Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
REKTÖRLERİ YASALARA UYDUKLARI İÇİN SUÇLADI
REKTÖRLERİ YASALARA UYDUKLARI İÇİN SUÇLADI
 
Millieğitimi babalarının çiftlikleri gibi idare edenler her tarafta dayatma ve göz dağıyla iş yaptırabileceklerini sanıyorlar.
 
28.2.2008 - 21:40

Kendi yaptıkları kanunsuzlukları görmezden gelen milli eğitimi milli eğitimlikten çıkartıp kendi fikirleri doğrultusuna çekmek isteyen ve bunu yapmak içinde her türlü yolu deneyen bakan Çelik, yasalara uyan ve YÖK başkanının rektörlere yaptırmak   istediği yasadışılığı kabul etmeyen rektörlere gözdağı verdi.

Maaşlarını o insanların vergilerinden alıyorsunuz diye ağzına geleni söyleyen Çelik, kendilerinin bir çıkarttıkları çirkin bir yasayla milleti niyazi kendilerini gazi yaptıklarını hatırlamayacak ve yüzü kızarmayacak kadarda pişkindi.

Yeri geldiğinde milletin vergilerini öne süren bu zihniyettekilerin yangından kal kaçırır gibi yasa tasarısına casuslar gibi bir madde ekleyip maaşlarını yükseltme cinliğine gitmeleri ise bunlarca gayet makul, ama başkalarına gelince vergilerden verilen maaşlar. İnsanda bunları söylemek için biraz yüz olması gerekmez mi? Bunlarda o olmadığı için maaş ve gazilik konusunda çıkan tartışmalarda gıkları bile çıkmayan bu insanlar, kendilerine rant sağlayacakları yerlerde de fütürsuzca milletin vergilerini söyleyebilme cesaretini gösterme yüzsüzlüğünü yapabiliyorlar. İlk önce milleti niyazi yaptıkları ve kendilerini gazi ilan ettikleri yasa konusunda halkı bilgilendirsede  nasıl gazi olunduğunu bir anlatsa. Konuşmaya ve hatta insan içine çıkmaya bile utanılacak bu yasaları çıkart ondan sonrada utanmadan Kalkıp Rektörleri eleştir. Önce siz kendinizi temizleyin ve ondan sonra ahkam kesin.

yiyorsa bir tekiniz gazi olmak için şu anda PKK'ile savaş veren o kahramanların yanına gidin ve bir kurşun yiyip delikanlı gibi gazi olup dönün bakalım. Oturduğu yerden gazi olan utanmazlar. Gazilerin sırtına yamanıp alacağınız o her kuruş sizlere haram zıkkım olsun.

Bakın bu bakan sanki bu vatan kendi babalarının tapulu malıymış gibi konuşup kendilerinden olmayanlara neler söyleyebiliyor.

Gazi bakan Bakan Çelik: "Üniversiteler babanızın malı değil. Maaşlarınızı bile okullara sokmadığınız o insanların vergilerinden alıyorsunuz..." diye biliyor.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Üniversitelerarası Kurul'un (ÜAK) yayınladığı bildiriyi değerlendirerek, 'Türk milletinin iradesine karşı durmak gibi bir görevi kimse ÜAK'a vermemiştir' dedi.

 Burada ÜAK'ın bildirisiyle ilgili açıklamada bulunan Bakan Çelik, ÜAK'ın işleyişi ve kuruluşunun Yükseköğretim Kanunu'nun 11 Maddesi ile düzenlendiğini hatırlattı.

Söz konusu maddenin B bendinde ÜAK'ın görevlerinin sıralandığını belirten Çelik, 'ÜAK'ın görevleri teker teker sayılmıştır. Bunlar arasında yasak koyma veya yasak kaldırma yoktur. ÜAK özellikle akademik işleyişle ilgilenmesi gereken bir kuruldur ve bu görevler kanunla verilmiştir' dedi.

ÜAK'ın siyaset yapamayacağını, öğretim üyelerinin bireysel olarak siyaset yapabileceklerini ifade eden Bakan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Ancak rektör unvanı altında, ÜAK üyesi, başkanı adı altında Türk Milletinin iradesine karşı durmak gibi bir görevi kimse ÜAK'a vermemiştir. Anayasa'dan ve yasalardan alınmamış olan bir hakkı ve yetkiyi de hiç kimse kullanamaz. Pozisyonu ne olursa olsun hukuk devletinde herkes hakkını da haddini de bilmek zorundadır.'

Kendilerinin hukuk devletine sanki uydukları varmış gibi işlerine gelince hukuk devleti oluyor.


-SIKMABAŞ YASAĞI-


Türkiye'de yaşayan halkın yüzde 80'inin üniversitelerde uygulanan kılık kıyafet yasağının karşısında olduğunu öne süren Bakan Çelik, yıllardan beri devam eden bu problemin bir an önce ortadan kaldırılması için halkın bu konuda görüş beyanında bulunduğunu ve TBMM'de de 411 milletvekilinin Anayasa değişikliğine oy verdiğini söyledi.

Değişikliğin yüzde 70'in üzerinde bir parlamento desteği ile yapıldığını kaydeden Çelik, şunları söyledi:

'Ve bu Anayasa değişikliği sayın Cumhurbaşkanımızca onanmış ve bu Anayasa değişikliği yürürlüğe girmiştir. Bugünkü kanunlarımızda, Anayasa'da ve yasalarımızda üniversitelerde başörtüyü veya türbanı yasaklayan bir yasa maddesi mevcut değildir. Anayasa Mahkemesi'nin yapmış olduğu bir yoruma dayalı olarak bugüne kadar fiili ve keyfi bir yasak sürdürülmüştür. Ve şu anda yürürlükte olan 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'nun ek 17 maddesinde de der ki; 'yürürlükteki mevzuata aykırı olmamak şartı ile üniversitelerde kılık kıyafet serbesttir' Şimdi soruyorum size, halkımıza soruyorum. Yasalarımızda kılık, kıyafeti yasaklayan belli kıyafetleri yasaklayan, başörtüsünü yasaklayan bir madde, bir yassa maddesi, bir anayasa maddesi var mıdır ? Hayır.. Olmadığına göre, altını çizmek istiyorum, bugüne kadar keyfi bir yasak sürdürülmüştür.'

Anayasa değişikliğinin bu konudaki tereddütleri ortadan kaldırmayı amaçladığını belirten Çelik, daha sonra şunları kaydetti:

'Tereddütleri ortadan kaldırmak, meseleyi açıklığa kavuşturmak amacıyla bir Anayasa değişikliği yapılmıştır. Ve bu Anayasa değişikliği parlamento iradesi ve milletin iradesine dayanıyor. Kimse millete ait olan Üniversitelere, milletin çocuklarını sokmamazlık edemez. Bunlar milletin üniversiteleridir, milletin çocuklarını da o üniversitelere almamak ve sokmamak hiç kimsenin hakkı değildir. 'Benim gibi düşünenleri ben alırım, benim gibi düşünmeyenleri ben üniversiteye almam' düşüncesi son derece sakıncalı bir düşüncedir.'


'ÜNİVERSİTELER KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİLDİR'


Üniversitelerdeki başörtüsü yasağı ile kadınlara karşı ayrımcılık yapıldığını belirten Bakan Çelik, aynı görüşteki erkeklerin üniversiteye alındığını, ancak genç kızların eğitim hakkından mahrum bırakıldıklarını söyledi.

'Biz evlatlarımızı, bu ülkenin çocuklarını kıyafet ve cehalet arasında bir tercihe asla zorlayamayız. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz' diyen Bakan Çelik, şöyle devam etti:

'Dolayısıyla ben ÜAK değerli başkanını ve ÜAK üyelerini bu anlamda makuliyete davet ediyorum. Kendi yetkileri olmayan bir meselede, adeta siyaset yapma adına, adeta TBMM'ye, milletin iradesine karşı muhalefet etme adına takındıkları tutumdan vazgeçmelerini, özellikle diliyorum. Ve Eğer siyaset yapacaklarsa cübbelerini çıkarırlar bir siyasi partinin çatısı altına girerler ve siyaset yaparlar. Ben bir akademisyendim. Bir siyasi partiye aday oldum ve oy alarak geldim milletvekili oldum. Bunu rahatlıkla yapabilirler. Ve unutmasınlar ki üniversite öğretim üyeleri, sayın ÜAK üyeleri maaşlarını bile o üniversiteye sokmadıkları insanların vergilerden alıyorlar. Bugün Ankara'da toplanmak için kendilerine ödenen yol paraları da milletin cebinden çıkmaktadır. Milletin bize sağladığı imkanları kullanarak, milletin bize sağladığı nimetlerden yararlanarak, millete karşı bir duruş sergilemek kimsenin hakkı değil. Hukuk devletinde böyle bir şey söz konusu olamaz. Ve hukuk devletinde, 'ben Anayasa hükmü değişse bile 411 çoğunlukla Anayasa değişikliği yapılsa bile, bu yürürlüğe girse bile, yasalarda yasaklayıcı bir şey olmasa bile, ben üniversiteme almam' söylemini dillendirmeye kimsenin hakkı olamaz. Üniversiteler, oradaki sayın rektörün, sayın rektör yardımcısının veya oradaki yöneticilerin malı değildir. Üniversiteler kimsenin babasının malı değildir. Üniversiteler millete aittir. Bu yaklaşım tek tip insan oluşturma anlayışının bir ürünüdür. Mao, Çinde insanlara tek tip üniforma giydirdi, ama standartizasyonu sağlayamadı. Demokrasi çoğulculuktur.'

ÜAK'ın olağanüstü toplanmasını ve yayınladıkları bildiriyi yanlış bir tutum olarak değerlendiren Bakan Çelik, 'Bir özgürlük istemek için ortaya bir tavır konabilir ama başkalarının özgürlüğüne engel olmak için kimse bir hak iddiasında bulunamaz' dedi.

Bakan Çelik, gerilim ve gerginliğin üzerinden medet umulmamasını isteyerek, üniversitelerde huzurun, barışın, sevginin, bilimsel kalitenin yüksek akademik işleyişin sağlanabilmesinin öncelikle 'rektörlerin, dekanların, öğretim üyelerinin gençlere çoğulculuğu benimsemiş ve hazmetmiş bir tutumla yaklaşmalarına' bağlı olduğunu savundu.


-YÖK BAŞKANI HAKKINDAKİ SUÇ DUYURUSU-


YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında suç duyurusunda bulunulmasıyla ilgili bir soru üzerine ise Bakan Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ın bugüne kadar yaptıklarında suç unsuru görmediğini söyledi.

YÖK Başkanının üniversitelere gönderdiği genelgenin yapılması gereken davranış olduğunu belirten Bakan Çelik, 'Sayın YÖK Başkanının bugüne kadar yaptıklarında bir suç unsuru yoktur. Üniversitelere gönderdiği genelge aslında yapılması gerekenin tebliğ edilmesinden ibarettir. Dolayısıyla ben burada bir suç unsuru görmüyorum. ÜAK üyeleri aslında kendi görevleri olmayan bir bildiri yayınlamakla suç işliyor' dedi.

 Asıl suçu kendileri işliyor, milleti birbirine düşürmek kin ve nifak tohumları ekerek insanların birbirlerine karşı husumet meydana getirmek. Anayasayı delmek, kanunları kendi görüşlerine göre uygulatmak, teftiş kurullarını ortadan kaldırarak devlet içinde yapılan yolsuzlukların araştırılmasını ve soruşturulmasını engellemek, devalti zaafa uğratmak ve bunu uygulanmayanları cezalandırmak gibi bir çok anayasa suçu işliyorlar ve bu suçlarının cezasınıda elbette çekecekler.

Türkiye cumhuriyeti elbette tüm bunların üstesinden gelecek güçtedir ve bu yaptıklarıda yanlarına kar kalmayacak ve bir gün tek tek  adalet önünde hesap vermek durumunda kalacaklardır.

Bakalım o gün kendilerini nasıl savunacaklar. 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YÖK BAŞKANI ÖZCAN HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

ÜAK: REKTÖRLERE TARİKAT BASKISI VAR

İŞÇİ ÜZERİNE SU SIKTIRAN,COPLATANLAR NERDESİNİZ!
»  BUGÜN ŞEHİT VERMEDİK İMHA EDİLEN TERÖRİST SAYISI 237
»  ŞEHİTLER, SON YOLCULUĞUNA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
»  YANLIŞ TEŞHİS'E BAKANLIK TAZMİNATI
»  CEM UZAN'A YAKALAMA EMRİ
»  MEHMETÇİK ZAP KAMPININ STARATEJİK NOKTALARINDA
»  AKP, TURHAN ÇÖMEZ'İ İHRAC EDİYOR
»  EFSANE KOMUTAN ARTIK 'TAVACI'!
»  "AFGANİSTAN'A BİR TEK ASKER BİLE GÖNDERMEM"
»  ÖĞRENCİLER TÜRBAN'A NE DİYOR?
»  ERDOĞAN DA ABD'YE REST ÇEKTİ
»  AKP İLE REKTÖRLER ARASINDA YÜKSEK GERİLİM
»  AKP'DEN REKTÖRLERE İÇİN SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI
»  GÜL'E,"YÖK BAŞKANINI GÖREVDEN ALIN" ÇAĞRISI
»  GÜL: "OPERASYON TAMAMEN TERÖRİSTLERE KARŞI"
»  MECLİS'TE, 'KESTİRME' TARTIŞMASI
»  TUZLA TERSANELERİNDEKİ EYLEM SONA ERDİ
»  BÜYÜKANIT'TAN ABD'Lİ SAVUNMA BAKANINA JET YANIT
»  "EMEKLİLİK HAYAL OLACAK"
»  SAVUNMA BAKANI GÖNÜL: "GEREKTİĞİ KADAR KALACAĞIZ"
»  HASAN CEMAL'DEN ERDOĞAN'A 'ÖZAL' UYARISI
»  ÜNİVERSİTELER ARASI KURUL'DA GERİ ADIM YOK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.