Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
POLİS AKADEMİSİ'NDEN ATILAN ÖĞRENCİLER DE AF KAPSAMINDA
POLİS AKADEMİSİ NDEN ATILAN ÖĞRENCİLER DE AF KAPSAMINDA
 
Polis Akademisi'nden atılan öğrenciler de af kapsamına alındı.
 
22.10.2008 - 18:04
TBMM Genel Kurulunda, öğrenci affını düzenleyen kanun tasarısının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Bakan Çelik, TBMM Genel Kurulunda görüşülen, öğrenci affını düzenleyen kanun tasarısının tümü üzerinde, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.
CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, öğrenci affının, ''başarısızlığa verilen bir ödün değil, başarılı olmak için getirilen son fırsat'' olarak algılanması gerektiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, öğrenci affını düzenleyen kanun tasarısının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Serter, tasarıyla ilgili CHP Grubunun görüşlerini dile getirirken, öğrenci aflarının Meclis gündemine 1,2,3 yıl aralarla geldiğini söyledi. Serter, bunun, övünülecek, sevinilecek, gurur duyulacak bir tablo olmadığını belirterek, özellikle üniversitelerden, sürekli af çıkarılmasının, eğitimin kalitesini etkilediğine yönelik tepkiler geldiğini kaydetti.

Affın, hiçbir biçimde, siyasi partiler tarafından siyasi rant amacıyla kullanılmaması gerektiğini dile getiren Serter, tasarıda da bu ilkeye dikkat edildiğini vurguladı.

Serter, affın gerekli olduğunu dile getirerek, 42 yeni üniversite açılmasının, affın meşru ortamını yarattığını söyledi. Serter, ''Eksikliklere rağmen yeni üniversiteler açılırken, yüksek puanla üniversiteyi kazanmış gençlere de bir fırsat daha tanınması gerekiyordu'' dedi.

Serter, Türkiye'nin aflar ülkesi olmaması, 2 yılda bir öğrenci affı çıkarılmaması gerektiğini vurgulayarak, affın, başarısızlığa verilen bir ödün, ödül gibi algılanmaması gerektiğini belirtti. Serter, bunun, ödün değil, başarılı olmak için getirilen son bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

''YÖK, RAPOR SUNMALI''

MHP Grubu adına söz alan Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil, tasarının yararlı, amaca uygun ve kapsamının yeterli olduğunu kaydederek, bugüne kadar çıkarılan afların sorunu çözmediğini, TBMM'deki yığılmaların önüne geçmediğini, bu kısır döngünün de kırılması gerektiğini belirtti.

Asil, YÖK'ün, bugüne kadar ilişiği kesilen öğrencilere ilişkin, kapsamlı bir rapor hazırlayarak, kamuoyuna ve Hükümete sunması gerektiğini ifade etti.

Öğrencilerin okulla ilişiğinin kesilme nedenlerinin başında, başarısızlığın geldiğini vurgulayan Asil, barınma sorununun da başarısızlığa yol açtığını söyledi. Asil, sağlıklı barınma, dinlenme, ders çalışma olanağı bulamayan öğrencilerin başarısız olduğunu ifade ederek, yurt sayısının artırılmasını istedi.

''BİR HASTALIK GİBİ...''

DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, partisinin görüşlerini açıklarken, öğrenci affının değil, eğitim sisteminin tartışılması gerektiğini, eğitimde adalet için, öğrenci affının sadece bir adım olduğunu söyledi.

Tuncel, ''paran kadar eğitim'' anlayışından vazgeçilmesi ve harçların kaldırılması gerektiğini belirterek, affın, 1980'den sonrasını kapsamasıyla daha adaletli olacağını kaydetti.

Anadilde eğitimin, bazılarına göre ''kışkırtma'' olabileceğini savunan Tuncel, ''Bu toplumsal bir taleptir, Kürt halkının talebidir. Okullarda, İngilizce, Fransızca eğitim veriliyor, İstanbul, Alanya, Antalya'da Alman okulları bulunuyor, ancak konu Kürtçe olunca farklılaşıyor. Bölünme paranoyası, bir hastalık gibi kendini gösteriyor. Sözde kardeşlik, kardeşlik değildir'' diye konuştu.

Tuncel, DTP dışındaki Kürt milletvekillerinin de Kürtçe eğitim veren üniversite kurulmasına karşı çıkmayacağını öne sürdü.

''ÖZLÜK HAKLARI VE ÜCRETLERİ DÜZENLENMELİ''

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden ise daha önceden üniversitelerin yüzde 10-15'lik bir kesime hitap ettiğini, eğitimin elit olduğunu söyledi.

Özden, 50 bin gencin, ABD, İngiltere, Almanya gibi ülkelerde üniversite diploması almak için uğraştığını dile getirerek, gençlerin, komşu ülkeler için bir pazar olmasından rahatsızlık duyduğunu kaydetti.

Üniversite kontenjanlarını artırarak, daha fazla genci üniversiteli yaptıklarını dile getiren Özden, bu yıl, açıköğretim ve örgün eğitimde 600 bin kişiye üniversite hakkı verildiğini anlattı.

Özden, öğretim üyelerinden, affın ardından okula dönen öğrencilerin, daha önce kullanamadıkları imkanı, daha iyi değerlendirmeleri konusunda rehberlik etmesini istedi. Özden, fedakarlık istedikleri hocaların, özlük hakları ve ücretlerinin düzenlenmesi için bir çalışma yapılmasının zamanı geldiğini söyledi.

Genel Kurulda, tasarının 1. maddesi üzerinde görüşmeler devam ediyor.

ÇELİK: 'DÜNYADA, TÜRKİYE KADAR UCUZ YURT YOK

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dünyada, Türkiye kadar öğrencilerine ucuz yurt temin eden başka bir ülke olmadığını söyledi.

Bakan Çelik, TBMM Genel Kurulunda görüşülen, öğrenci affını düzenleyen kanun tasarısının tümü üzerinde, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Üniversite öğrencilerine, 2003'te kahvaltı ve öğle yemeği için 0,5 YTL katkıda bulunulurken, kendilerinin bu rakamı 3,3 YTL'ye çıkardığını ifade eden Çelik, üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşıladıklarını söyledi.

Bakan Çelik, dünyada, Türkiye kadar öğrencilerine ucuz yurt temin eden başka bir ülke olmadığını kaydederek, 238 yurdun, 76'sının iktidarlarında açıldığını belirtti.

Yapılacak 55 yurttan bazılarının inşaatının devam ettiğini dile getiren Çelik, yurtlarda kız öğrencilere pozitif ayrımcılık yaptıklarını bildirdi.

Hüseyin Çelik, suç işleyenlerin de bu kapsama alınıp alınmayacağına ilişkin bir soru üzerine, suçların burada teker teker sayılamayacağını söyledi. ''Her ne sebeple olursa olsun'' ibaresinin 1980 sonrasında çıkan bütün bu kanunlarda yer aldığını ifade eden Çelik, akıl hastası olan birisi üniversiteye başvurduğu zaman, intibak döneminde hastalığının tespit edilmesi durumunda üniversiteye kabul edilmediğini bildirdi.

Üniversite öğrencilerinin mezun olduktan 2 yıl sonra kredilerini geri ödemeye başladıklarını dile getiren Çelik, yurdu olmayan tek il olan Şırnak'ta yurt yapımını, yatırım programına aldıklarını söyledi.

Çelik, tasarının KKTC'de okuyan Türk öğrencilerini kapsamadığını da belirtti.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERGENEKON'DA İKİNCİ PERDE YARIN

REDDİ HAKİM TALEBİNE, 'RET"

DTP'Lİ TÜRK'TEN TUHAF DEĞERLENDİRME
»  "ERGENEKON'UN MUMCU CİNAYETİ İLE ALAKASI YOK"
»  SAMAST'LA FOTOĞRAF ÇEKTİREN POLİSLERE BERAAT
»  TERÖRİST BAŞI İÇİN SERVET HARCIYORUZ!
»  ADALET BAKANI ŞAHİN: "İSTİFA ETSEM NE OLACAK"
»  ÖĞRENCİ AFFI'NDA ASKERLİK ŞOKU!
»  GEREKÇELİ TÜRBAN KARARINA MHP'DEN SERT TEPKİ
»  TÜRBAN KARARI GEREKÇESİNDE ŞOK CÜMLELER
»  BAŞSAVCILIK'TAN SORUMSUZ TAHRİK İÇİN İNCELEME
»  HAŞİM KILIÇ VE SACİT ADALI MAHKEME KARARINI ELEŞTİRDİ
»  ERDOĞAN GOOGLE KURBANI MI?
»  BAKAN ÇAĞLAYAN'A ACI HABER
»  DOLAR GÜNE ROKARLA BAŞLADI
»  "GÖKÇEK ÖNCE ADAY OLSUN"
»  YENİ HEDEFİ ATALAY
»  150 BİN OKULLU POLİSİMİZ OLDU
»  AKMAN'IN SERVETİ NE KADAR ARTTI?
»  BUGÜN SEÇİM OLSA, OBAMA BAŞKAN
»  DİYARBAKIR'DA KEDİ, ŞEHİT CENAZELERİNDE KAPLAN
»  DENİZFENERİ'NDE BELGE KARARTMA FIRSATI MI VERİLDİ?
»  AYHAN ÇARKIN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
»  16 MART DAVASININ ZAMAN AŞIMINA İTİRAZ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.