Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0127
EURO
38,0439
IMKB
9.976,000
ALTIN
2.830,950
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Suriye'den Ankara'ya Normalleşme Yanıtı
Suriye den Ankara ya Normalleşme Yanıtı
 
Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'ye normalleşme yanıtı geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "Normalleşme için 2011 öncesine dönmeliyiz" ifadeleri kullanıldı.
 
14.7.2024 - 07:15

Suriye, Türkiye ile ilişkilerin normale dönmesinin, iki ülkenin güvenlik, emniyet ve istikrarının temeli olan 2011 öncesindeki durumun geri dönüşüne dayandığı yönünde bir açıklama yaptı.

Açıklamada, ülkelerin çıkarlarının çatışma veya düşmanlığa değil, aralarındaki sağlam ilişkiye dayandığına dikkat çekildi.

Suriye haber ajansı SANA'nın aktardığına göre, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı’ndan bugün bir nüshası SANA’ya ulaşan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘’Suriye-Türkiye ilişkilerine ilişkin pozisyon ve açıklamaların devam ettiği bir dönemde, Suriye Arap Cumhuriyeti, gerçekler ve olayların kanıtladığı üzere, bir yandan halklar ile diğer yandan Suriye’ye ve ülkelerine zarar veren hükümetlerin politika ve uygulamaları arasında net bir ayrım yapmak konusunda her zaman istekli olduğunu hatırlatmak ister.’

Bakanlık açıklamasında, ‘’ Suriye, ülkelerin çıkarlarının çatışma veya düşmanlığa değil, aralarındaki sağlam ilişkilere dayandığına dair katı bir inanca dayanıyordu ve hala da öyle. Buna dayanarak Suriye, kendisi ve bu ülkeler arasındaki ilişkileri geliştirmek için ortaya konan çeşitli girişimlere olumlu yaklaşma konusunda istekliydi.’’ dendi.


'NORMALLEŞME İKİ ÜLKENİN VE HALKIN ORTAK ÇIKARLARINA HİZMET ETMEKTEDİR'
Bakanlık ayrıca, ‘’ Aynı bağlamda Suriye, Suriye-Türkiye ilişkilerini düzeltmeye yönelik girişimleri göz önünde bulundurdu. Bu girişimlerin sonucunun medyanın bir hedefi olmadığına inanıyor. Aksine, mevcut gerçeklere dayanan ve iki ülke arasındaki ilişkiyi yönlendiren, temeli egemenliğe, bağımsızlığa ve toprak bütünlüğüne saygı olan belirli ilkelere dayanan amaca yönelik bir yoldur. Kendi güvenliklerini ve istikrarlarını tehdit eden her şeyle yüzleşmenin yanı sıra, iki ülkenin ve iki halkın ortak çıkarlarına hizmet etmektedir.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Suriye Arap Cumhuriyeti, iki ülke arasındaki ilişkilerin normal durumuna dönmesiyle temsil edilen arzu edilen sonuçlara ulaşılmasını sağlamak için bu konudaki her türlü girişimin açık temeller üzerine inşa edilmesi gerektiğini vurguluyor’’ açıklamasında bulunan Bakanlık, ‘’ Bu temellerin başında yasadışı olarak bulunan güçlerin Suriye topraklarından çekilmesi ve sadece Suriye’nin değil, Türkiye’nin güvenliğini de tehdit eden terör örgütleriyle mücadele gelmektedir.’’ ifadelerini sözlerine ekledi.


'NORMALLEŞME İÇİN 2011 ÖNCESİNDEKİ DURUMA DÖNMELİYİZ'
Dışişleri Bakanlığı açıklamasını şu sözlerle tamamladı: ‘’Suriye Arap Cumhuriyeti, Suriye-Türkiye ilişkilerinin düzeltilmesi için samimi çaba gösteren kardeş ve dost ülkelere teşekkür ve takdirlerini ifade ederken, iki ülke arasındaki normal ilişkinin geri dönüşünün, iki ülkenin güvenlik, emniyet ve istikrarının temeli olan 2011 öncesindeki durumun geri dönüşüne dayandığını vurguluyor.’’



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Vatandaşın Gözü Artık Yurt Dışında

Otomobilde Kampanya Rüzgarı Sürüyor

AK Parti’de gözler 23 Temmuz’a Çevrildi
»  "7 Milletvekili AKP'ye Katılacak"
»  Sokak Köpekleri Düzenlemsi Mecliste
»  Erdoğan:3.Dünya Savaşı Rişski Görmüyprum
»  "Ben Böye Sıkıntılı Yasa Görmedim"
»  KPSS Maratonu 14 Temmuz'da Başlıyor
»  Komisyondan 9. Yargı Paketine Onay
»  Şimşek'ten A Jet iddiasına Yalanlma
»  Emekliye Zam Kördüğüme Döndü
»  ''Tanju Cenazeme Bile Gelme''
»  Erdoğan'dan İsrail'e Tarihi Rest!
»  AKP'li Vekillerden 'Güven' İtirafı
»  Taksi Ücretlerine 1 Ayda İkinci Zam
»  Şamil Tayyar'dan Erdoğan'a Çağrı
»  YÖK'den Şok İkinci Öğretim Kararı
»   Esad'dan Özgür Özel'e Görüşme Yanıtı
»  Varlık Fonu'nda Ballı Maaşa Devam
»  Halk Erken Seçim İstiyor
»  5 İlin Valisi Değişti!
»  Özgür Özel'den Yeni Eylem Çağrısı
»  Türk İş Başkanı Şimşek'!i Topa Tuttu
»  ABD Yolunda Gazze Mesajı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.