Dursun’un istifa etmesi halinde, RTÜK Kanunu’na göre acilen seçime gidiliyor ve yeni başkan iki yıllığına seçiliyor. Partilerin kulislerinde konuşulanlara göre AK Parti, kısa sürede seçim yapılmasını sağlayarak RTÜK Başkanlığı’nın partilerinde kalmasının önünü açmak istiyor.
Söylenti hızla yayılınca, CHP, MHP ve HDP’li grup başkan vekilleri de devreye girdi. Edinilen bilgiye göre 3 partinin grup başkan vekilleri, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile iletişime geçerek bunun kabul edilemez bir tavır olacağını bildirdi.
TBMM’NİN İLK İŞİ RTÜK
RTÜK Kanunu gereği TBMM'de temsil edilen siyasi partiler, milletvekili sayılarına göre RTÜK'te üye sayısına sahip oluyorlar. Geçtiğimiz dönemde TBMM'de çoğunluğa sahip olan AK Parti, RTÜK'te de çoğunluğa sahipti. RTÜK Başkanı da AK Partili üyelerin oyları ile seçilmişti.
Yeni dönemde TBMM Başkanlık Divanı oluşup başkan seçildikten hemen sonra Meclis Genel Kurulu'nun yeni yasaya bağlı olarak RTÜK yeni üyesini seçecek. MHP ve HDP'nin eşit sayıda milletvekili çıkarması nedeniyle AK Parti'den düşecek kontenjan üyesinin bu iki partiden hangisine geçeceği kura ile belirlenecek. Kuradan hemen sonra ise 6-7 Temmuz gibi RTÜK'ün yeni üyesinin Genel Kurul’da seçilmesi bekleniyor.
CHP kontenjanından RTÜK üyesi Ali Öztunç, konuyla ilgili twitterdaki resmi hesabından tweet attı.
İşte o tweetler:
Birileri RTÜK'teki hakimiyeti kaybetmemek için sahtekarlık planı yapmış. Hukuka, siyasi ahlaka, etiğe ve şerefe aykırı bir adım atmak isteyenler aklınızı başınıza alın. RTÜK'te başkanlığı boşaltıp 5 AKP'li üye ile seçim yapma girişiminde bulunma planınız varsa eğer hukuka aykırıdır. Altında ezilirsiniz. Bu cinliklere kafanız çalışacağına RTÜK'teki rüşvet çarkını bitirin.