Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,0524
EURO
37,2327
IMKB
9.820,000
ALTIN
3.368,220
 
Hava Durumu ANKARA
-3 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
POAŞ'TAN SABAH'A CEVAP
POAŞ TAN SABAH A CEVAP
 
Poaş Yönetim Kurulu Başkanı Jan Nahum, sözkonusu haberde isim verilmemeyerek POAŞ'ın vergi kaçakçılığı ile suçlandığını söyledi. Nahum, POAŞ'ın şeffaf olduğunu ve veremeyeceği hiçbir hesabı bulunmadığını söyledi.
 
23.12.2006 - 18:15

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İmre Barmenbek ise, birleşen şirketlerde zarar varsa, birleşmenin aktif büyüklüğünden büyük zararın olmaması gerektiğini söyledi. Kendi şirketlerinde zararın şirketlerin aktifinden küçük olduğunu söyleyen Barmenbek, birleşen şirketlerin aynı sektörde faaliyet göstermesi gerektiğini, böylece vergisiz birleşmenin olabileceğini savundu. İş Doğan ile Poaş'ın petrol sektöründe faaliyet gösterdiğinin yasal olarak tespit edilebileceğini belirten Barmenbek, iki şirketin birbirlerinden farklı olarak bu sektörde faaliyet gösterdiğini belirtti. Sabah gazetesinin haberinde kullanılan kredi kur farkının vergiden düşürülemeyeceğinin yazıldığını, kendilerinin kullandığı kredilerde kur farklarının gider olarak yazılabileceği konusunda Maliye Bakanlığı'nın görüşünü aldıklarını, bu görüşün daha sonra mahkeme kararıyla yasalaştığını söyledi. Konuyla ilgili raporun kendilerine iletilmediğini söyleyen Barmenbek, haberin vergi mahremiyetini ihlal ettiğini belirtti. Barmenbek Sabah'ın haberiyle ilgili yasal yollara başvuracaklarını kaydetti. Sabah gazetesini isim vermeden eleştiren Barmanbek, "Bizi tarif ederek, ismimizi kullanmadan haber yapmışlar. Eğer bu basın toplantısını yapmasaydık, birşeyler gizliyorlar denilecekti. Bu yüzden bu toplantıyı yaptık" dedi. Vergi ile ilgili raporun sızdırılmasını da eleştiren Barmanbek, Maliye Bakanlığı'ndan sızdırıldığı ile ilgili bir bilgi yok ama sızdırdıysalar gerekli yasal işlemlere başlayacaklarını belirtti.

Zaman aşımı konusuna da değinen Barmanbek, rapor sonucunda bir ceza çıkarsa, bu ceza 2001'de zaman aşımı olmadığı için bu kapsama girmeyeceğini söyledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'EN UCUZ DOĞALGAZ VE ELEKTRİK BİZDE'

ATO'DAN, 'İNDİRİM GÜNLERİ' UYARISI

İŞÇİYE YARIM MAAŞ BAYRAM ÖDEMESİ
»  TELEKOM 146'DAN MAHKUM EDİLDİ
»  ''DEMOKRATİK CUMHURİYETİ, BÜROKRATİK CUMHURİYET YAPTIK''
»  SOSYAL GÜVENLİK YASASI 6 AY SONRAYA ERTELENDİ
»  GÜRCİSTAN İLE ENERJİ KRİZİ
»  BABACAN'DAN BBDK'YA UYARI
»  TÜSİAD'DAN HÜKÜMETE SEÇİM DESTEĞİ
»  İŞTE ÇİN MALI OTOMOBİLLER
»  'SOSYAL GÜVENLİK REFORMU ERTELENEBİLİR'
»  KREDİ KARTIYLA PORSCHE ALAN TÜRK
»  ÇİN MALI CEP TELEFONLARI GELİYOR
»  İRAN'IN AMERİKAYA SON KAZIĞI EURO
»  ''AB'NİN EN UCUZ ELEKTRİK VE DOĞALGAZINI KULLANIYORUZ''
»  FATURA ALMAMANIN CEZASI 139 YTL
»  MOTORİN'İN RAFİNE ÇIKIŞ FİYATINDA İNDİRİM
»  DANIŞTAY, KEPEZ'DE DE UZAN LEHİNDE KARAR VERDİ
»  OTOMOBİL'DE YENİ MODELLER FİYATLARI UÇURDU
»  EHLİYET'E YENİ YIL ZAMMI
»  DEVLET BÖYLE KAZIK GÖRMEDİ!
»  60 BİN KİŞİYE YENİ İŞ İMKANI
»  BÜYÜK İKRAMİYE'NİN GÜNLÜK GETİRİSİ 9 BİN YTL
»  TÜRKİYE'DE 43 KİŞİYE BİR MEMUR DÜŞÜYOR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.