Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PKK'NIN GÖVDE GÖSTERİSİNE KIRMIZI PLAKAYLA KATILDILAR
PKK NIN GÖVDE GÖSTERİSİNE KIRMIZI PLAKAYLA KATILDILAR
 
Terör örgütünün gövde gösterisine, DTP'li milletvekilleri TBMM'ye ait iki kırmızı plakalı resmi araçla katıldı
 
1.9.2008 - 20:15

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Adana'da düzenlenen miting, atılan sloganlar ve asılan bayraklarla terör örgütü PKK'nın gövde gösterisine döndü

DTP'li milletvekillerinin TBMM'ye ait iki kırmızı plakalı resmi araçla katıldığı mitingde, DTP'li Selahattin Demirtaş, bölücü örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'a 'sayın' diye hitap etti. Bir ailenin Atatürk posterli Türk bayrağıyla göstericilere tepki gösterdiği mitingin sonunda, polis ekipleri dağılan gruba copla müdahalede bulundu, birçok kişi gözaltına alındı.

Çeşitli sendika ve partilerin oluşturduğu Adana Barış Meclisi'nin organize ettiği Barış Mitingi, Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde başladı. DTP Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Bilici, Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Bitlis Milletvekili Nezir Karakaş, eski DEP Milletvekili Selim Sadak, DTP'li belde belediye başkanlarının da bulunduğu mitinge Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay'dan gelen yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Sözde PKK flamalar ve bayrakları açan grup, terör örgütü ve Abdullah Öcalan lehine attıkları sloganlarla mitingi PKK'nın gövde gösterisine dönüştürdü.

Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinden Uğur Mumcu Meydanı'na doğru yürüyen gruba, Kasım Gülek Köprüsü yakınındaki bir apartmanda yaşayan aile tepki gösterdi. 4 kişilik aile, terör örgütü lehinde slogan atan gruba Atatürk posterli Türk bayrağı açıp, salladı. Bunun üzerine, mitinge katılanlardan bazıları, apartmandaki aileyi yuhaladı. Yürüyüş sırasında polis ekipleri geniş güvenlik önlemi alırken, bazı yerlere keskin nişancılar yerleştirildi. Polis kordonu eşliğinde yürüyen gruptan birkaç kişi, polis panzerini taşlamak istedi. Bunun üzerine, tertip komitesi üyeleri panzerin önüne geçerek, taşlamayı engellemeye çalıştı. Tertip komitesinden bir kişi, "Aramızda bazı provakatifler var. Onları aramızda barındırmamız lazım" dedi.

Yürüyüş sonunda Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan grup, polis kontrolünde tek tek aranarak içeri alındı. Mitinge katılanlar, burada da PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atmayı sürdürdü. Vatandaşları tek tek selamlayan milletvekillerinin beyaz kıyafet giymesi dikkat çekti. Mitingde konuşan DTP Diyarbakır Milletvekili ve Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan'a 'sayın' diye hitap etti. 'Türkiyeli' kavramına vurgu yapan Demirtaş, Türkiye'de barışı, Çerkez, Kürt, Arap ve Türk halklarının getireceğini söyledi. Barış için meydanlara çıktıklarını kaydeden Demirtaş, "Sayın Öcalan'ın barış çağrıları dikkate alınmıyor. Bunun yanısıra ülkedeki aydınların ve sanatçıların da barış çağrıları dikkate alınmıyor. Ama buna rağmen Türkiye'de barışı sağlayıp kardeşçe yaşayacağız" dedi.
Konuşması sık sık terör örgütü lehine atılan sloganlarla kesilen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eğer siz 1 Eylül'de, 1 Mayıs'ta, 8 Mart'ta barış diye haykırmasaydınız, Türkiye çoktan kan gölüne dönmüştü. Bunu siz durdurdunuz. Ne mutlu size. Bu devleti yönettiğini sananlar bu sese kulak verselerdi, ne 2008 yılında akan kardeş kanından söz ederdik, ne her gün Türkiye'nin her bir evine gencecik bedenler tabut içinde girerdi. Biz barışı hükümetten, başbakandan istemiyoruz, dilenmiyoruz. Bedelini ödeye ödeye, söke söke, sokakları arşınlaya arşınlaya barışı kazanacağız. Başbakan hala kendi ülkesindeki çatışmaları görmezden geliyor. Halen bunu basit bir terör sorunu olarak görüyor. Kürt sorunun siyasal, sosyal, kültürel, ekonomik yönlerini görmezden gelerek, savaş politikalarında ısrarcı oluyor. Dünyanın başka ülkelerinde asimilasyonları suç olarak kabul ederken, kendi ülkesinde halkının gözünün içine baka baka yalan ata ata, asimilasyon politikası uyguluyor. Biz, bu hükümetin maskesini düşürdüğümüz oranda barışı yakalayacağız. Artık AKP hükümeti bir demokrasi ve barış hükümeti değildir. AKP artık tam anlamıyla bir savaş hükümetidir. Başka hiçbir politikası yoktur. Akan kandan, gencecik bedenleri toprağa düşmesinden birinci sorumlu Tayyip Erdoğan'dır. Çünkü uzatılan diyalog elini tutmamakta ısrarcı oluyorsa, bunun başka anlamı yoktur. Savaştan beslenen hükümet haline gelmiş durumda. Önceki hükümetler gibi bu savaşın altında kalmaya ve tarihin çöplüğüne gömülmeye mahkum olduğunu bir kez daha ilan ediyoruz."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İZMİR'LİYE ŞOK SU UYARISI

İSLAMDA DİN ADAMI OLUR MU?

GÜL'ÜN ERMENİSTAN ZİYARETİ BİLMECESİ
»  PİMİNİ ÇEKTİĞİ BOMBA ELİNDE PATLADI
»  BAHÇELİ’DEN GÜL’ÜN ERMENİSTAN ZİYARETİNE TEPKİ
»  GALATASARAY'DA ŞOK GELİŞME
»  "HZ. ALİ, ATATÜRK OLARAK GERİ DÖNDÜ" İDDİASI
»  BAYKAL-ORDU GERİLİMİ
»  SİYASİLERİN DÜĞÜN TAKILARI MECLİS GÜNDEMİNDE
»  ERDOĞAN'IN KONVOYUNDA KAZA
»  GÜMRÜKTE KIRMIZI ALARM
»  ORDU'DA OPERASYON
»  EVLİLLERİ BOŞANMAYA GÖTÜREN 45 NEDEN
»  TELEFONU BEDAVA YAPACAK BULUŞ
»  ERBAKAN HOCAYA BİR DARBE DE ASYA BANK'TAN!
»  MİLLİ GÖRÜŞTEN ASKERİ VEFA
»  BALIK ÇİFTLİKLERİ YIL SONUNA KADAR ÇÖZÜLECEK
»  MEMUR ZAMMI "YAKIN MARKAJLA" ARTTI
»  DEREYE UÇAN ARABADA CAN PAZARI
»  4,5 MİLYON YTL'LİK MECLİS TV İHALESİ İPTAL EDİLDİ
»  YENİ BAKANLIKLAR GELİYOR
»  HAVA HARP OKULU'NDA MEZUNİYET TÖRENİ
»  BAYKAL, O SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ
»  YILMAZ'IN, "JAPON TUTKALI MODELİ" EYLÜL'DE ?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.