Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1374
EURO
37,9581
IMKB
9.888,000
ALTIN
2.884,540
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PUTİN'E DOKUNAN YANIYOR
PUTİN E DOKUNAN YANIYOR
 
Eski KGB şefi Litvinenko'nun zehirlenmesi, gözleri yeniden Rusya Devlet Başkanı Putin'e çevirdi.
 
21.11.2006 - 17:35

Eski KGB ajanı Litvinenko'nun zehirlenmesinin ardından İngiliz gazetesi Times'a konuşan bir diğer eski ajan, Rus lideri hedef aldı: Litvinenko, Başkan Putin'le dalga geçtiği için Kremlin onu hedef aldı.
Dokunan yanıyor
İngiliz Independent gazetesi: Düşmanlarının başına gelenlerle Rus lider Putin'in doğrudan ilgili olduğuna dair kanıt yok. Ancak onu yüksek sesle eleştiren muhaliflerin sonu inanılmaz oluyor....
İngiltere'de eski bir KGB şefinin zehirli saldırıya uğraması, gözleri yeniden Rusya'ya çevirdi. Devlet Başkanı Vladimir Putin, yine şimşekleri üzerine çekti. Çünkü Alexander Litvinenko da Putin karşıtı bir isimdi. Sığındığı İngiltere'de uğradığı ve ölümle pençeleştiği saldırı öncesinde de Rusya yönetimine ağır suçlamalar getirmişti. İngiltere'nin saygın gazetesi Independent da Putin'e karşı eleştiriler, Rusya yönetimine suçlamalar yönelten kişilerin akıbetini anlatan bir haber yayımladı.
Sibirya'da hapiste

Haberde Rus liderin bu akıbetlerle doğrudan bağlantılı olduğunu gösteren delil olmadığına dikkat çekti ve isimleri sıraladı. Putin karşıtı olup da kötü kaderle karşılaşanların sonuncusu, gazeteci Anna Politkovskaya oldu. Çeçenistan'daki insan haklarını soruşturduğu sırada geçen ay öldürüldü. Mikhail Khodorkovsky, ülkenin en zengin işadamıydı. Putin karşıtı siyasilere para yardımı yaptığı ortaya çıktıktan kısa süre sonra hakkında vergi kaçakçılığı ve yolsuzluktan dava açıldı. Karşılıklı iddialar ve uzun süren mahkeme sonunda Sibirya'da hapse atıldı.
Patronun sonu sürgün

İşadamı Boris Berezovksy, yönetimle ters düştükten sonra hakkında davalar açıldı. Ülkeden kaçıp İngiltere'ye sığındı. İddiaların tamamını yalanlıyor. Ukrayna'nın batı yanlısı Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko da seçim öncesinde zehirlendi. Yüzünü tanınmaz hale getiren, az daha hayatına mal olan saldırıdan Rusya yönetimi ve Rusya yanlısı rakibini sorumlu tutuyor. Rusya Başbakanı Mikhail Kasyanov, 2004'te Putin tarafından görevden alındı. 2008 yılındaki seçimde Putin karşıtı cepheden aday olmaya hazırlanıyordu, artık siyasi hayatı bitti...
'Zehirlenme Kremlin'in işi'
Rusya lideri Putin karşıtı eski KGB ajanı Litvinenko'nun zehirlenmesi hakkındaki sis perdesi dünya siyaset gündeminin ilk sırasında... Ajanın başına gelenlerle Rusya'nın doğrudan bir bağlantısı olduğuna dair iddialar dünya medyasında yer alırken; Oleg Gordievski isimli eski bir KGB ajanı "suikastten Kremlin yönetiminin sorumlu olduğunu" savundu. Gordievski, İngiliz Times gazetesine verdiği röportajda, "Litvinenko, sürekli Putin'le dalga geçtiği için Kremlin'in emriyle zehirlendi" dedi. Suikastçiyle ilgili iddia ortaya attı:
'20 yıl yaşlandı'

"Litvinenko gibi Kremlin'in nefret ettiği işadamı Boris Berezovski'ye yakın bir Rus. Moskova'da hapsedildikten sonra şüpheli şekilde bırakılan bu kişi, bir anda ülkenin en zengin iş adamlarından biri oldu. Zehirlenme gününde de bir dostmuş gibi Litvinenko ile buluşup bir otelde çay içti..." Hastanede korum altında tedavi edilen Rus ajanın sağlık durumu da ağırlaşıyor. Yüzde 50 yaşama şansı bulunan Litvinenko'nun arkadaşları "Genç, dinamik yakışıklı bir adamdı. Oysa şimdi en az 20 yıl yaşlanmış gibi görülüyor" diye anlattı.



Sabah


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


LÜBNAN'DA SANAYİ BAKANINA SUİKAST

WOLKSWAGEN'DEN BELÇİKA'YA 'GOLF' ŞOKU

TALAT, AB'YE ÇAĞRIDA BULUNDU "KARIŞMA"
»  ABD PKK'YI DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR
»  DANİMARKA'DAN BİR SKANDAL DAHA!
»  İRAN'DA TECAVÜZCÜLER BÖYLE ASILDI
»  HONG KONG SOKAKLARINDA ÇIPLAK GÖSTERİ
»  EN EROTİK FUAR!
»  RUSYA'DA FAHİŞELİK OKULU AÇILDI
»  MERKEL HEP AYNI KIYAFETİ GİYİYOR
»  SOMALİ'DE TİMSAHLARIN VAHŞETİ
»  KEDİNİN DOĞURDUĞU KÖPEK YAVRULARINA DNA TESTİ
»  İRAN ABD'LİLERDEN PARMAK İZİ ALACAK
»  ÖLEN OĞLUNUN KÜLLERİNDEN ELMAS YAPTIRDI
»  İNHANET SUÇLAMASI
»  60 YAŞ ÜSTÜ ERKEKLERE BEDAVA VİAGRA!
»  ABD GUANTANAMOYA YENİ TESİSLER EKLİYOR
»  UZAYDA KARA ENERJİYE AİT KANIT BULUNDU
»  PAPA ALMANYA İLE MÜSLÜMANLARI KONUŞTU
»  İŞTE AVRUPA'NIN GERÇEĞİ!
»  DÜNYA BEŞİK GİBİ, FRANSA VE JAPONYA'DA DEPREM
»  SADDAM'IN ESKİ KOMUTANINA İNFAZ
»  KKTC YENİ TÖREN DÜZENLEMESİNE GİDİYOR
»  NASA DÜNYA'YI KURTARACAK ADAMI ARIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.