SÖZ
»  GÜL'DEN TANIK KORUMA KANUNUNA ONAY
»  RUM YANLISI DİYE SEZER KABUL ETMİYORDU GÜL ETTİ.
»  İSVEÇ ORDUSUNUN GİZLİ BİLGİLERİ HALK KÜTÜPHANESİ'NDE ÇIKTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.