Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,5180
EURO
39,6981
IMKB
10.507,000
ALTIN
3.421,390
 
Hava Durumu ANKARA
2 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RUTTENSTORFER: ''TÜPRAŞ KONUSUNDA NİHAİ BİR KARAR VERMEDİK''
RUTTENSTORFER:  TÜPRAŞ KONUSUNDA NİHAİ BİR KARAR VERMEDİK
 
Merkezi ve Doğu Avrupa'nın petrol ve gaz şirketi OMV'nin Üst Yöneticisi (CEO) ve Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Ruttenstorfer, TÜPRAŞ'ın özelleştirilmesiyle ilgili olarak ''Bakacağız ama bu konuda henüz nihai bir karar vermedik'' dedi.
 
10.8.2005 - 12:33
Ruttenstorfer, firmanın ilk Formula 1 yarışı sponsorluğu ve Türkiye-Avusturya Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ne katkısını değerlendirdiği basın toplantısında, Türkiye'nin ilk Formula 1 yarışının bir parçası olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade etti. Türkiye'nin petrol ve doğalgaz açısından son derece önemli ve çekici bir pazarı olduğunu vurgulayan Ruttenstorfer, coğrafi konum itibariyle Türkiye'nin büyük bir potansiyel taşıdığını ve şu anda Botaş ile Türkiye-Avusturya Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Şirket olarak petrol ve gaz arama ile üretiminde de bulunduklarını anlatan Ruttenstorfer, ''Türkiye bu nedenden dolayı da yine bir köprü oluşturuyor. Türkiye Hazar bölgesinde faaliyetlerimizin merkezi olacak'' dedi. Türkiye'nin gelecekte potansiyel bir gaz tedarikçisi olacağını vurgulayan Ruttenstorfer, Nabucco'da boru hattının yarısının Türkiye'de olacağını, 4 milyar avroluk bu projenin fizibilite çalışmalarının sona erdiğini söyledi. Ruttenstorfer, bir basın mensubunun ''OMV olarak TÜPRAŞ için şartname aldınız, TÜPRAŞ'a teklif verecek misiniz?'' sorusu üzerine Türkiye'nin büyüyen bir petrol pazarı olduğuna ve coğrafi açıdan konumunun çok önemli bir noktada bulunduğuna işaret ederek, ''Tüm fırsatlara bakmak istiyoruz. Özelleştirmede kararımızı vermedik. Bakacağız ama henüz bu konuda nihai bir karar vermedik'' diye konuştu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAĞKUR PRİM ÖDEMELERİNDE DEĞİŞİKLİK

ELEKTRKİK'TE KONUTA ZAM, SANAYİ'YE İNDİRİM!

ABD MERKEZ BANKASI FED FAİZ ARTIRDI
»  MOTORİN VE KALORİFER YAKITI RAFİNERİ ÇIKIŞINA ZAM!!!
»  "KİME SATACAĞIMIZI GENEL MÜDÜR'E Mİ SORACAĞIZ"!
»  İSO VE TİM'DEN HÜKÜMETE, "ÖNLEM AL" UYARISI
»  UNAKITAN OTOPARK VERGİSİNDE TOPU BELEDİYELERE ATTI
»  BÜTÇE TEMMUZ'DA 3 MİLYAR YTL AÇIK VERDİ
»  TÜZMEN: ''TÜRKİYE, 2008'DE 100 MİLYAR DOLAR İHRACATI GÖRECEK''
»  "TÜRKİYE SÜREKLİ KRİZ TEHDİDİ ALTINDA"
»  MEMURA SEYYANEN ZAM 160 MİLYON YTL !
»  MERKEZ BANKASI FAİZ ORANLARINI DEĞİŞTİRMEDİ
»  VAKIFBANK'TAN ENGELLİLERE İŞ İMKANI
»  MOTOROLA'DAN TELSİM'E ULUSLARARASI HACİZ
»  "HALKBANK'I TOBB ALSIN"
»  TÜRKİYE'NİN PETROL FATURASI KABARIYOR
»  TEZGAH ALTI FAİZE CEZA GELİYOR
»  TBMM LOJMANLARI YIKILIYOR...
»  ARABASINI SOKAĞA PARK EDENE DE VERGİ GELİYOR...
»  TÜRKİYE'DE 1 MİLYON AİLE'NİN REİSİ İŞSİZ
»  İŞ BANKASI'NDAN REKOR HACİZ!
»  İKİNCİ EL'DE FİYATLAR UCUZLADI
»  ÖZEL TELEKOMCULARIN GÖZÜ KABLO TV'DE
»  KIBRIS'TA PETROL VAR MI?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.