Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0714
EURO
37,6042
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.885,980
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PATLAMA'DA ÖLENLERİN SAYISI 23'E ÇIKTI
PATLAMA DA ÖLENLERİN SAYISI 23 E ÇIKTI
 
Davutpaşa Çiftehavuzlar Caddesi üzerindeki bir işhanında sabah saat saatlerinde meydana gelen patlamada şu ana kadar ölenlerin sayısı 23'e çıktı.
 
31.1.2008 - 22:18
Zeytinburnu Maltepe Mahallesi Çiftehavuzlar Caddesi üzende bulunan bir işhanında sabah saat saatlerinde nedeni belirlenemeyen bir patlamada 23 vatandaşın hayatını kaybetti , 9'u ağır 99 kişinin yaralandı.

Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) yapılan yazılı açıklamada, "Patlamanın olduğu binada Zeytinburnu Belediyesinin bundan bir süre önce yaptığı kontrolde ruhsatsız çalışan Plastik Atölyesi tespit edilmiş ve ilçe belediyesine ruhsat için müracaat etmesi istenmiştir. Selçuk Başlar tarafından Plastik Madde Atölyesi müracaatı 25 Ocak 2008 tarihinde yapılmıştır. Adı geçen işyerinin Büyükşehir Belediyesi birimlerine yapılmış
bir müracaatı bulunmamaktadır" denildi.

Zemin katta bulunan Irmak Tekstil -Kot Yıkama Atölyesi'nin 30.09.2005 tarihinde ruhsatsız faaliyet gösterdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta müdürlüğünce tespit edildiğinin kaydedildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Tespit Zabtı tanzim edilmiştir. 10.11.2005 tarihinde İSKİ anılan işyerinin Atıksuların Kanalizasyona Deşarj Yönetmeliğine uygun faaliyet göstermediğini belirleyerek, faaliyetten men edilmesini istemiştir.

 Buna istinaden 29.08.2005 tarih ve 167 sayılı Başkanlık Oluru gereği 26.12.2005 tarihinde işyeri mühürlenerek faaliyetten men edilmiştir. 10.04.2006 tarihinde yapılan kontrolde mührün fekk edilerek faaliyet gösterdiği tespit edildiğinden işyeri tekrar mühürlenmiş ve ilgilisi hakkında 18.04.2006 tarih ve 465 sayılı yazımızla Zeytinburnu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Son olarak 8.08.10.2007 tarihinde yapılan kontrolde işyerinin yine mühürü fekk edilerek faaliyet gösterdiği tespit edildiğinden işyeri İSKİ Genel Müdürlüğünün 07.09.2007 tarihli yazısı gereği 08.10.2007 tarihinde mühürlenerek faaliyetten men edilmiş ve 06.11.2007 tarih ve 4521 yazımızla Zeytinburnu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Irmak Tekstil - Kot Yıkama atölyesi ile ilgili ilçe belediyesinin de
tespit tutanağı ve suç duyuruları bulunmaktadır".

PATLAMADA HAYATINI KAYBEDENLERDEN İSMİ BELLİ OLANLAR

Patlamanın binanın hangi noktasında ve neden meydana geldiğinin incelendiğine değinilen açıklamada, patlamanın nedeni bilirkişinin incelemesinden sonra kesinlik kazanacağına yer verildi. Açıklamada patlamanın meydana geldiği binada ilk incelemelere göre 7 işyerinin bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

 Zeytinburnu'ndaki patlamada ölen 20 kişiden 2'sinin daha adı belirlendi. İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, patlamada ölenlerden ikisinin Hüseyin Taylanoğlu ve Ezgi Şimşek oldukları tespit edildi. Böylece, olayda ölenlerden kimliği belirlenenlerin sayısı 12'ye çıktı. Patlamada ölenlerden daha önce kimlikleri belirlenen 10 kişinin adları şöyle: Hasan Akhun, Halit Altan, Kazım Nişli, Zübeyir Bal, Yaşar Kara, Kadir Cesur, Orhan Saday, Ömer Vural, Azerbaycan uyruklu Davruz Mamadov ve Mustafa Tıskaya.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN ULUSA SESLENDİ

FAZIL SAY KORKUYOR!

AYASOFYA'NIN TAPUSU KİMDE?
»  PATLAMA'NIN FATURASI VATANDAŞA KESİLDİ
»  ÖĞRETİM ELEMANLARINDAN TBMM'YE TÜRBAN ÇIKARTMASI
»  AB BÜYÜKELÇİLERİ ERDĞAN'IN DANIŞMANINA TÜRBAN'I SORDU
»  CANİ DOKTOR, 500 KİŞİNİN BÖBREĞİNİ ÇALDI
»  DANIŞTAY,TÜRBAN'A SON NOKTAYI KOYDU
»  AMASYA'DA BASKICI ÖĞRETMENLERE CEZA
»  İŞTE PATLAMADA ÖLEN VE YARALANANLAR
»  "ERDOĞAN'IN LAİKLİK KONUSUNDA SİCİLİ BOZUK"
»  "TÜSİAD, VİCDANLARI TEMİZLEME TELAŞINDA"
»  TÜRBAN TEPKİSİ BÜYÜYOR
»  "TÜRBAN BİR ÖZGÜRLÜK GÖSTERGESİ DEĞİL"
»  İÜ'DEN TÜRBAN KARŞITI BİLDİRİ
»  KUZU:"BÜYÜKANITLA BİR SORUN OLAMAZ
»  8 ASKER YARIN YARGILANACAK..
»  PATLAMA HAVAİ FİŞEKLERDEN
»  ÜNİVERSİTE'NİN KAPISINA KİLİT VURURUZ..!
»  PATLAMADA BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR, ÖLÜ SAYISI 17'YE ÇIKTI
»  ADRESE TESLİM UYUŞTURUCU
»  PATLAMA'DA ÖLÜ SAYISI 11'E ÇIKTI, 40'A YAKIN YARALI VAR
»  PATLAMADA ÖLENLERİN SAYISI 11 OLDU
»  FLAŞ.. FLAŞ.. İSTANBUL'DA PATLAMA, 2 KİŞİ ÖLDÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.