Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,0544
EURO
37,3771
IMKB
9.883,000
ALTIN
3.346,450
 
Hava Durumu ANKARA
-4 / 3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PROFESÖRÜ UZAKTAN KUMANDALI BOMBAYLA UÇURDULAR
PROFESÖRÜ UZAKTAN KUMANDALI BOMBAYLA UÇURDULAR
 
Tahran'da nükleer enerji alanında uzman Prof. Dr. Mesud Ali Muhammedi'ye bombalı saldırı düzenlendi.
 
14.1.2010 - 00:15

İran, reformcu lider Musavi yandaşı profesörün ölümüyle ile ilgili ABD ve İran'ı suçladı

İran'ın başkenti Tahran'da nükleer enerji alanında uzman Prof. Dr. Mesud Ali Muhammedi'ye bombalı saldırı düzenlendi. Tahran Üniversitesi ve Malik Eşter Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Muhammedi (50), işe gitmek üzere sokağa çıktığı sırada evinin önünde park etmiş halde bir motosiklete yerleştirilen uzaktan kumandalı bir bombanın patlatılması sonucu yaşamını yitirdi. Tahran Genel Savcısı Abbas Caferi Devletabadi, saldırının sebebi ve hedefinin şimdilik bilinmediğini vurgulayarak, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü söyledi.
İran, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, nükleer fizikçi Prof. Dr. Mesud Ali Muhammedi'nin bombalı saldırıda öldürülmesinin arkasında ABD ve İsrail'in bulunduğunu söyledi ve saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. ABD ise İran'ın iddialarını reddetti.   
Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, geçen yaz Irak sınırından İran topraklarına giren Shane Bauer, Sarah Shourd ve Josh Fattal adlı Amerikalıların en kısa sürede 'casusluk suçundan' yargılanmaya başlanacaklarını söyledi.

Reformcu Musavi'nin Destekçisiydi
İran Devlet Televizyonu'nun '1979 Devrimi'nin sıkı destekçisi' olarak tanımladığı Prof. Dr. Mesud Ali Muhammedi'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalif aday Mir Hüseyin Musavi'ye destek veren 240 üniversite öğretim üyesinin arasında yer aldığı belirtildi. Muhammedi'nin görev yaptığı Tahran Üniversitesi, muhalefete destek veren öğrencilerin gösteri yaptığı merkezlerden biri olarak biliniyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MOTOR YAĞI TARİHE KARIŞIYOR

WİNDOWS 7 ' NİN HİÇ BİLİNMEYEN GİZLİ ÖZELLİKLERİ

POLİSLERLE DALGA GEÇEN ÜNLÜ KAÇAK YAKALANDI
»  MARS'TA ŞOK EDEN GÖRÜNTÜLER
»  YAĞMUR VE KAR GELİYOR!
»  BÜYÜK POPO SAĞLIĞA YARARLI ÇIKTI!
»  EV SAHİBİ İNTİHAR EDECEK KİŞİYE ŞÖYLE ÇIKIŞTI
»  İNTERNET KAFELERDE BU OYUN YASAKLANDI
»  KÖR EDEN AMELİYAT
»  ÇİN MALI OYUNCAKLAR ZEHİRLİ ÇIKTI
»  "BEN DEĞİL EŞEĞİM UYUŞTURUCU BAĞIMLISI"
»  "ÜFLEYİN SAYIN BAŞKOMSERİM"
»  YALIN ADSL'DE GİZLİ ZAM KAZIĞI!
»  İLKOKUL MEZUNU ARTIK EHLİYET ALAMAYACAK!
»  HAVA SICAKLIĞI HIZLA DÜŞÜYOR
»  UYKUSUNDA KALPTEN ÖLDÜ
»  UÇAĞIN DÜŞECEĞİNİ POLİS MÜDÜRÜ BİLDİRMİŞ AMA..
»  İNSAN'A BENZEYEN OĞLAK ŞAŞKINLIĞI!
»  ZİRAATÇILAR,SEBZE - MEYVE TASARISINA KARŞI
»  CAMLARI YUMRUKLAYA YUMRUKLAYA ÖLDÜLER!
»  İŞTE DOĞUM İZNİNDE MERAK EDİLENLER
»  DİLENMEK İSTEMEYEN ÇOCUĞU ÖLÜME TERK ETTİLER!
»  GERİYE BU FOTOĞRAF KALDI
»  RİZE'LİLERE EZAN YERİNE ZEKİ MÜREN ŞARKISI DİNLETTİLER!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.