Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2530
EURO
37,5775
IMKB
8.930,000
ALTIN
2.887,130
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TELE-KULAK "F TİPİ" İŞİMİ?
TELE-KULAK  F TİPİ  İŞİMİ?
 
Telekulak ve ortam dinleme iddialarının ardından Emniyetteki “F tipi örgütlenme’’ yeniden gündeme geldi. CHP lideri Deniz Baykal da MYK’da yaptığı açıklama ile, dinleme olaylarından emniyetteki “F tipi örgütlenmeyi’’ sorumlu tuttu.
 
30.5.2008 - 07:40

EMİN ÖZGÖNÜL

Telefon dinleyen en önemli merkez olan, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığının yıllardır “F tipi adı verilen bir cemaatin kontrolünde’’ olduğu öne sürülüyor.Ankara’da F tipi örgütlenmenin, komutanları, bazı öğretim üyelerini ve muhalif isimleri telekulak ve ortam izleme yöntemi ile dinledikleri öne sürülüyor. Şemdinli olayı sırasında  Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, Genelkurmay Başkanlığı’na getirilmesinin önünü kesmek için çalışanların başında da, “F tipi” kişiler olduğu iki yıl önce gündeme gelmişti. Cemaat tipi kadrolaşma iddiaları Korkut Özal’ın İçişleri Bakanı olduğu yıllara kadar uzanıyor ve polis okullarında yıllar önce,  yapılanma temellerinin atıldığını belirtiliyor.

ÇİFT GÖZLÜ TORBA
Devlet Bakanlığı da yapan Ünal Erkan, Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemde, yeni komiser muavinlerinin kura çekimi sırasında, çift gözlü torba kullanıldığını saptamış ve kurayı iptal etmişti. Bir büyük torbanın içinde ikinci bir göz olduğu ve bu bölümden çeken cemaate yakın komiser muavinlerinin, İstihbarat, Personel, Kaçakçılık gibi önemli birimlerde görev almalarının sağlandığı belirlenmişti.  
CHP Konya milletvekili Atilla Kart da Nisan 2006’da TBMM Başkanlığına verdiği önergesinde “ Emniyetteki izleme dinleme ve teknik takip konuları ve araçları F tipi kadrolaşmaının kontrolü altındamidı?’’ diye sormuş ancak hükümet bu önergeyi cevaplandırmamıştı.


VEREN AÇIKLAMIŞTI
Amerika’da yaşayan Gülen’in, Türkiye’de olup-biten her şeyden haberleri olduğunu söyleyen ve bir dönem en yakında bulunan Nurettin Veren, “Hocanın istihbarat ağını ” açıklamış, Gülen’in hemen her kesimden önemli istihbaratlar aldığını, bazı bilgilerin özel olarak  aktarıldığını söylemişti.
Yıllarca İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü görevinde bulunan Adil Serdar Saçan da “Bu gün Emniyet Örgütü’nün İstihbarat, Kaçakçılık, Personel ve Eğitim Daireleri başta olmak üzere, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün merkez teşkilatı, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer büyük iller ile tüm Polis Okulları, Polis Koleji ve Akademisi F tipi kişiler etkin.  Polisin elindeki tüm telefon dinleme, izleme ve diğer teknik takip olanakları “F tipi” kişilerin elinde bulunuyor. Devlet olanaklarını kullanarak elde edilen bazı bilgi ve belgeler, devletin değil, F tipi örgütün arşivine konuluyor. 28 Şubat sürecinde takibe alınanlar bugün Emniyette üst düzeyde’’ demişti.

DİKKAT ÇEKEN OLAYLAR
Emniyetteki F tipi örgütlenmenin özellikle cemaate yönelik faaliyette bulunan polis ve savcıları kapsayan teknik operasyonlar da dikkat çekiyor. Fethullah Gülen’in “beraat” kararının Yargıtay tarafından onaylanması ve aynı günlerde, kararı temyiz eden Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi savcılarından Salim Demirci’nin kaseti de son olarak Youtube’a düşmüştü. Demirci, Fethullah Gülen’in “şeriat devleti kurmak amacıyla terör örgütü oluşturmak” suçundan cezalandırılmasını istemiş ancak mahkeme beraatine karar vermişti. Demirci, Yargıtay’a başvurarak “beraat” kararını temyiz etmişti. Savcı Demirci’ye ait olduğu ileri sürülen ses kayıtları aynı dönemde Youtube’a yansıdı. Bu kayıtlarda Demirci, Başbakan Erdoğan’ın “Türkiyelilik” çıkışı ve dönemin Diyarbakır Valisi Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’yı eleştiriliyor.
Savcı Nuh Mete Yüksel, Gülen Cemaati’nin başta Milli Eğitim ve Emniyet teşkilatı olmak üzere bütün devlet kadrolarına sızma çalışmaları yaptığını iddia etmişti. Bir süre sonra ise Nuh Mete Yüksel’in bir kadınla olan görüntüleri ortaya çıktı ve görevinden alınarak, asliye ceza mahkemesine verildi. “MNP’den RP’ye ihanetin belgesi” isimli kitabın yazarı olan Gazeteci Ergün Poyraz da, 1999 yılında Gülen hakkında DGM Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.  Poyraz, Gülen Cemaati’nin asıl amacının demokratik laik düzeni yıkmak ve  şeriat düzeni kurmak olduğunu iddia etmişti. “Ergenekon” operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan Poyraz aylardır cezaevinde bulunuyor. Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral ve yardımcılarının “Gülen ve emniyetteki yapılanma’’ başlıklı raporlarının, DGM’ye gitmesinden hemen sonra da telekulak olayı patlamış ve Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Ak, İstihbarat Şube Müdürü Ersan Dalman, İstihbarat Müdür Yardımcısı Zafer Aktaş yargılanmıştı. (GAZETEPORT)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"ÇANKAYA'YA RÜŞVET ŞAİBESİ BULAŞTI"

ŞAHİN:"SABAHA KARŞI BASKINLAR EMNİYETİN TAKDİRİ"

DSP:"TÜRKİYEYİ GAMMAZLAYAN BABACAN İSTİFA ETMELİ"
»  TANGALI PATLICANLI İNANILMAZ ŞANTAJ!
»  HAİNLERİN DÖŞEDİĞİ MAYIN BÖYLE İMHA EDİLDİ
»  HAYATİ KONULARA BİLE DUYARSIZ OLDUĞUMUZUN HABERİDİR
»  "TK" UZANTILI TÜRK İNTERNET ALANI YÜZDE 80 UCUZ OLACAK
»  VALİ SERİNDAĞ'A "NEDEN GÖRÜŞTÜN" SORUŞTURMASI
»  BAŞER PAŞA ,ABD'Yİ YARDIM ETMEMEKLE SUÇLADI
»  ŞEMDİNLİ'DE ALAY KOMUTANLIĞINA TACİZ ATEŞİ
»  ASKERLİK'TE TECİL SÜRESİ UZUYOR
»  "CUMHURİYET DAVASI" BERAATLE SONUÇLANDI
»  MECLİS'TEN KÜRTÇE YAYINA VİZE
»  İŞTE TRT GENEL MÜDÜRÜ'NÜN HOPLATAN MAAŞI
»  AKP'DEN DİNLEME İDDİALARI İÇİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ
»  ŞENER, AKP KAMPINA KATILACAK MI?
»  BAYKAL: "İNANCIN YERİ VE SİYASETİN YERİ AYRI"
»  İÇİŞLERİNDEN TELE KULAK'A İKİ MÜFETTİŞ
»  “DİNLEME, VATANDAŞLARI PARANOYAK YAPTI"
»  AKP, YARIN KIZILCAHAMAM'DA KAMPA GİRECEK
»  MECLİS'TE TRT GENEL MÜDÜRÜ'NÜN MAAŞI TARTIŞMASI
»  İDAMININ YILDÖNÜMÜNDE KORKUNÇ PLAN
»  GURBETÇİ ŞOKTA, MEKTUPLA OY İPTAL
»  "BENİ CHP BAKAN YAPMADI Kİ,İSTİFA EDEYİM"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.