Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2530
EURO
37,5775
IMKB
8.930,000
ALTIN
2.887,130
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BENİ CHP BAKAN YAPMADI Kİ,İSTİFA EDEYİM"
 BENİ CHP BAKAN YAPMADI Kİ,İSTİFA EDEYİM
 
Önder Sav'ın dinlendiği iddiası TBMM'de tartışılıyor. CHP'nin istifaya çağırdığı İçişleri Bakanı Atalay iddiaları yalanlarken Baykal'a iddialarına ilişkin çok kritik bir soru sordu..
 
30.5.2008 - 02:05

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, hükümet adına tam yetkiyle Meclis'e bir çağrı yapmak istediğini belirterek, "Gelin ortak komisyon kuralım ve dinleme olayının üzerine sonuna kadar gidelim" dedi. Atalay, CHP'nin istifa çağrısına ise, "Beni CHP Bakan yapmadı, istifa falan etmiyorum" karşılığını verdi.
  TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, CHP Genel Sekreteri'nin dinlenmesi olayını gündeme taşıyarak hükümeti eleştirdi. Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı istifaya davet etti.
  Okay'ın eleştirilerine hükümet adına cevap veren İçişleri Bakanı Atalay, önce yaşanan olayla ilgili bilgi vermek istediğini söyledi. CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın üst düzey bir kamu görevlisiyle, bir merkez valisiyle CHP Genel Merkezi'ndeki odasında bir görüşme yaptığını kaydeden Atalay, bu görüşmenin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ifadesine göre geçen Cuma günü yapıldığını belirtti. Daha sonra bu görüşmeye ilişkin bazı konuların bir gazetede yer aldığını belirten Atalay, bu haberin Pazartesi günü yapıldığını kaydetti. "Benim için hangi gazete olduğu önemli değil" diye konuşan Atalay, bu arada ne CHP yönetimi tarafından, ne de Önder Sav tarafından dinleme iddiasıyla ilgili olarak yetkili mercilere intikal ettirilen bir bilgi, bir şikayet, bir talep bulunmadığını belirtti. Bir başka gazetenin bu konuyu gündemde tutma adına dün bir haber yaptığını dile getiren Atalay, CHP lideri Baykal'ın da çıkıp aynı gün bir basın toplantısı düzenlediğini, bir dizi ithamlarla AK Parti'yi, hükümeti ve güvenlik birimlerini suçladığını anlattı. CHP yöneticilerinin hem savcı hem hakim gibi davrandıklarını kaydeden Atalay, "Kararlar verilmiş. Hiçbir incelemeye, araştırmaya gerek yok. Bunu yapanlar belli. Böyle ifadeler" diye konuştu.
  Baykal'ın, Öndev Sav'ın odasının devletin güvenlik güçleri tarafından dinlendiğini iddia ettiğini ve hem Başbakan'ı, hem de kendisini istifaya davet ettiğini belirten Atalay, "Ben şimdi kendisine soruyorum. Sayın Grup Başkanvekiline de soruyorum. Bu iddialar doğru çıkmazsa ne yapacaksınız. Daha konu araştırılmamış. Siz de bilmiyorsunuz" şeklinde konuştu. Kanunlara göre bu olayın Cumhuriyet Başsavcısı'nın görevi olduğunu belirten Atalay, buna karşın emniyet birimlerine de talimat verdiğini ve idari araştırma ve soruşturmayı başlattığını söyledi. AK Parti olarak bugüne kadar Türkiye daha fazla açık toplum olsun diye mücadele verdiklerini anlatan Atalay, bütün yasal düzenlemelerde bunun görülebileceğini bildirdi. Atalay şunları söyledi: "Biz AK Partiyiz. Bizim bu konularda hesap verilemeyecek hiçbirşeyimiz yoktur. Bizim alnımız aktır. Bizim öyle karanlıklarla, komplolarla falan işimiz yok. Biz hep açıklığı, özgürlüğü, insan haklarına saygıyı savunuyoruz. Bize hiçkimse bu konularda birşey söyleyemez. CHP hiç söyleyemez."
  Yasa dışı dinlemenin bir insan hakkı gaspı, özgürlüğe tecavüz, insan özgürlüğüne darbe olduğunu söyleyen Atalay, buna daima karşı olduklarını ve daima kınayacaklarını vurguladı. Herkesin yapması gerekenin olayları aydınlatmak, failleri bulmak ve cezasını vermek olduğunu belirten Atalay, "Biz buna varız" dedi. Cumhuriyet savcısının görevinin başında olduğunu ve soruşturma başlattığını ifade eden Atalay, Ankara Valisi'ne bu konuda yazılı talimat verdiğini ve savcıları görevi çağırdığını, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın işlemi başlattığını söyledi. Güvenlik birimleriyle ilgili suçlamayı kesinlikle kabul etmediğini belirten Atalay, böyle birşeyin kesinlikle sözkonusu olmadığını ifade etti. Hiçbirşey bilmeden, dişini tırnağına takmış gece gündüz Türk milletinin güvenliğ için uğraşan güvenlik birimlerinin peşin peşin suçlanmaması gerektiğini vurgulayan Atalay, bunun çok yanlış olduğunu ifade etti.
  İçişleri Bakanı Atalay yaptığı konuşmada bir çağrıda da bulunarak şöyle dedi: "Bütün bunlara güveniniz yoksa ortak komisyon kuralım ve birlikte takip edelim. Gelin ortak komisyon kuralım ve bunun üzerine sonuna kadar gidelim. Biz hükümet olarak elimizden gelen her katkıyı vereceğiz. CHP'lilerden daha fazla bu işin aydınlatılmasını biz istiyoruz. TBMM olarak, anamuhalefet partisi olarak yapmamız gereken bunların üzerine birlikte gitmektir. Daha olayın ne olduğu belli olmadan hükümeti suçlayan, Başbakan'ı istifaya davet eden, güvenlik birimlerimizin hepsini suçlayan, 'dinlendik' diyen, 'bir gazeteye bunu güvenlik birimleri verdi' diyen, 'hükümet bunu yaptırdı' diyen bir anamuhalefet partisini de kınıyorum. Böyle birşey olamaz. CHP Grup Başkanvekili ifade ediyor. 'Gözleri dönmüş' diyor. Bu ifadeler kullanılıyor. Büyük bir güven içinde ülkemizde yanlış ne varsa üzerine birlikte gidelim çağrısını yapıyoruz. Birlikte komisyon kuralım, sonuna kadar üzerine gidelim. Nerede ne varsa bulalım. Faili kimse bulalım ve cezalandıralım."
  Bu olayın üzüntü verici olduğunu ve kendilerini de üzdüğünü kaydeden Atalay, bu konunun aydınlatılmasını herkesten daha çok istediklerini belirtti. Bu peşin açıklamaların CHP'yi mahçup da edebileceğini belirten Atalay, konuyu birlikte araştırmaları gerektiğini ifade etti. Konunun etik boyutunun da bulunduğunu belirten Atalay, bir anamuhalefet partisi Genel Sekreteri'nin bir merkez valisini davet ederek makamında bir ilin il başkanı gibi sorular sorduğunu ve bilgiler aldığını dile getirdi. Atalay, buna karşın konularının bu olmadığını, bununla ilgilenmediklerini söyledi. Atalay, "Bunları da medyada görüyorsunuz, vatandaş da konuşuyor. Daha bir hafta önce din özgürlüğünü hiçe sayan, peygambere saygısızlık şeklinde ifadeler kullanan sayın Genel Sekreter, sonra bir valiyi çağırıyor, validen il başkanı gibi bilgiler alıyor. Bunlar da işin boyutu. Bunları da birileri birazcık gündeme getirsin" diye konuştu.
  Hukuksuzluğun her türlüsüne karşı olduklarını, hiçbir noktasını tasvip etmediklerini dile getiren Atalay, bu olayı hiçbir şekilde onaylamadıklarını ve sonuna kadar takip edeceklerini vurguladı. Atalay şunları kaydetti: "Siz vazgeçseniz de biz takip edeceğiz. Bunu takip edeceğiz ve bunu çıkaracağız. Bizim hayatımız bunlara karşı mücadeleyle geçti. Toplumumuzda 'insanlar dinleniyor, gözetleniyor' korkusunu, endişesini yaymaya hakkımız yok. Haksız yere bunlar yaygınlaştırılıyor. Vatandaşlarımızı bu tür endişeler içinde yaşatmaya hakkımız yok. Türkiye bir hukuk devleti. Biz bunu güçlendirmekle görevliyiz. Biz hükümet olarak bu çağrıyı yapıyoruz. Şunu da ifade ediyorum. CHP beni Bakan yapmadı, istifa falan da etmiyorum. Bu olayların hiçbir yönü tasvip edilemez. Açık çek, yüce Meclis'e açık çağrı, hükümetim adına tam yetkiyle söylüyorum. Buyrun ortak komisyon kuralım ve bu olayı aydınlatalım. Söyleyeceğim budur."
  Bu arada İçişleri Bakanı Atalay, konuşmasının ardından CHP sıralarına giderek CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'la görüştü. CHP milletvekillerine ait koltuklarda oturan Atalay ve Anadol uzun süre sohbet etti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAKAN, HÜKÜMETİN CHP'Yİ DİNLEMESİNE 'İFTİRA'DEDİ

HÜKÜMETTEN, CHP'YE HODRİ MEYDAN

HAYRUNİSA İCADI TÜRBANLI KİMONO
»  EYMÜR'DEN ERGENEKON DAVASI
»  DEMİREL'E POSTALLI PROTESTO
»  İŞTE DİNLEME CİHAZLARI
»  BAŞBAKAN DA DİNLENİYORUM KUŞKUSUNDA
»  CHP'DE DİNLEMEYE KARŞI ANTİ CASUS ROZETİ
»  DİKKAT! BU BİR GÖKÇEK VURGUNUDUR
»  DENKTAŞ: "BÖYLE GİDERSE KKTC ORTADAN KALKACAK"
»  ÇÜRÜKÇÜ ÇETENİN DAVASINA BAŞLANDI
»  ERDOĞAN,ERHAN GÖKSEL'E 50 BİN YTL'LİK DAVA AÇTI
»  EMİNE ERDOĞAN,TEMPO VE POSTA'YI MAHKEMEYE VERDİ
»  TELE-KULAĞA TAKILMAKTAN KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ
»  "FIRAT, TÜRKİYE CUMHURİYETİNE KARŞI BÜYÜK SUÇ İŞLEDİ"
»  DEMİREL'E "SANA POSTAL YAKIŞIR" PROTESTOSU
»  ÜNİVERSİTE'DE "ADNAN HOCA SERGİSİ"
»  MARS'A GİDEN ANKA KUŞUNUN YAKITI TÜRKİYE'DEN
»  HAREMLİK-SELAMLIK OLAN LÜKS SİTELER
»  AF ÖRGÜTÜ'NDEN TÜRKİYE İÇİN KÖTÜ RAPOR
»  CHP'DEN AKP'YE YARGI RESTİ
»  ERDOĞAN, BAHÇELİ'Yİ KALESİNDE VURDU
»  GÜNGÖR URAS, EKONOMİ BATAR SÖZÜ DOĞRU DEĞİL
»  DİYARBAKIR'DA ŞEYH SAİD'Lİ BARZANİ'Lİ FESTİVAL
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.