Hava sıcaklığında bugün önemli bir değişiklik olmayacak. Yarından itibaren sıcaklıklar güney ve iç bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak.
Türkiye’nin batısında perşembe gününe kadar rüzgar sert esecek. Sıcaklıklar ise hafta boyu fazla değişiklik göstermeyecek. Yarından itibaren iç kesimler ve güneyde yerel yağmur geçişleri bekleniyor.
Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bugün yurdun kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz’in doğusu parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz ile Kars ve Ardahan çevreleri kısa süreli yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek.
Yarın iç kesimlerde, Perşembe ve Cuma günleri kuzey ve iç bölgelerde kısa süreli ve yerel sağanak yağış geçişleri görülecek.
İstanbul ve Bursa’da poyraz dün olduğu gibi, bugün de sert. Rüzgar sıcaklığı 20 derece civarında hissettirirken, bulutlarında daha sıklıkla görülmesine neden oluyor. Ankara’da yarından itibaren hava daha kapalı olacak. İzmir açık, rüzgar sert esiyor. Adana’da perşembe günü yağmur olasılığı var. Bugün İstanbul 24, Ankara 27, İzmir 29, Bursa 25, Adana 34 derece.
Marmara bölgesinde poyraz çok sert esiyor. Parçalı bulutu bir hava ve rüzgardan dolayı serinleme var. Sıcaklık 19-20 derece civarında hissedilecek. Hafta sonuna kadar yağış beklenmiyor. Sıcaklık Edirne’de 26, Çanakkale ve Kocaeli’de 24 derece.
İç Anadolu’da hava az bulutlu, rüzgar hafif esiyor. Çarşamba ve perşembe günü Konya’dan Sivas’a kadar mevsimsel kısa süreli gökgürültülü sağanak yağmurlar görülecek. Sıcaklık Konya’da 26, Sivas Ve Eskişehir’de 25 derece.
Ege’de Çeşme’den Bodrum’a kadar açıklarda rüzgar çok kuvvetli esiyor, bu nedenle kıyılarda sıcaklık 25 derecenin altında hissedilecek. Gökyüzü açık, çarşamba günü Güney Ege’de hafif yağmur olasılığı var. Bugün Denizli ve Bodrum 32, Kütahya 27 derece.
Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da hava açık, ama Akdeniz’de çarşamba ve perşembe günü Antalya’dan Adana’ya kadar sonbahar yağmurları bekleniyor. Antalya 36, Gaziantep 33 derece.
Doğu Anadolu’da Erzurum-Kars çevreleri bulutlu, perşembe günü bölgede geniş bir alanda hafif yağmur geçişleri olabilecek. Erzurum ve Van 21, Malatya 29, derece.
Karadeniz’de serin bir hava var, Trabzon, Rize-Artvin arasında hafif yağmur görülebilir. Bolu-Sinop arasında da perşembe günü kısa süreli yağmur geçişleri bekleniyor. Bugün Trabzon Ve Samsun 24, Bolu 25 derece.
5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU






NTV-ANKA-Haber7com