Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SOSYAL GÜVENLİĞİ ASIL ÇÖKERTEN İŞTE BUNLAR
SOSYAL GÜVENLİĞİ ASIL ÇÖKERTEN İŞTE BUNLAR
 
Mersin polisinin 5 ilde eşzamanlı olarak düzenlediği ilaç yolsuzluğu operasyonunda gözaltına alınan 47 kişi adliyeye sevk edildi.
 
26.1.2008 - 20:30

İlaç yolsuzluğuna büyük darbe

Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumlarının giderek yoksullaşmasına ve çökme aşamasına gelmesindeki  asıl suçlular ilaç şirketleri, ve ilaç ihalelerinde ve satışlarında yapılan yolsuzluk ve hırsızlıkların olduğu iyice ortaya çıktı.

İşte bunlardan "Derman-33" adlı operasyon çerçevesinde izmir, Hatay, Diyarbakır ve Anamur'da aralarında doktor, eczacı, eczacı kalfası, sağlık çalışanı ve ilaç mümessillerinin bulunduğu şüphelilerin, yeşil kart reçetelerine toplu ilaç yazarak tarihi geçmiş ilaçları piyasaya sürdükleri, sahte bandrol ve kupürle ilaç sattıkları ileri sürüldü.
 
Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda; Mersin'de bazı şahısların menfaat karşılığı usulsüz olarak rapor ve reçete yazdırdığı, yazılan bu rapor ve reçetelerin eczane sahipleri ya da çalışan kalfalarınca komisyon karşılığında temin edildiği, temin edilen bu usulsüz rapor ve reçetelerdeki yazılı bulunan ilaç bedellerinin faturalandırıldığı tespit edildi.
 
Soruşturma çerçevesinde yapılan takiplerde, ilaçların piyasada ilaç simsarı tabir edilen şahıslara verildiği, simsarlar tarafından eczanelerden temin edilen faturalandırılmış kupürü kesik durumdaki ilaçlara sahte kutu temin edildiği ve ardından önceden sipariş aldıkları ecza depolarına ilaçları teslim ettikleri anlaşıldı. Olayı incelemeye alan polis, aynı zamanda bazı ilaç firması mümessillerinin çalıştıkları firmalarca üretilen ilaçların satışını artırabilmek ve böylece daha fazla kazanç temin etmek amacıyla, usulsüz reçete ve sahte sağlık kurul raporu düzenlettirdikleri, ilaç simsarlarından gelen sahte, son kullanma tarihi geçmiş ya da daha önceden faturalandırılmış ilaçları sahte fatura ile belgelendirerek tekrar iç piyasaya sürdükleri veya yurt dışına gönderilmek üzere diğer illere sattıkları saptandı.
u eylemleri gerçekleştirmek üzere, ilaçlara sahte kutu ve kupür yapmak için basım makinesi imal ettikleri, böylece ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını milyonlarca YTL dolandırdıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanması amacıyla "Derman-33" adı altında operasyon düzenlendi. Mersin, İstanbul, İzmir, Hatay ve Diyarbakır illeri ile Mersin'in Anamur ilçesinde eşzamanlı düzenlenen operasyon kapsamında; Mersin'de 41, İzmir'de 2, Hatay'da 2, Diyarbakır'da 1 ve Anamur'da 1 kişi olmak üzere toplam 47 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Mersin'de görevli 3 doktorun da bulunduğu belirtilirken, ayrıca şüphelilerin eczacı, eczacı kalfası, sağlık çalışanı, ilaç mümessilleri ve ilaç simsarları olduğu belirtildi.

Operasyonda ayrıca; 15 bin 910 kutu değişik firmalara ait kupürü kesilmiş ilaç, 8 milyon 350 bin YTL değerinde son kullanma tarihi geçmiş eczane ürünü, 551 adet değişik şahıslar adına düzenlenmiş sağlık kurulu raporu, 3 bin 157 adet kesik ilaç kupürleri, 130 adet başka şahıslara ait sağlık karnesi, 5 adet bilgisayar,1 adet 7.65 mm çapında tabanca, 3 adet MKE yapımı 7.65 mm çapında dolu fişek, 1 adet 9 mm çapında Browning marka tabanca ve tabancaya ait 1 adet şarjör, 5 adet MKE yapımı 9 mm çapında dolu fişek ele geçirildi.
Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından "Suç işlemek amacı ile örgüt kurma, bozulmuş değiştirilmiş gıda veya ilaçların ticaretini yapma, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde ilaç yapma veya satma, sağlık mesleği mensuplarının suçu bildirmemesi, para ve kıymetli damgaları yapmaya yarayan araçları üretmek, resmi belgede sahtecili"' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, "Yasa ve ahlak dışı ticaretle insan sağlığını hiçe sayan, kamu maliyesini sömüren toplum düşmanlarına karşı mücadelemiz, azim ve kararlılık içerisinde sürdürülecektir. Ayrıca, kanunsuz ve ahlak dışı eylemleri gerçekleştiren şüphelilerin, delil ve kanıtlarla birlikte yüce yargının huzurunda hesap vermeleri için Türk polisi olarak tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimiz dahilinde de tüm imkan ve kaynaklar seferber edilecektir" denildi.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SOKAK ORTASINDA DÜELLO

BANKA MAKBUZUNU ÇÖPE ATMAYIN

ŞEYTANIN AKLINA GELMEYEN CÜCELİ SOYGUN
»  ISIRARAK ÖLDÜRDÜĞÜ ÇOCUK OĞLU ÇIKTI!
»  NERONLAR İSTANBUL'DA 10 ARAÇ ATEŞE VERDİ..
»  ŞIK GİYİMLİ KARI KOCA TERÖRİST ALARMI!
»  DÜŞEN UÇAKTA ÖLENLER İÇİN 60 MİLYON DOLAR TAZMİNAT
»  ERGENEKON OPERASYONU'NDA İLK TUTUKLAMA
»  ATM DEKONTLARINI SAKIN ATMAYIN..!
»  ÇORUM'DA TRAFİK KAZASI 4 ÖLÜ 1 YARALI
»  ANKARA'DA EMNİYET MÜDÜRLERİ ZİRVESİ
»  EMİNE ERDOĞAN'DAN VATAN GAZETESİ'NE TAZMİNAT DAVASI
»  TUĞBA ÖZAY:" ADALET YERİNİ BULDU"
»  HIRSIZ PROTEZ BACAKLI ÇIKTI
»  ÇAKICI DAVASINDA ŞOK GELİŞME
»  16 TON AMONYUM NİTRAT ELE GEÇİRİLDİ.
»  TUĞBA ÖZAY'A TAHLİYE KARARI
»  TÜRKEŞ'İN KORUMASINA ÇETE GÖZALTISI
»  KAYNANA, TECAVÜZCÜ DAMADINA MAHKEMEDE TUĞLA ATTI
»  EL- KAİDE OPERASYONUNUNDA1 POLİS ŞEHİT
»  KIZLARIN ÇIPLAK GÖRÜNTÜLERİNİ ÇEKİP FUHUŞ YAPTIRDI
»  MEZARLIKTA SEVİŞİRKEN BASILDILAR
»  ADNAN HOCA ADLİYE'DE :ZORLA GETİRİLMEDİM
»  AKP'YE KONULAN BOMBA PATLAMADAN BULUNDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.